4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 4.942
|
čitano: 2.737.907
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene
JohnMatrix kaže...

Nije mi jasno otkud računica da je turistička skuplja,koristim ih zadnjih 5 ili više sezona na viksi i uvijek je bila najjeftinija verzija iako nepraktična za ljude koji imaju vanjske rutere.

30 dana turističke košta 22.5 eura

28 dana internet tjedna(7*4) košta 28 eura.

Kada si zadnji put koristio turističku?

5 godina
JohnMatrix kaže...

Nije mi jasno otkud računica da je turistička skuplja,koristim ih zadnjih 5 ili više sezona na viksi i uvijek je bila najjeftinija verzija iako nepraktična za ljude koji imaju vanjske rutere.

30 dana turističke košta 22.5 eura

28 dana internet tjedna(7*4) košta 28 eura.

E moj JohnMatrix propustio si ti dosta toga...

Moja objava 3.2.2026. (LINK)

"Obavijest: od 02.ozujka vasa opcija Flat Surf postaje bogatija.

Uz neogranicen podatkovni promet, opcija ce ukljucivati i 100 dodatnih minuta za pozive prema svim pokretnim i nepokretnim mrezama u RH.
Cijena opcije iznosi 15 EUR, kako za aktivaciju tako i za reaktivaciju opcije, umjesto dosadasnjih 10 EUR za aktivaciju i 7.96 EUR za reaktivaciju.
Nova cijena i sadrzaj primijenit ce se se pri sljedecoj reaktivaciji opcije.
Vise informacija: http://www.t.ht.hr/fw/flat-surf.

Vas Hrvatski Telekom"

Turistička te sada mjesečno izađe točno 45 €/30 dana :P

Kasnije dolazi obavijest o poskupljenu Internet tjedan:

"DATE 2026-03-12 16:11:31

SMS Obavijest! Od 15. travnja opcija Internet Tjedan
iznosi 13,99 EUR za sedam dana neogranicenog
interneta, umjesto dosadasnjih 9,99 EUR. Postojeca
promocija od 50% popusta i dalje vrijedi po cijeni
od 4,99 EUR do 31. ozujka, a o daljnjim izmjenama
promocije cemo vas obavijestiti na vrijeme. Vas
Hrvatski Telekom"
Naknadno je HT produljio promo 50% na neodređeno pa Internet tjedan košta 6,99 €/tjedan, dakle to te izađe oko 30-tak €/30 dana :P
Pa sada ti vidi koji je jeftiniji

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2026 17:58 (Tirkiz).
6 godina

Propustio jesam ali računati znam i dalje pa idemo ponovno.Nigdje nisam spomenuo reaktivaciju.

Kupiš za 15 eura turističku i dobiješ dvije kartice a svaka vrijedi 10 dana flat interneta znači imamo 20 dana interneta za 15 eura.

Onda dobivamo da za 30 eura imamo 40 dana flat interneta.

Tirkiz daj mi pliz ti izračunaj koliko to ispada mjesečno ili za 30 dana i koji dio sam propustio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2026 18:51 (JohnMatrix).

0 0 hvala 0
5 godina

A ti si od onih koji bacaju SIM-ice pa opet ispočetka, naravno da je tada drugačija računica.

Dok HT ne prestane štancati fizičke SIM-ice upravo zbog takvih ljudi :P

6 godina

Vidiš da nisam ništa propustio.

1 0 hvala 0
6 godina

Vidim da sad Tomato ima na tarifi prva+ flat internet za 19 eura mjesečno,limit brzine nema.

0 0 hvala 0
15 godina

S obzirom na poskupljenje Tcoma 5G s 20 na 28 eur, Tomato nudi tarifu do kraja mjeseca, top za mob top za router...

Flat 19 eur, PRVA+. 

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav,

nisam neki stručnjak vezano na 4g/5g routere pa bi molio pomoć.

Kupio sam preko njuškala ZTE MC801a DreiMaxx. Koristim HT internet posvuda, spaja se na eNB 150125

Za moje potrebe (u vikendici povremeno IPTV) radi super.

Međutim kad sam išao malo pregledavati po njegovim postavkama primjetio sam da nemam vrijednosti za parametre SINR, RSRP... već su samo crtice.

U sučelju rutera nisam pronašao niti o kojem FW se radi.

Instalirao sam app ZTELink i preko nje sam pronašao da je FW MC801A_Elisa2_B13, ali podataka za SINR, RSPR... i unuta app nema.

Ima kakav način da se dođe do tih podataka?

I primijetio sam da je  CA malo aktivan pa neaktivan. O čemu to ovisi?

Hvala

11 godina

Moguće da je mjenjan firmware, taj Elisa je dostupan na netu i ruskom forumu 4pda. Ako je na routeru otisnut Drei logo onda to ziher nije njegov orig. firmware. CA bi inače trebao biti uvijek aktivan na tom routeru. Imao sam taj router i isprobavao sam te firmwere i na kraju ga brickao te je završio u smeću. Tako da ako ti radi dobro ne bih se zamarao s tim opcijama.

15 godina
mrgud1 kaže...

Pozdrav,

nisam neki stručnjak vezano na 4g/5g routere pa bi molio pomoć.

Kupio sam preko njuškala ZTE MC801a DreiMaxx. Koristim HT internet posvuda, spaja se na eNB 150125

Za moje potrebe (u vikendici povremeno IPTV) radi super.

Međutim kad sam išao malo pregledavati po njegovim postavkama primjetio sam da nemam vrijednosti za parametre SINR, RSRP... već su samo crtice.

U sučelju rutera nisam pronašao niti o kojem FW se radi.

Instalirao sam app ZTELink i preko nje sam pronašao da je FW MC801A_Elisa2_B13, ali podataka za SINR, RSPR... i unuta app nema.

Ima kakav način da se dođe do tih podataka?

I primijetio sam da je  CA malo aktivan pa neaktivan. O čemu to ovisi?

Hvala

Imaš skriptu za taj router pa ti pokaže sve parametre. Spremiš ju kao bookmark, ulogiraš se u router i klikneš na taj bookmark da ti se pojave parametri pri vrhu stranice.

Googlaj mc801a Miononno script ili tak nekaj i imaš linkove. Ili kod njega na YT kanalu ima link na jednom od videa...

2 godine

Pozz,

ima tko "Unlimited GB" tarifu na pretplatu od T-coma? 

Naime, imam već sigurno oko 1TB prenešenih podataka i još mi nije stigla SMS da produljim sa "BRZINA".

Da li su to isključili možda ili nešto drugo kuhaju? Neće valjda i nju limitirati na 2TB.

Zna li netko možda nešto što ja ne znam? :D

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
yoko999 kaže...

Pozz,

ima tko "Unlimited GB" tarifu na pretplatu od T-coma? 

Naime, imam već sigurno oko 1TB prenešenih podataka i još mi nije stigla SMS da produljim sa "BRZINA".

Da li su to isključili možda ili nešto drugo kuhaju? Neće valjda i nju limitirati na 2TB.

Zna li netko možda nešto što ja ne znam? :D

Piše u HT uvjetima za tu tarifu da su ukinuli SMS poruke za brzinu:

"U Tarifni model Unlimited GB uključen je neograničen podatkovni promet po maksimalno dostupnoj brzini. Od 10. prosinca 2025. HT je ukinuo sve protekle funkcionalnosti vezane za osiguranje optimalnog korisničkog iskustva koje su uključivale limitacije podatkovnih paketa i ponovnu neograničenu aktivaciju novih slanjem SMS poruke"

2 godine

Čudno,

još prošli mjesec sam morao slati tu poruku, a tu piše od kraja 2025.

Ako je sad tako, to je izvrsno!

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Pojma nemam, ne koristim tu tarifu već 3 godine.

A HT već dulje vrijeme ima razno razne čudne probleme pa me ne bi čudilo da su tek sada to maknuli (SMS za brzinu). Ali se zato na drugim tarifama koje su flat odjednom pojavio limit kojeg po uvjetima ne bi trebalo biti što ih davim već mjesec dana da izvole to ili u uvjetima korigirati ili popraviti u svom smotanom naplatnom sustavu kojeg svako malo nadograđuju i ne zna koja tarifa šta ima.

2 godine

A što se događa u tim tarifama, a ne bi trebalo?

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Zna li tko koji je najnoviji firmware za mc889a na A1?

0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav, jel moguće koristiti Hauwei 525 23a kao externi ruter, ili kao ruter bez sim kartice preko kabla kao pojačivač?

Trenutno je zaključan na Tele2, a sad sam jedno vrijeme koristio HT-ovu simicu unutra. 

Pa ako mi je neko voljan objasnit u PM kako ga otključat, tj stavit njegov originalni firmware, bio bi jako zahvalan💪😊

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

TheDarkDefender  Da može se koristiti kao externi router. Taj router nije zaključan na Telemach jer da je zaključan ne bi ti radila u njemu HT sim on ima samo TM FW. Može se promijeniti FW samo router trebaš otvarati evo 

. Iako nemaš potrebe mijenjati FW jer ništa nećeš dobiti novim FW.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
debeli75 kaže...

Zna li tko koji je najnoviji firmware za mc889a na A1?

kod mene je BD_A1EUMC889AV1.0.0B10

14 godina
Da li netko zna pojasniti slijedece, na fotki pored 5G NSA stoji 20MHz, koja je ovdje N frekvencija u pitanju? Zar nije da je n78 100MHz? Screenshot je napravljen na Galaxy S23 Ultra.
Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
myfiles4you kaže...
Da li netko zna pojasniti slijedece, na fotki pored 5G NSA stoji 20MHz, koja je ovdje N frekvencija u pitanju? Zar nije da je n78 100MHz? Screenshot je napravljen na Galaxy S23 Ultra.

To nije n78, nego n3 na 1800 MHz.

5 godina
myfiles4you kaže...

Hrc7 kaže...
myfiles4you kaže...

To nije n78, nego n3 na 1800 MHz.

A1 nema 5G N3 band (bar kod mene sad kad sam provjerio u mobu, radi samo LTE B3), osim ako je to novo i u ponekom gradu.

NetMonster na pojedinim mobovima zna neispravno prikazivati podatke tako da ne vjerujte slijepo svemu, isti A1 SIM staviti u drugi mob i vidjeti što prikaže, eNB mora biti isti kao sa slike.

U pravilu kada je spojen na neku N ćeliju a net NetMonster ispravno očitava - jasno prikaže koji je to NSA band, njegovu razinu signala, PCI, ARFCN i drugo od te N ćelije.

Ovo sa slike izgleda da je sve samo 4G B8+B3 a NSA zapravo niti nema.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice