Da tako je ali predpostavljam da kolega cross to zna i da mu ne prihvaća taj pass. A i mislim ako promijeniš pass za ulazak u sućelje isto se promijeni i za dm. Ako ideš preko skripte ne bi te trebao tražiti pass.
tako je, sve sam vec kombinacije isprobao i uvijek me trazi password za developer options koji je razlicit od login passworda. A1 FW je u pitanju, tako da me i ne cudi sto su sve zakljucali.
Da tako je ali predpostavljam da kolega cross to zna i da mu ne prihvaća taj pass. A i mislim ako promijeniš pass za ulazak u sućelje isto se promijeni i za dm. Ako ideš preko skripte ne bi te trebao tražiti pass.
Recimo na G5 ako se nisam prije ulogirao u developer, skripta mi baci error, pa zato kažem.
tako je, sve sam vec kombinacije isprobao i uvijek me trazi password za developer options koji je razlicit od login passworda. A1 FW je u pitanju, tako da me i ne cudi sto su sve zakljucali.
Ma na tim A1 je sve zaključano i ugašeno kaj se može. Katastrofa kaj rade.
Da mogoće da su sve napredne funkcije zaključali. Teško da ćeš naći pass jer obično se ti pass vežu sa IMEI tako da svaki router ima drugačiji pass. Znači i da netko pronađe pass taj pass ne bi odgovarao tvom routeru. E sad važno pitanje gdje si ga kupio? Kod našeg A1?
Da moguće da su sve napredne funkcije zaključali. Teško da ćeš naći pass jer obično se ti pass vežu sa IMEI tako da svaki router ima drugačiji pass. Znači i da netko pronađe pass taj pass ne bi odgovarao tvom routeru. E sad važno pitanje gdje si ga kupio? Kod našeg A1?
ma uzeo ga na njuskalu
Zaključava Telemach,imam njihov ZTE MC888 i samo je njihova sim radila,pa sam morao tražiti da ga otključaju i to su bile muke.
Da moguće da su sve napredne funkcije zaključali. Teško da ćeš naći pass jer obično se ti pass vežu sa IMEI tako da svaki router ima drugačiji pass. Znači i da netko pronađe pass taj pass ne bi odgovarao tvom routeru. E sad važno pitanje gdje si ga kupio? Kod našeg A1?
ma uzeo ga na njuskalu
Kupio ga od lika iz Zadra?
Kako popraviti SINR ako sam preblizu baznoj stanici, a da ne oslabim previše signal?
To je T-Com Gigabox i TCL HH515L (koliko sam vidio po tvojim prijašnjim postovima), nemaš vanjskih antena?
Kakve su ti sada razine signala (RSRP, SINR, RSRQ, RSSI) ako ih ima u tom uređaju?
I koja je to udaljenost od tornja?
I ako ti piše cell ID možeš mi poslati sa svojom lokacijom na poruku da vidim koji je to toranj na cellmapperu.
ma uzeo ga na njuskalu
Ako imaš račun i ako je kupljen kod nas trebao bi A1 tražiti pass, a ako ne zaboravi cell lock i ostale napredne funkcije. Nije mi jasno pa barem imate gdje pročitati postaviti pitanje prije kupnje da se ne napravi greška. Taj router je ok za onog tko ne misli koristiti napredne funkcije ili niti ne zna za njih. Znači njima je ok bilo koji 5G router plug and play. Znam primamljivo je ako je cijena niska zašto dati više ako može puno manje. Zato prije kupovine preispitati prodavača sve što te zanima i slike tražiti.
Nije mi jasno pa barem imate gdje pročitati postaviti pitanje prije kupnje da se ne napravi greška.
ma samo opusteno. nije mi stvarno problem ako budem morao kupovati novi modem, ovog i jesam uzeo iskljucivo za probu (tek sam krenuo eksperimentirati 5G kucnim internetom). performanse su trenutno okej, ostaje za vidjeti kakva ce biti situacija ljeti, a nece biti bajna sigurno.
Jel netko možda koristio ZTE MC889A? Kak se pokazao u praksi? Imate nekaj bolje za preporučiti, a da cifra ne ide u nebo ;)
Kod rođaka na vikendici bi trebao nešto namontirati van i unutra (ne da mi se sa Iskrama zafrkavati) jer nije baš bajni signal, HT je zadovoljavajući ostali skoro nepostojeći. Najbliži HT toranj mu je eNB-ID 350732.
imam ja MC889A vanjski modem, evo ti statistika. par pitanja za znalce, koliko SINR moze varirati izmedu razlicitih modema? bi li mi npr. MC889A Pro dao puno bolje rezultate na istoj lokaciji? koliko bi mi znacila zasebna antena? stabilnost veze mi je daleko bitnija od same brzine (tocnije ping, latencija zbog online gaminga).
Jel podrzava agregaciju 1+3+3+20? To mi je na HT tornju dostupno di bi ga koristio pa da barem to mogu iskoristiti...
I jel se može za unutarnju jedinicu staviti bilo koji drugi router ili su isto međusobno nekako zalockani jedan za drugi?
thnx na info
Jel netko možda koristio ZTE MC889A? Kak se pokazao u praksi? Imate nekaj bolje za preporučiti, a da cifra ne ide u nebo ;)
Kod rođaka na vikendici bi trebao nešto namontirati van i unutra (ne da mi se sa Iskrama zafrkavati) jer nije baš bajni signal, HT je zadovoljavajući ostali skoro nepostojeći. Najbliži HT toranj mu je eNB-ID 350732.
imam ja MC889A vanjski modem, evo ti statistika. par pitanja za znalce, koliko SINR moze varirati izmedu razlicitih modema? bi li mi npr. MC889A Pro dao puno bolje rezultate na istoj lokaciji? koliko bi mi znacila zasebna antena? stabilnost veze mi je daleko bitnija od same brzine (tocnije ping, latencija zbog online gaminga).
Jel podrzava agregaciju 1+3+3+20? To mi je na HT tornju dostupno di bi ga koristio pa da barem to mogu iskoristiti...
I jel se može za unutarnju jedinicu staviti bilo koji drugi router ili su isto međusobno nekako zalockani jedan za drugi?
thnx na info
e nisam ti siguran za tu kombinaciju. pod network information mi gotovo uvijek stoji B1+B3+B7+B20, a par puta su bila samo prva tri, dakle bez B20. sto se tice unutarnje jedinice (routera), mozes staviti kojeg god zelis.
dakle nocu imam bas brutalan signal, 4G SINR skoro tuce u 30 dB. ne znam tocno razlog tome, pretpostavljam da ili broj aktivnih korisnika padne ili se mozda odredene celije iskljuce, pa dobijem cisci signal. tijekom dana sam na nekih 15 dB, doduse na drugoj celiji. e sad je pitanje, nastaviti eksperimentirati razlicitim modemima (neki huawei ili MC889A Pro) ili ostaviti kako je
podrazumijeva li veci SINR manji ping/latencije? brzina nije problem, imam konstantno ugovorenih 100 Mbps, cilj mi je samo minimizirati ping.
Po noći je brutalan SINR jer ostali jako malo ili nikako surfaju pa njihovi modemi ne zrače koliko po danu kada aktivno prenose stalno neku datu.
Po slikama ti je sve upaljeno od bandova i po noći.
Promjena modema ti neće ništa riješiti, to je stvar antene i rada okolnih modema oko tebe.
Po danu možeš postići bolji SINR usko usmjerenom antenom ko Iskra P-60 jer ne love sa strane interferencije.
Al ako imaš ravno ispred antena brdo korisnika, isto će ti biti loš SINR jer su u dometu antene i smetaju im.
Nećeš ti sada ići vani i otjerati sve ljude da bude pustinja između tebe i tornja samo da bi nadrobio bolji SINR XD
"podrazumijeva li veci SINR manji ping/latencije?"
Djelomično, tj. SINR je samo dio priče.
Jako loš SINR znači ponovne retransmisije, tj. podaci se gube u zraku i modem/toranj ih ponovno mora slati što podiže ping u nebesa.
Evo ti u dvije slike, baš mi danas crko glavni toranj pa se modem prespojio na 9 km daleki toranj iza usmjerenih antena, ping podivljao i to do 1000 ms zbog retransmisija a SINR je bio negativan, pale su i brzine jer je modem morao spustiti MIMO i modulaciju samo da progura podatke ikako do tornja ili od tornja do modema.
U pitanju su Iskra P-60, usko usmjerene antene prema 3 km udaljenom tornju, koji kada crkne, uspijevaju "pričati" sa 9 km udaljenim tornjem iza sebe :D
Ping može biti loš iako je SINR super, tada je to znak opterećenja na tornju jer previše podataka od svih korisnika ide u red čekanja koji se sve više produljuje pa time i ping.
A kakav ti je trenutno ping i koja mreža da se toliko trudiš smanjiti ga?
A kakav ti je trenutno ping i koja mreža da se toliko trudiš smanjiti ga?
na telemachu sam. u cs-u imam 30+ ms, volio bih barem na 25 ms spustiti. da se razumijemo, moze se normalno igrati, ali htio bih optimizirati sve sto je u mojoj moci :)
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Kakvi su pingovi na speedtestovima?
naravno da ne mogu, zato mi i jest bitno da je sva moja oprema optimizirana. ping na speedtestu bude ~20 ms.
CrossDeath Evo Telemach ping na speedtestu.
e to je vec pristojno, jos kad bi podijelo koja je oprema u pitanju i mozda neke statistike s modema :D
Teltonika RUTX50 + 4x Iskra P-60 vanjske antene, 3 km udaljen toranj, čista optička vidljivost, RSRP-70 dB, SINR 25, 4CA B1+B3+B20+n28
https://www.speedtest.net/result/c/c5a2b0d1-4971-43ed-8c2b-afd379e849d2
UPDATE:
ZTE G5 Max (G5F) 5G MC7510 (koji je ovdi recenziran)
- isto 3 km udaljen toranj, NEMA optičke vidljivosti (test kroz prozor na tavanu di smetaju stabla ispred), RSRP-85 dBm, SINR 20-25, 4CA B3+B1+B20+n28
https://www.speedtest.net/result/18476532030
Zyxel NR7302 (recenzija)
- isto 3 km udaljen toranj, optička vidljivost prema tornju, RSRP-90 dBm, SINR 15, 4CA B1+B3+B20+n28
hmm oke, znaci isti ping imas s modemom + antenama od 700 eur i s ovim outdoor kantama od 350 eur. ostajem i ja za sad na mc889a 
e to je vec pristojno, jos kad bi podijelo koja je oprema u pitanju i mozda neke statistike s modema :D
Router sa m2 priključkom za modem a modem je Quectel RM551E-GL. 5 CA 1+3+7+20+n28
HT je produljio promociju 50% na Simpa Internet tjedan, košta 7 €/tjedan, rješavajte se HT turističke (ionak je namijenjena strancima) 
Čini se da je A1 počeo paliti novi 4G B8 band (prebačen sa ugašene 3G mreže), danas izmapirao 3 tornja sa novim 4G B8
HT 4G B8 ima EARFCN 3600 a A1 4G B8 ima EARCFN 3700
Vi koji mapirate A1 i koji ste na A1 obratite pažnju, možda ste dobili novi B8 band 
EDIT: sada vidim na cellmapperu da i drugi na A1 mapiraju novi 4G B8 band, moguće da cijela HR već ima B8