Pozdrav,
Imam pitanje za dobivanje boljeg signala sa mobitela sa kojeg dijelim internet na računalo.
1. Računalo je fiksno, ne mogu promjeniti njegovu lokaciju
2. Mogu približili mobitel računalu i tima dobiti bolju kvalitetu signala 5/5, ali mobitel kada je blizu desktop pc-a nema jak signal / veliku brzinu kakvu ima kad je na lokaciji 10m od kompjutera.
3.Računalo ima 5g usb wifi i on hvata signal sa mobitela
Pitanje,
Ako odnesem mobitel 10m dalje u drugu prostoriju gdje mobitel ima brzinu 500 mbps i ako kupim kvalitetan wifi extender i stavim ga između te dvije sobe, da li će onda moje desktop računalo hvatati bolji signal sa mobitela. Problem je taj što kad mobitel prinesem u prostoriju gdje je računalo, brzina padne sa 450-500mbps na 160 mbps, a ako mobitel držim u drugoj prostoriji iza dvoje vrata i zida na 10m distance od kompjutera iako mobitel ima oko 500 mbps na speedtestu veza je samo 76% na signali između wifi pc i wifi točke androida i na speedtestu na računalu mi daje 178 mbps max.
Što mogu napravit da bi dobio veću brzinu, signal od tog mobitela koji bi držao na poziciji A gdje je max brzina, a računalo da ostane gdje i je na poziciji B, a da signal bude jači, brzina veća. Ovako nosit mob bliže nije pomoglo, signal je bolji, brzina je manja.
Možda kompliciram malo, ali eto, zanima me što se može napravit po tom pitanju?
PS. Zašto je signal toliko lošiji i brzina manja, ne znam, ali ima dosta armature, limeni krov je do prostorije gdje je računalo, a prostorija gdje mobitel hvata max brzinu od 500 mbps je otvorena i sa te strane je samo polje u čijoj je blizini odašiljač tcoma sa 5g