Google Pixel 4

poruka: 84
|
čitano: 11.673
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, Danny_HR, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
offline
Re: Google Pixel 4
karlanal kaže...
mzopg kaže...
karlanal kaže...

nadam se da će ovi zakrivljeni ekrani biti kratkog vijeka kao i oni zakrivljeni televizori

i da ćemo u skoroj budućnosti opet imat više flat mobitela za izbor

 

sorry na off topicu

 pa imaš i sad na stotine "flat" modela mobitela, ne vidim gdje je tu problem. Zakrivljenih je daleko manje i uglavnom su to najskuplji uređaji.

Ili gledaš samo dva proizvođača?

 ne, gledam flagshipove

 ako sam dobro shvatio bitno ti je da je flagship, da nema iOS i da nema zaobljen/zakrivljen ekran? Takvih uređaja ima više nego dovoljno da bi izbor sveo samo na iPhone i Pixel. Ili tražiš još nešto od uređaja? :)

9 godina
offline
Re: Google Pixel 4
southy kaže...
mzopg kaže...

 Fascinantno je koliko si u krivu. Ne znam što drugo reći, ali očito je da te "pale" samo precijenjeni uređaji, a Google Pixel je definitivno s četvorkom preuzeo štafetu. iPhone se malo korigirao jedanaesticom i malo nižom cijenom. Samsung i Huawei im pušu za vratom samo što oni imaju široku ponudu uređaja koji pokrivaju sve segmente tako da ih je nepravedno stavljati u isti koš.

 

Pixel je daleko od najbolje kamere, kakav "best in class"? Jesi li uopće probao išta osim jabuke i pixela?

Face ID postoji manje više kod većine današnjih Android uređaja i to kod onih srednje klase, ne vidim što je tu posebno kod pixela.

Čisti Android je postala nekakva mantra? Što je to sad toliko bitno što je čisti Android? Imam uređaj sa "čistim" Androidom i sa MIUI-em i ovaj drugi mi je klasu iznad "čistog" Androida po svemu. O trajanju baterije da ne govorim.

 

Pixelu je puno toga minus, a ne samo baterija i ružnjikav dizajn, ako ćemo pravo nikada nisu ni imali lijepo dizajnirani uređaj. I ne trude se oni ništa, valjda kao "vlasnici" Androida "moraju" imati nekakav uređaj pa se igraju sa Pixelima, a raja ih opet kupuje jer sve što je skupo mora biti dobro i najbolje. 

Po čemu je Pixel ili iPhone precjenjeniji od Notea i S10? S druge strane, kupio sam za par ljudi iz obitelji nekoliko različitih modela Androida jer se tražio dobar omjer cijene i kvalitete i mislim da ću nadalje radije kupovati par godina stariji iPhone. Sony, LG, neko kinesko smeće za 1200 kn, sve se nakon godinu i pol do dvije usporilo. Prošlo je već dosta otkako sam koristio neki Android duže vrijeme, no čini mi se da se nije puno promijenilo. Pixel mi se jedini tu čini kao dugoročno sigurna varijanta da ga ne moraš mijenjati nakon godinu dana.

 

Nisam isprobao P4, ali gledao sam slike koje su snimljene njime i izgledaju mi daleko najbolje na Andoridu, čak su neke bolje i od slika snimljenih iPhoneom. P3 sam imao jedno kratko vrijeme za testiranje i u to doba je imao najbolju kameru, a čini mi se da P4 na tom tragu. Ponavljam da ga nisam isprobao još.

Pixel bi trebao biti nešto tipa top of Android, jednako kao što je iPhone top of "not Android" uređaja. I dok iPhone teoretski nema konkurenciju u svom OS području, Pixel itekako ima.

Pixel je pao na svim područjima u kojima je trebao postaviti barem jedan "best of" segment. U globalu to je jedan vrlo solidan/dobar uređaj visoke cijene i to je to.

Imamo uređaje koji imaju bolje ekrane za manje novaca, bolju bateriju za manje novaca, brži procesor za manje novaca, ljepši dizajn, bolje ili slične kamere... po ćemu to Pixel opravdava svoju cijenu? Kažeš da ima najbolju kameru, ja kažem da mu je kamera u rangu Mi 9, koji košta više nego duplo manje od pixela i uz to ima ultrawide senzor i daleko ljepše izgleda. Što je to donio novi Pixel da se može po nećemu istaknuti i iskočiti iz hrpe drugih Android uređaja? Trenutno najružniji dizajn? iPhone 11 je brzo izgubio tu titulu. 

 

Note 10 ima jednu od najboljih trenutno raspoloživih kamera i daleko je ispred Pixela. Uostalom to je uređaj koji u svojoj kategoriji (poslovni uređaji) gotovo nema konkurencije. Uopće ne vidim mogućnost usporedbe sa Pixelom.

 

E sad malo o iPhoneu. Meni je bilo pomalo neugodno gledati prezentaciju, kako se jedan svjetski inovator sveo na čisto prodavanje magle, jer ne znam kako drugačije nazvati kada svemu što proizvedeš nabaciš nekakav prefiks ili sufiks i pričaš o tome kao da to još nitko nije vidio. Da se razumijemo ja sam dugogodišnji iPhone korisnik, još unatrag više od 10 godina kada sam sjeo u auto i otišao u daleku Njemačku po njega. Zadnje sam uzeo iPhone XS Max, koristio ga neko vrijeme, razočarao se po tko zna koji put i proslijedio ga dalje u ruke osobi kojoj je bitniji logo jabuke od onoga što trenutno nudi. Unatoč svemu iPhone ipak i dalje drži kvalitetu izrade, i sudjeluje prvenstveno u visokom segmentu ponude i sve što ponude je uvijek u samom vrhu, ali cijenom to više ne opravdavaju. To je sada prvenstveno firma koja gleda isključivo profit, a uz vrhunski marketing koji su uvijek imali to im nije problem ostvariti. Žao mi je što tu više nema previše inovativnosti. Mi Mix Alpha je trebao bit uređaj koji je Apple trebao predstaviti kao sljedeći korak u razvoju, a ne entry uređaj sa IPS matricom king-kong zuba sa prednje strane i kuhalom sa zadnje strane.

 

Po pitanju usporavanja Androida, ne znam koje si uređaje kupovao i što si radio sa njima, ali ja tih problema nemam. Trenutno najstariji uređaj koji koristim je Redmi 4 Prime, star oko 4 godine i radi kao što je radio prvi dan, nedavno sam odradio i battery test i iznenadio se kako gotovo ništa nije izgubio od kapaciteta. Očito je prošlo previše vremena od kako si koristio kvalitetno "Kinesko smeće", a i teško im je dati priliku kad si pun predrasuda. Iskreno jedini uređaji s kojima imam osjetnih problema sa trajanjem baterije i usporavanjem koje me "sili" na kupovinu novih modela su upravo iPhone uređaji, nakon prve godine više su na punjaču nego u mojim rukama, a usporavanje je javno priznato i poznato, ali ljudi to kao da namjerno zanemaruju, jednako kao i silnu sigurnost iOS-a, koji je šupalj kao ementaler. Da se razumijemo šupalj je i Android i po pitanju sigurnosti sve je to u banani.

 

Što se tiče slika mogu ti pokazati neke slike slikane mobitelom od 1500kn koje su bolje od iPhone slika, ali to apsolutno ništa ne znači. iPhone ima ime, karizmu i kvalitetu, uz vrlo visoku cijenu. Što to Pixel ima? 90Hz ekran koji radi na 90Hz samo kad je svjetlina na 80+%. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2019 19:00 (mzopg).
2 godine
offline
Re: Google Pixel 4
mzopg kaže...
southy kaže...
mzopg kaže...

 Fascinantno je koliko si u krivu. Ne znam što drugo reći, ali očito je da te "pale" samo precijenjeni uređaji, a Google Pixel je definitivno s četvorkom preuzeo štafetu. iPhone se malo korigirao jedanaesticom i malo nižom cijenom. Samsung i Huawei im pušu za vratom samo što oni imaju široku ponudu uređaja koji pokrivaju sve segmente tako da ih je nepravedno stavljati u isti koš.

 

Pixel je daleko od najbolje kamere, kakav "best in class"? Jesi li uopće probao išta osim jabuke i pixela?

Face ID postoji manje više kod većine današnjih Android uređaja i to kod onih srednje klase, ne vidim što je tu posebno kod pixela.

Čisti Android je postala nekakva mantra? Što je to sad toliko bitno što je čisti Android? Imam uređaj sa "čistim" Androidom i sa MIUI-em i ovaj drugi mi je klasu iznad "čistog" Androida po svemu. O trajanju baterije da ne govorim.

 

Pixelu je puno toga minus, a ne samo baterija i ružnjikav dizajn, ako ćemo pravo nikada nisu ni imali lijepo dizajnirani uređaj. I ne trude se oni ništa, valjda kao "vlasnici" Androida "moraju" imati nekakav uređaj pa se igraju sa Pixelima, a raja ih opet kupuje jer sve što je skupo mora biti dobro i najbolje. 

Po čemu je Pixel ili iPhone precjenjeniji od Notea i S10? S druge strane, kupio sam za par ljudi iz obitelji nekoliko različitih modela Androida jer se tražio dobar omjer cijene i kvalitete i mislim da ću nadalje radije kupovati par godina stariji iPhone. Sony, LG, neko kinesko smeće za 1200 kn, sve se nakon godinu i pol do dvije usporilo. Prošlo je već dosta otkako sam koristio neki Android duže vrijeme, no čini mi se da se nije puno promijenilo. Pixel mi se jedini tu čini kao dugoročno sigurna varijanta da ga ne moraš mijenjati nakon godinu dana.

 

Nisam isprobao P4, ali gledao sam slike koje su snimljene njime i izgledaju mi daleko najbolje na Andoridu, čak su neke bolje i od slika snimljenih iPhoneom. P3 sam imao jedno kratko vrijeme za testiranje i u to doba je imao najbolju kameru, a čini mi se da P4 na tom tragu. Ponavljam da ga nisam isprobao još.

Pixel bi trebao biti nešto tipa top of Android, jednako kao što je iPhone top of "not Android" uređaja. I dok iPhone teoretski nema konkurenciju u svom OS području, Pixel itekako ima.

Pixel je pao na svim područjima u kojima je trebao postaviti barem jedan "best of" segment. U globalu to je jedan vrlo solidan/dobar uređaj visoke cijene i to je to.

Imamo uređaje koji imaju bolje ekrane za manje novaca, bolju bateriju za manje novaca, brži procesor za manje novaca, ljepši dizajn, bolje ili slične kamere... po ćemu to Pixel opravdava svoju cijenu? Kažeš da ima najbolju kameru, ja kažem da mu je kamera u rangu Mi 9, koji košta više nego duplo manje od pixela i uz to ima ultrawide senzor i daleko ljepše izgleda. Što je to donio novi Pixel da se može po nećemu istaknuti i iskočiti iz hrpe drugih Android uređaja? Trenutno najružniji dizajn? iPhone 11 je brzo izgubio tu titulu. 

 

Note 10 ima jednu od najboljih trenutno raspoloživih kamera i daleko je ispred Pixela. Uostalom to je uređaj koji u svojoj kategoriji (poslovni uređaji) gotovo nema konkurencije. Uopće ne vidim mogućnost usporedbe sa Pixelom.

 

E sad malo o iPhoneu. Meni je bilo pomalo neugodno gledati prezentaciju, kako se jedan svjetski inovator sveo na čisto prodavanje magle, jer ne znam kako drugačije nazvati kada svemu što proizvedeš nabaciš nekakav prefiks ili sufiks i pričaš o tome kao da to još nitko nije vidio. Da se razumijemo ja sam dugogodišnji iPhone korisnik, još unatrag više od 10 godina kada sam sjeo u auto i otišao u daleku Njemačku po njega. Zadnje sam uzeo iPhone XS Max, koristio ga neko vrijeme, razočarao se po tko zna koji put i proslijedio ga dalje u ruke osobi kojoj je bitniji logo jabuke od onoga što trenutno nudi. Unatoč svemu iPhone ipak i dalje drži kvalitetu izrade, i sudjeluje prvenstveno u visokom segmentu ponude i sve što ponude je uvijek u samom vrhu, ali cijenom to više ne opravdavaju. To je sada prvenstveno firma koja gleda isključivo profit, a uz vrhunski marketing koji su uvijek imali to im nije problem ostvariti. Žao mi je što tu više nema previše inovativnosti. Mi Mix Alpha je trebao bit uređaj koji je Apple trebao predstaviti kao sljedeći korak u razvoju, a ne entry uređaj sa IPS matricom king-kong zuba sa prednje strane i kuhalom sa zadnje strane.

 

Po pitanju usporavanja Androida, ne znam koje si uređaje kupovao i što si radio sa njima, ali ja tih problema nemam. Trenutno najstariji uređaj koji koristim je Redmi 4 Prime, star oko 4 godine i radi kao što je radio prvi dan, nedavno sam odradio i battery test i iznenadio se kako gotovo ništa nije izgubio od kapaciteta. Očito je prošlo previše vremena od kako si koristio kvalitetno "Kinesko smeće", a i teško im je dati priliku kad si pun predrasuda. Iskreno jedini uređaji s kojima imam osjetnih problema sa trajanjem baterije i usporavanjem koje me "sili" na kupovinu novih modela su upravo iPhone uređaji, nakon prve godine više su na punjaču nego u mojim rukama, a usporavanje je javno priznato i poznato, ali ljudi to kao da namjerno zanemaruju, jednako kao i silnu sigurnost iOS-a, koji je šupalj kao ementaler. Da se razumijemo šupalj je i Android i po pitanju sigurnosti sve je to u banani.

 

Što se tiče slika mogu ti pokazati neke slike slikane mobitelom od 1500kn koje su bolje od iPhone slika, ali to apsolutno ništa ne znači. iPhone ima ime, karizmu i kvalitetu, uz vrlo visoku cijenu. Što to Pixel ima? 90Hz ekran koji radi na 90Hz samo kad je svjetlina na 80+%. 

Opet ponavljam, Pixel nije zamišljen kao top of, kao što niti Surface laptop od Microsofta nije zamišljen kao top of.

11 godina
offline
Re: Google Pixel 4
Mozda nisu zamisljeni top of, ali svakako imaju top of cijenu.


No uglavnom jesu zamisljeni kao flagship uredaji te dvije firme. Da li je to flagship za industriju, e pa bas i nije.
2 godine
offline
Re: Google Pixel 4
Mitch kaže...
Mozda nisu zamisljeni top of, ali svakako imaju top of cijenu.


No uglavnom jesu zamisljeni kao flagship uredaji te dvije firme. Da li je to flagship za industriju, e pa bas i nije.

Naravno da imaju top cijenu jer nisu namjenjeni masovnoj prodaji. Oni su pokaz sinergije njihovog software-a s hardware-om, moram priznati malo smotano izvedeno u ovoj generaciji.

2 godine
offline
Google Pixel 4

Koliko Pixeli dobiju major updatea? 3?

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Google Pixel 4

Mislim da je tri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
offline
Re: Google Pixel 4
zvonac kaže...

Mislim da je tri.

 Tnx.

 

Moglo bi se kakvog Pixela ubost. Na Samsung Note seriji sam od 2012. s jednim kratkim izletom na OP.

Note9 kojeg imam nece dobit vise nijedan veci update. Postalo mi je neprihvatljivo da uređaj od 5-6k bude obsolete nakon 2 godine, koliko god da imao vise featurea od stock/vanilla Androida.

9 godina
offline
Google Pixel 4

tako je sa svakim andoridom... jedni google i oneplus daju 3 velike nadogradnje na svoje fonove. doduše oneplus sa 5t kasni jedno pola godine od izlaska 10-ke, ali ipak je došao.

 

može se mućkati sa tim romovima, ali pitanje jel to više ikome zanimljivo, posebno kad je svaka inačica andorida sve manje i manje inovativna. veliki skokovi su bili do marshmallowa, a ovo sve iza je kozmetika - dark mode, filter plavog svijetla, svaki put novi izgled i prikazvianja notifikacija, eventualno preslože settings po drukčijim kategorijama, novi font...

 

iphonei su tu i dalje nedodirljivi, ma da su i njihove velike nadogradnje postale kozmetika i sigurnosna krpanja. ne vjerujem da se išta značajno može dodati na trenutni format fonova. možda jednom kad zažive i ako zažive preklopni...

Halo Bing! Kako bratac?
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
offline
Google Pixel 4

Ljudovi, prica se okolo da se baterija na P4 popravila dost, zahvaljujuci updejtima. 

Kakva su vasa iskustva sa manjim P4, sto se tice baterije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
online
Google Pixel 4

Sutra izlazi Pixel 4a

 

Ako je vjerovati leakovima:

-6+128GB, $349 in the US

-Snapdragon 730G

-Pixel 4a 5G with Pixel 5 fall launch, $499

-5.81" Punch-hole FHD+ HDR 19.5:9 OLED Display, AOD & Now Playing

-144x69.4x8.2mm, 143g

-3140mAH Battery

 

 

Dobar video na temu

 

 

Ako ce u Eu biti ispod 400 Eur bit ce odlicna kupnja

Moj PC  
0 0 hvala 1
6 godina
online
Google Pixel 4

Taman gledan to, 143 grama, malen, kompaktan, 3.5mm, otisak prsta s leđa...

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Google Pixel 4
Meni samo fali wifi charging, jer sam na to navikao, a čini se da ga neće imati...
 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Google Pixel 4

Super mob. To je ono sto kronicno fali na trzistu, kompaktan smartfon, s dobrom kamerom i jako dobrim teh.karakteristikama..

Steta sto nema 90Hz ekran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: Google Pixel 4
Treba vidjeti kakva će biti baterija, makar je ovaj 730 štedljiv, poznavajući prijašnje Pixele ne bih gajio puno nade...
 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Google Pixel 4
A to i mene muči, najviše mi se sviđa ta veličina a ne ove cigle od 6.5+"...

A pixel 3a sam bas prodao zbog loše baterije
Halo Bing! Kako bratac?
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
online
Re: Google Pixel 4
Hornet_93 kaže...
A to i mene muči, najviše mi se sviđa ta veličina a ne ove cigle od 6.5+"...

A pixel 3a sam bas prodao zbog loše baterije

 Sta je baterija bas tako losa? Pa moze barem jedan dan izgurat bez problema? Nisam vidao po recenzijama da se neko pretjerano zalio, bar ovo kaj sam ja gledao..

4 godine
offline
Re: Google Pixel 4
Avensac kaže...
Hornet_93 kaže...
A to i mene muči, najviše mi se sviđa ta veličina a ne ove cigle od 6.5+"...

A pixel 3a sam bas prodao zbog loše baterije

 Sta je baterija bas tako losa? Pa moze barem jedan dan izgurat bez problema? Nisam vidao po recenzijama da se neko pretjerano zalio, bar ovo kaj sam ja gledao..

Nije loša, ja ga imam i bez problema izgura od jutra do navečer. Puno bolje naspram Nexusa 4 i 5X koje sam također imao.

Ali ipak je bitno napomenuti da mu baterija nije niti blizu nekom uređaju s 4000+ mAh baterijom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2020 13:19 (It'sMe932).
9 godina
offline
Google Pixel 4

u odnosu na 700mah veću bateriju u op7t kojeg sad imam je preloša, a da ne govorim o bateriji istog kapaciteta iz iphone 11, ta je bila još bolja nego ova 3800mah iz oneplusa...

 

meni nije izgurao dan. oko 5-6-7 sam ga morao redovno puniti, a i u stand-by je trošila puno. po noći bi mi nestao cca 7-10%, što je previše za tako malo bateriju i još mi je to neshvatljivo kad je od samo googlea fon. valjda bi oni trebali najbolje optimizirati android za vlastiti uređaj. apple je na tom polju za njih pojam.

 

Halo Bing! Kako bratac?
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
offline
Google Pixel 4

Pixeli nemaju baš sad tak kriminal baterije.. Al recimo za 4a baterija će bit ok, s obzirom na gabarite a to će cijenit oni koji traže ergonomiju 

I da su stavili veću batku, dimenzije smartfona se povećavaju, al s obzirom da je ovo štedljiv proc u FHD rezi i 5.8" ekran, baterija će bit ok.. OS će bit taj koji će dirigirat baterijom, a Guglov optimizirani OS nemre bit loš, zar ne

Kao što sam rekao, ponuda kompakt smartfona je kriminal, a ovaj 4a će dobro doći (osvježenje) onima koji traže ergonomiju, kamera poslovično dobra.. Jedino bih možda volio da su 90Hz ekran stavili, al sad sam već postao zahtjevan

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2020 14:51 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
online
Google Pixel 4

Izlaze prve recenzije pixel 4a

 

 

kaže mkbhd da mu je malo spor mobitel.., baterija mu drzi cijeli dan bez problema..

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2020 18:06 (Avensac).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
offline
Re: Google Pixel 4
Avensac kaže...

Izlaze prve recenzije pixel 4a

 

 

kaže mkbhd da mu je malo spor mobitel.., baterija mu drzi cijeli dan bez problema..

 Michael Fisher veli da nije primjetio trzanje i sl. i ostali recenzenti vele da je ok što se tiče procesora.. 

Uglavnom, kolko čitam, mob je ostavio pozitivne dojmove kod ljudi tj recenzenata..

6 godina
online
Google Pixel 4

Kako nabavljate Pixele u hrv? Amazon, ebay, neki webshop iz eu, google store?


Vidim da je za 4A na njemačkom google storeu (od 20.8 krece prodaja mislim) cijena 349 eur , jel dobra ideja direktno tamo uzet (ako uopće prihvaćaju hrv kartice) preko nekog servisa tipa mailbox?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Google Pixel 4
Avensac kaže...

Kako nabavljate Pixele u hrv? Amazon, ebay, neki webshop iz eu, google store?


Vidim da je za 4A na njemačkom google storeu (od 20.8 krece prodaja mislim) cijena 349 eur , jel dobra ideja direktno tamo uzet (ako uopće prihvaćaju hrv kartice) preko nekog servisa tipa mailbox?

 Slobodno uzmi prek amazon.de, budem vidio kakve će kod nas bit cijene, ak će bit napuhane, onda ću izvana naručit mob.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice