Došlo vrijeme za novi router. Koristim A1 duo 1TB bez ugovorne već godinama i onaj njihov ZTE a u pič, sad se ne mogu sjetiti koji, ali nema veze. Uglavnom, u jutarnjim satima kad raja ode na posao ide bzina do cca 70 mbps dow i cca 30 up. Navečer to se spušta na 30/20. Toranj na kojem je A1 i Telemach mi je udaljen cca 80 metara bez prepreka (gledamo se svaki dan). U isto vrijeme na mobitelu ujutro ide 170/50 , a naveče cca 90/30. Uzeo A1 i Tele simice, stavio u mobitel pa se igrao para dana (bonbon mi je primarni u mobitelu). Opali sam par screenshootova pa da vi koji se razumijete ubacite koju prijedlog za 5g router. Za sad A1 nema 5g, a tele ima, ali mislim da je na simici ograničeno do 150 mbps downloada. Pretpostavljam da će u dogledno vrijeme i A1 pustiti 5g, a ako se to ne dogodi imam izbor za Tele 5g i ona tarifa cca 80 gb dnevno. Radio sam prije par godine probu sa Huawei B715s-23c i nije mi se nešto pokazao na mojoj lokaciji, tj male razlike u brzini sam s njim postigao u odnosu na primarni .
Uglavnom, molio bi neki prijedlog što da upiknem na dugoročne staze.
Zanemarite na screenshotovima bonbon-Tcom. To mi je simica na pretplatu i ona je uvijek bila u mobu. Na drugom slotu sam mijenjao A1 i Telemach.Po 5 dana sam vozio a1, te 5 dana telemach u mobitelu zajedno sa bonbonom te malo mapirao po okolini. Tako da a1 i eventualno telemach su mi izbor. T-com toranj je na pošti cca 600 metara od mene bez optičke vidljivosti i on ima 5G , ali ne vuče više od 65/20 .
Ajde ljudi prijedlog za 5G router dobavljiv bilo kod nas bilo izvana. Danas su svi kod kuće i rodbina došla te A1 na routeru mi je 3/20. Sreća pa još imam nešto giga na telemach simici pa ju sad koristim u routeru. Pls 1-2 prijedloga jer moram mijenjati. Thx.