4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 4.903
|
čitano: 2.679.796
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene
Također trebaš provjerit da se nisi prespojio na HT toranj koji često nemaju B7

Prati i bilježi Cell ID, negdje ti mora pisati a na cellmapperu imas tool da ti cell id preračuna u eNB ID i znat ćeš na čiji i koji toranj si spojen
15 godina

usporedio sam s prijasnjim screenshotima; 3G/4G Frequency, PCI i Cell ID su ostali nepromijenjeni. dakle sve isto kao i prije, samo bez B7. al dobro, dokle god usluga nije losija nego prije, nije problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Ako se pita telekome, oni smatraju da je i 1-10 Mbps dovoljno svakome preko mobilne :D

Kada padne ispod toga, upalit će ti B7 XD XD

12 godina

Pozdrav,

kako mi je propala mogućnost prelaska na optiku, razmišljam o upgrade-u routera za trenutnu A1 Flatbox uslugu.

Budući da sam u najmu, nemam baš neku praktičnu mogućnost postavljati vanjske antene (bi li pomogla kakva unutarnja antena koja se zašrafi direktno na router?) pa mi je upgrade routera jedina opcija.

Trenutno imam Huawei B535-333 (piše otraga da je Soyealink, ako išta znači), a razmišljam o nabavci Huawei B818-263 (ima li razlika između Huawei i Vodafone?).

Bi li taj upgrade bio od značaja u smislu stabilnosti pinga prilikom igranja i IPTV streaminga (EON TV), pogotovo vikendom navečer?

Prilažem scan mreže s mobitela (također A1).

Unaprijed hvala.

Ne umijem pisat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Trebaš 5G router jer 4G će uskoro u povijest. Dobio sam optiku i imam par 5G routera možeš se javiri u pp

13 godina

ja isto cekam dan da rijese optiku pa ruter ide u povijest, vec je trebala biti provucena, al maheri bageristi uspjeli buzir zatrpati a to im je jedini zadatak da ne naprave, al u indiji su na bezicnoj optici pa im je kopanje nepoznanica 

al 5G i dalje rastura na teletu

Durbin d.o.o. za geodetske poslove
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2026 15:54 (dennocro).
15 godina

evo danas se B7 odlucio ukazati

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

je li i vama veza skroz pukne uslijed jake kise?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav ekipa, da li netko prodaje 5G router?

0 0 hvala 0
5 godina
CrossDeath kaže...

Kod mene drži već tjedan dana bez prekida, nevrijeme, kiša, pljusak, pa jednom i tuča, munje, olujni vjetar, sada opet pljusak pada, modem drži čvrsto vezu 

Naravno, vanjske Iskra antene, čista vidljivost prema 3 km udaljenom tornju zbog čega je signal jak

Inače, i vremenski utjecaji utječu na signal pa obično kod jake kiše signal padne i neki modemi mogu raditi reconnect ili šaltaju bandove pa rade kratki prekid na 5-10 s. Posebno jer tornjevi modeme guraju na main B1-B7 band čiji signal najviše padne kod lošeg vremena i mogu nastati prekidi u vezi.

5 godina
Dinkorac kaže...

Probaj pitati kolegu DDavorin , samo 2-3 posta gore iznad je napisao da ima par 5G routera za prodati pošto je prešao na optiku :)

17 godina
Tirkiz kaže...
Dinkorac kaže...

Probaj pitati kolegu DDavorin , samo 2-3 posta gore iznad je napisao da ima par 5G routera za prodati pošto je prešao na optiku :)

Kupio od kolege na forumu.

Hvala svima na ponudama.

18 godina
Tirkiz kaže...
CrossDeath kaže...

Kod mene drži već tjedan dana bez prekida, nevrijeme, kiša, pljusak, pa jednom i tuča, munje, olujni vjetar, sada opet pljusak pada, modem drži čvrsto vezu 

Naravno, vanjske Iskra antene, čista vidljivost prema 3 km udaljenom tornju zbog čega je signal jak

Inače, i vremenski utjecaji utječu na signal pa obično kod jake kiše signal padne i neki modemi mogu raditi reconnect ili šaltaju bandove pa rade kratki prekid na 5-10 s. Posebno jer tornjevi modeme guraju na main B1-B7 band čiji signal najviše padne kod lošeg vremena i mogu nastati prekidi u vezi.

Meni zna puknuti veza na kratko, ali dal je to do neta ili wifia, nemam pojma.

Ja sam još dva put detaljno obišel okolicu s Cellmaperom ali nema nove frekvencije.

I nekak je stablinija veza u Fifi, koja je jako zahtjevna i stalno mi je znalo bacati gore na sredini upozorenje na preveliki ping.

No druge igre šljakaju perfektno, jedino BF6 isto zna staviti upozorenje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice