4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 4.718
|
čitano: 2.441.453
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 dana
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene
DDavorin kaže...
Avelit kaže...

Nisam znao da ima TM na istom tornju, mada mi je bilo sumnjivo da u okolici nema ni jednog tornja na cellmapperu hehe. Budem probao i to kroz par dana pa cu vidjet koji mi je operater bolji...

Da ima. Ako ćeš imati sim od TM usput malo mapiraj da se pojavi taj toranj i stavim ga na pravo mjesto. I sim od TM ima još jednu prednost može se spojiti na HT Zeznutu je ZTE moraš svaki puta restartati router kad mijenjaš frekvencije. Ostavi na auto pa testiraj trebao bi i 3CA spojiti bilo A1 ili HT

E sad vidjet cu to za TM posto ak vec imam n78 od HT i ok 4g, mozda mi je bolje kupit 5g ruter i n78+ b3+b8 napravit nego TM koji vjv ima n28... A i nisam vidio da ima neki paket na tj. dana il slicno da je neogranicen na TM. 

Bome je zeznuto ruter na katu, a pc u prizemlju, a na laptopu nemam lan heheh. Probao sam sve moguce i prvo sto sam napravio je na AUTO, ali nije uspjevalo 3CA. Probat cu kasnije jos jednom, al ne vjerujem.

9 godina

Možete li mi potvrditi, jel na A1 homeboxu (5G) ZTE H3600P V9.0 V9.0.0P3_A1_HR ja ne mogu namjestati port fwd, ne mogu staviti u bridge mode, ne mogu ugasiti/namjestiti dhcp_v6? Ne mogu ni zamijeniti ruter sa drugim ruterom?! to mi je malo ludost ako je to sve zabranjeno na toj usluzi (homebox).

0 0 hvala 0
13 godina
Avelit kaže...
DDavorin kaže...
Avelit kaže...

Nisam znao da ima TM na istom tornju, mada mi je bilo sumnjivo da u okolici nema ni jednog tornja na cellmapperu hehe. Budem probao i to kroz par dana pa cu vidjet koji mi je operater bolji...

Da ima. Ako ćeš imati sim od TM usput malo mapiraj da se pojavi taj toranj i stavim ga na pravo mjesto. I sim od TM ima još jednu prednost može se spojiti na HT Zeznutu je ZTE moraš svaki puta restartati router kad mijenjaš frekvencije. Ostavi na auto pa testiraj trebao bi i 3CA spojiti bilo A1 ili HT

E sad vidjet cu to za TM posto ak vec imam n78 od HT i ok 4g, mozda mi je bolje kupit 5g ruter i n78+ b3+b8 napravit nego TM koji vjv ima n28... A i nisam vidio da ima neki paket na tj. dana il slicno da je neogranicen na TM. 

Bome je zeznuto ruter na katu, a pc u prizemlju, a na laptopu nemam lan heheh. Probao sam sve moguce i prvo sto sam napravio je na AUTO, ali nije uspjevalo 3CA. Probat cu kasnije jos jednom, al ne vjerujem.

TM uzmeš unlimited na pretplatu bez UO u poslovnici i kad istestiraš odjaviš pretplatu i plaćaš samo dane korištenje. Brzine uvijek testiraj preko lan kabla ne preko Wifi. I kod lan testiranja provjeri dali imaš 1Gbps brzinu lana. Telemach sigurno ima n28 + ostale 4g frekvencije a možda ima i n78.

13 godina
Repko kaže...

Možete li mi potvrditi, jel na A1 homeboxu (5G) ZTE H3600P V9.0 V9.0.0P3_A1_HR ja ne mogu namjestati port fwd, ne mogu staviti u bridge mode, ne mogu ugasiti/namjestiti dhcp_v6? Ne mogu ni zamijeniti ruter sa drugim ruterom?! to mi je malo ludost ako je to sve zabranjeno na toj usluzi (homebox).

Jesi probao staviti drugi router umjesto ZTE H3600P trebalo bi ići i taj drugi router onda konfiguriraš kako tebi odgovara.

12 dana
DDavorin kaže...
Avelit kaže...
DDavorin kaže...
Avelit kaže...

TM uzmeš unlimited na pretplatu bez UO u poslovnici i kad istestiraš odjaviš pretplatu i plaćaš samo dane korištenje. Brzine uvijek testiraj preko lan kabla ne preko Wifi. I kod lan testiranja provjeri dali imaš 1Gbps brzinu lana. Telemach sigurno ima n28 + ostale 4g frekvencije a možda ima i n78.

A ne znam jel mi se da toliko zezat, ali mozda ce mi poznanik prec kod TM, pa bi mi dao isprobat. A što se tice za lan-a svakako ga uvijek koristim za testiranje, te imam sigurno 1Gbps jer sam sam provodio, krimpovao i istestirao mrezu lana kroz kucu, a switch koji sam postavio je 1Gbps i kablovi su svi CAT6 te maticna mi ima port 1000/150 po specs na stranici.

10 godina

kolika vam je latencija na HT %G box-u?

da li se gejmati onliine sa ovime, i zašto mi speedtest ne mjeri ping. na adsl.u je to mjerio.

da li se što prtljati po postavkama rutera, ili mwifi kartice da se smanji latencija?

Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:13 (HowYesN0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HowYesN0 kaže...

kolika vam je latencija na HT %G box-u?

da li se gejmati onliine sa ovime, i zašto mi speedtest ne mjeri ping. na adsl.u je to mjerio.

da li se što prtljati po postavkama rutera, ili mwifi kartice da se smanji latencija?

Instaliraj speedtest na komp ili laptop i mjerit će ti.

4 godine

Na slici koju si stavio ti je ovo ping (zaokruženo) :P

Na HT-u ti je ovo uobičajeni ping, oko 35 ms

Sada zavisi kakva je igra, većina online igara može raditi ok uz poneko štekanje, drugo su ove pucačine di je bitna svaka ms, to otpiši

Najbolji je telemach glede pinga, kod njih je neki prosjek 20 ms

Nemaš šta petljati po postavkama routera ili mrežne jer je to do mobilne mreže i ovisi o opterećenju. Čim više korisnika krene previše surfati ili skidati istodobno ping svima raste na 100+ ms

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice