Prava potrošača - reklamacije, povrat, zamjena... izdvojena tema

poruka: 4.460
|
čitano: 2.095.080
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Prava potrošača - reklamacije, povrat, zamjena...

ne znam, u biti, pevex vjerovatno s isporukom nema nista, oni su samo izvjesili reklamu, a ovo sutiranje na relaciji hisense-gorenje je klasicna prica o odugovlacenju.

sve si super napisao, mogu im ja postaviti rok, 15.10, ili....

ali, to ili.... neizvedivo, neisplativo. 60e nekakve vrijednosti u novcu nece odvjetniku platiti ni dorucak, tako da je stvarno uzaludno.

traziti obestecenje, u vidu nekog novcanog iznosa, opet, kako ih "prisiliti"?

ja ne vidim nacina, osim onog sto smo se slozili da je neisplativo.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: Prava potrošača - reklamacije, povrat, zamjena
Damir22 kaže...

ne znam, u biti, pevex vjerovatno s isporukom nema nista, oni su samo izvjesili reklamu,..

-samo izvjesili reklamu? :) .. kul kriterij.. nema samo u poslu.. kao da kažeš samo su izvjesili cijenu.. to je tad to, ne 'samo..'.

-no da, realno, odustati.. čak poželiš da nisi ni ispunio registraciju..

-a opet, pitanje.. što ako je manager upravo to planirao, reklamu koja ga ne košta ništa jer je u startu ne planira ispuniti, dati poklon.. a nitko kriv, .. što ako? .. jer posao ne vode tutleki, a ako ga vode tad netko treba snositi posljedice, kaznu.. tj to bi bila pravna država, čak kad je nešto greškom, npr pogrešna-niža cijena.. tad mora, a trgovina trošak može naplatiti od odgovornog-krivca.. itd.

-opet, sve zato jer inspektorata nakon pandemije nema.. i trgovci se osile, mogu.. možda čak i plan?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

samo da javim da inspektorat ponekad i riješi koji slučaj - slučaj riješen nakon godinu i pol

1 0 hvala 0
17 godina

Dakle još ima nade za moj slučaj.

Čekam tek 11 mjeseci.

Do not approach me unannounced – especially while I am eating!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
ministar kaže...

samo da javim da inspektorat ponekad i riješi koji slučaj - slučaj riješen nakon godinu i pol

OPA. IPAK SE MICE!!!

Moj od prije 2g i dalje kiseli negdje.

10 godina

update, 2 mjeseca i dalje nista. da podsjetim, radi se o Hisense promociji i "poklonu" koji bi kupac trebao dobiti.

Definitivno they don't give a duck, znaju da im u osnovi niko nista ne moze, a da svijecom treba traziti ludjaka koji ce zbog mikrovalke od 50-60e pokrenuti privatnu tuzbu ili nesto.... i opet su nikakve sanse da ga nadjes.

naravno to ih uopce ne sprijecava da stalno reklamiraju nove akcije, poklone, povrate i slicno....

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

3 0 hvala 0
15 godina

Kao da se dosad nije znalo tko i što je taj ljigavac kao ni onaj koji ga je postavio a to je glava hobotnice. Koja, ZNA SE.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2025 8:15 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ne bih sirio dalje o politici. Po meni je glavno da je ovo go*no otislo, unistio je inspektorat potpuno i sva prava koja smo imali su isparila. Nadam se da ce sada doci netko drugi i mozda budemo imali novi procvat kao tamo 2000/10ih. 

0 0 hvala 0
15 godina
sandokan111 kaže...

Ne bih sirio dalje o politici. Po meni je glavno da je ovo go*no otislo, unistio je inspektorat potpuno i sva prava koja smo imali su isparila. Nadam se da ce sada doci netko drugi i mozda budemo imali novi procvat kao tamo 2000/10ih. 

Riječi ti se pozlatile, ali nekako sam skeptičan da je on bio isključivi krivac za razjeb inspektorata. U svakom slučaju, gore teško da može.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
Hexfire kaže...

Riječi ti se pozlatile, ali nekako sam skeptičan da je on bio isključivi krivac za razjeb inspektorata. U svakom slučaju, gore teško da može.

On je sigurno direktni krivac :). Samo ostaje taj problem da, jel mu se naredilo da to tako napravi, a vjerojatno je. Al on je svakako direktni krivac :). Al eto, mozda novi lik ne bude to tako revno (ne)radio, ili mu mozda budu prioriteti negdje drugdje, barem da mi potrosaci dobijemo nekakvu uslugu, jer ovo pod ovim je kriminal. Doslovno mi nitko ne reagira na nikakve prijave.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2025 15:37 (sandokan111).
17 godina
Molim za pomoć.

Imam Gigabox+ pokućni internet kod HT-a i UO do 16.1.2027.

U međuvremenu je A1 došel prek k meni s jednim repetitorom i brzine su mi i više nego duple nego HT.

Kontaktiral sam danas HT prek chata i rekla mi je ženska 420.43€ na sljedećem računu!

To mi je nekak puno, ko da pomnožim sve čekove (32.5€ mj) s brojem mjeseci, a neće se koristiti...

Dal nekaj propuštam, može tu kaj A1 ak odem k njima?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Armor kaže...
Molim za pomoć.

Imam Gigabox+ pokućni internet kod HT-a i UO do 16.1.2027.

U međuvremenu je A1 došel prek k meni s jednim repetitorom i brzine su mi i više nego duple nego HT.

Kontaktiral sam danas HT prek chata i rekla mi je ženska 420.43€ na sljedećem računu!

To mi je nekak puno, ko da pomnožim sve čekove (32.5€ mj) s brojem mjeseci, a neće se koristiti...

Dal nekaj propuštam, može tu kaj A1 ak odem k njima?

Ne znam da li se nešto promijenilo, ne pretim revno ali zar operater nebi trebao ponuditi povoljniju naknadu za raniji otkaz ugovora što bi bio neki iznos popusta koji si dobio (ako si dobio) za potpis ugovorne obaveze. Barem je tako bilo nekad.

Npr. dobio si prva 3 mjeseca za 1 euro i umjesto da placaš preostale mjesece otplatiš samo taj iznos popusta koji si dobio za ta 3 mjeseca. U tvom slucaju 31,5€ x 3 što je povoljnije nego ovih 420,43€

10 godina

malo off ali i nije....

3 mjeseca po 1 euro, ili vec koji iznos je navlakusa.

covjek bi mislio, aha, danas je 15.4 (karikirano), znaci, 5,6 i 7 mjesec imam net za 3 eura sveukupno.

ali ne ide to tako  do 15.4 se obracunava redovna tarifa. do kraja mjeseca ta s popustom. tako da racun za 4 mjesec bude umanjen, racun za 5 mjesec bude 1e, i racun za 6 mjesec opet ide, do 15.6 se obacunava popust, od 15 do kraja mjeseca redovna tarifa, racun bude umanjen.

tako da, navlakusa, efektivno samo 1 mjesec imate net za 1e. da bi ovo funkcioniralo, ugovor bi trebalo sklopiti 1 u mjesecu, onda bi imali ouna 3mjeseca, ali to vam nece reci, naravno..... barem kod tcoma je tako

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
JackIsBack kaže...

Ne znam da li se nešto promijenilo, ne pretim revno ali zar operater nebi trebao ponuditi povoljniju naknadu za raniji otkaz ugovora što bi bio neki iznos popusta koji si dobio (ako si dobio) za potpis ugovorne obaveze. Barem je tako bilo nekad. 

Npr. dobio si prva 3 mjeseca za 1 euro i umjesto da placaš preostale mjesece otplatiš samo taj iznos popusta koji si dobio za ta 3 mjeseca. U tvom slucaju 31,5€ x 3 što je povoljnije nego ovih 420,43€

Da, tocno je tako bilo. Nisam ni ja pratio dal se sto promjenilo, ali to je bilo na snazi 100%.

16 godina
sandokan111 kaže...
JackIsBack kaže...

Da, tocno je tako bilo. Nisam ni ja pratio dal se sto promjenilo, ali to je bilo na snazi 100%.

-koliko se ja prisjećam posljednje verzije zakona, .. operater može tražiti do 6 mj pretplate.. ne više, odnosno sve što je u paketu-ugovornoj dobiveno se vraća ili plaća.. no sad više nema 'poklona' .. tj već par godina imaju klasičnu prodaju 'na kredit' (rate) .. no to s ugovorom nema veze i kod raskida korisnik ima izbor, ako želi može platiti preostale rate jednokratno ili nastaviti mjesečno do otplate jer je to običan kredit-prodaja..

-u ovom primjeru s 32 mjesečno to daje cca 190€ koje operater može naplatiti za prijevremeni raskid kao 6mj granice.. a realno-statistički je to pola od pola, tj statistička masa-većina, tj u pravilu se na početku ili prva godina dobije neki popust npr 50% pretplate, pa nitko ne raskida u prvoj godini.. svi tek u drugoj, od čega je zakon zaokružio na pola-6mj kao opravdano.. u korist telekoma jer mada je prijevremeni raskid-penal, ipak ostaje tržišno pravilo da se ne naplaćuje nešto što se ne isporučuje.. tj oba pravila su recimo na pola prihvatljivog cjenkanja i zakona .. ako nije neka izmjena u međuvremenu ..

-ali.. šbbkbb.. što ako je mjesečna pretplata 31,5€ samo polovica normalne bez popusta, tj ako je puni iznos pretplate 63€ + nešto.. zaokružimo na 70€ i ako se to pomnoži sa 6, tad je to navedenih 420€.. tj to je tad upravo po zakonu, ograničeno.. i točno.. a sve ovisi o ugovornoj-tarifi-mjesečno.. ne o popustu nego iznos bez popusta jer kod raskida više nemamo ugovornu-popust i zato za svaki ugovor nije svejedno koji se iznos navede kao puni, kao npr cijena nekog mobitela ili modema kojeg recimo pod ugovornom dobijemo za 1€... mada nam tad cijena nije bitna, npr 1000 tad će kod raskida upravo taj iznos biti potraživan i valjan za sud-zakon... pa je sve to važno, konkretni iznosi koji ne moraju biti trižni tj moguće da je isti uređaj u normalnoj prodaji recimo 500€ no da nam u tom trenutku to kao stavka nije bilo važno jer je ionako u nutar pretplate za 1€.. kao neki primjer-objašnjenje za moguće slične primjere..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Damir22 kaže...

malo off ali i nije....

3 mjeseca po 1 euro, ili vec koji iznos je navlakusa.

covjek bi mislio, aha, danas je 15.4 (karikirano), znaci, 5,6 i 7 mjesec imam net za 3 eura sveukupno.

ali ne ide to tako  do 15.4 se obracunava redovna tarifa. do kraja mjeseca ta s popustom. tako da racun za 4 mjesec bude umanjen, racun za 5 mjesec bude 1e, i racun za 6 mjesec opet ide, do 15.6 se obacunava popust, od 15 do kraja mjeseca redovna tarifa, racun bude umanjen.

tako da, navlakusa, efektivno samo 1 mjesec imate net za 1e. da bi ovo funkcioniralo, ugovor bi trebalo sklopiti 1 u mjesecu, onda bi imali ouna 3mjeseca, ali to vam nece reci, naravno..... barem kod tcoma je tako

Fali ti jedan mjesec u tvojoj računici. I naravno, provjereno u praksi kod Tcoma, 2 mjeseca su po 1E, 2 mjeseca umanjeni

10 godina

znam da fali ali ne fali, meni su tocno tako obracunali.

kao 1 mjesec akcije su racunali mjesec u kojem je sklopljen ugovor, datum je bio 10. ili 11. dan. taj period su racunali normalno, ostatak tog mjeseca su umanjili.

slijedeci mjesec je bio 1e.

treci mjesec su do tog 11. u mjesecu racunali akciju, od tog dana do kraja mjeseca su racunali normalno.

mislim da je to bilo u 6 mjesecu. znaci, racun za 6 je bio umanjen, racun za 7 je bio 1e, racun za 8 je bio umanjen.

logika bu nalozila da se taj mjesec u kojem je sklopljen ugovor ne racuna, odnosno ako je sklopljen u 6 mjesecu (datum nebitan), onda se promocija ofnosi na 7,8 i 9 miesec, ali u praksi, meni, bilo je ovako kako sam napisao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Meni je bilo ovako kako sam napisao, 2 mjeseca promo cijena, 2 mjeseca umanjena, dakle ukupno budu 3 mjeseca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav, imam problem sa espresso automatskim aparatom za kavu kupljenim na Mall.hr.

Bio je vec dva puta na servisu jer ne radi opcija filter kave, voda iscuri u posudu dolje ili ispod nje. Dosao sa servisa,izmjenjene dvije stvari, idem napravit kavu kad ono ne radi, kao da ga nisam ni slao na servis.
Prvo sam ga isao ocistiti od kamenca, jer koliko je stajao na servisu, da ga ocistim za pocetak..odradi program i vidim da je sva voda zavrsila dolje u posudi, umjesto da je tjeralo vodu kroz aparat. Sad sam zapravo shvatio da je aparat u kvaru otkad sam ga kupio, jer koliko se sjecam, uvijek je nakon pripreme kave bilo dosta vode dolje u posudi, tako da long coffie bas i nije bila toliko long.
A jos gore je to sto dva servisa to nikad nisu rješila, još su mi pokidali sitnu plastiku sto drzi poklopac vode da se zatvori do kraja.

Kad nam mall hr idem na reklamciju kao materijalni nedostatak, tamo nude opciju samo ako nije proslo 2mjeseca odkad sam primjetio materijalni nedostatak ili reklamacija uz slanje na servis.

Sto da sada radim, jer ja zelim zamjenu ili povrat novca, a ne opet slanje na servis. Vec sam vise od 2i pol mjeseca bio ukupno bez aparata. 

Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice