Problemcic sa ovim acer monitorom

poruka: 25
|
čitano: 2.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

slika nije prek cijelog ekrana(btw to sam skuzio tek jucer nako par dana sta imam monitor lol),fali mozda  5mm gore i ljevo ,dole i desno je do kraja...help:)

drajver od grafe  je updejtan danas,nije pomoglo

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

imaš vjerojatno u postavkama softwarea od grafičke (i.e. nvidia control panel) dio za podešavanje veličine desktopa i displaya (kod nvCpanela je pod Display > Adjust desktop size and position > Scaling > staviš na "aspect ratio i/ili full screen" - probaj to)

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2024 16:31 (60nine).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Re: Problemcic sa ovim acer monitorom
60nine kaže...

imaš vjerojatno u postavkama softwarea od grafičke (i.e. nvidia control panel) dio za podešavanje veličine desktopa i displaya (kod nvCpanela je pod Display > Adjust desktop size and position > Scaling > staviš na "aspect ratio i/ili full screen" - probaj to)

vec je bilo na tom aspect ratio a i kad prebacim full panel nis se ne desi...

11 godina
Žiga82 kaže...
60nine kaže...

a jel imaš u opcijama postavki na samom monitoru nešto slično? da ti on sam ne smanjuje sliku iz nekog razloga?

4 godine
Žiga82 kaže...

slika nije prek cijelog ekrana(btw to sam skuzio tek jucer nako par dana sta imam monitor lol),fali mozda  5mm gore i ljevo ,dole i desno je do kraja...help:)

5mm je normalno odstojanje, nemas tu vjerovatno nista za namjestiti.

12 godina
60nine kaže...
Žiga82 kaže...
60nine kaže...

a jel imaš u opcijama postavki na samom monitoru nešto slično? da ti on sam ne smanjuje sliku iz nekog razloga?

ne,makar ima nekih opcija ni ne znam sta je to :)  tipa acm ili ddc/ci ....

12 godina
Boris grozni kaže...
Žiga82 kaže...

5mm je normalno odstojanje, nemas tu vjerovatno nista za namjestiti.

nadam se da nisi u pravu:) probat cu jos da drajverom od monitora i sa drugim kablom

3 godine

Dobro ti Boris reče.

Sve je u redu. 

tako je i kod mene i kod svih monitora u zadnjih pet godina.

Nekada su bili popunjeni 100%

合氣道

0 1 hvala 0
12 godina
Zaporožac kaže...

Dobro ti Boris reče.

Sve je u redu. 

tako je i kod mene i kod svih monitora u zadnjih pet godina.

Nekada su bili popunjeni 100%

nisam bas siguran da je tako,ak je onda sam  dobio 26.5 inca a ne 27

3 godine
Žiga82 kaže...
nisam bas siguran da je tako,ak je onda sam  dobio 26.5 inca a ne 27

Bit ćeš siguran, jer nećeš ništa moći napraviti u svezi toga. 

Nemam ni ja AOC 32", već 31,3333 

Misliš da nisam kopao rješenja po cijelom svijetu.

Nema ih.

合氣道
11 godina

a koji je točno model Acer monitora?

meni ovo sa slike fakat izgleda kao da je slika smanjena, nisam tak nešto još vidio (doduše imam dosta stari Dell monitor, ne znam kak je na ovim novima)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
60nine kaže...

a koji je točno model Acer monitora?

meni ovo sa slike fakat izgleda kao da je slika smanjena, nisam tak nešto još vidio (doduše imam dosta stari Dell monitor, ne znam kak je na ovim novima)

acer nitro vg271u m3

https://www.instar-informatika.hr/monitor-acer-27-nitro-vg271u-m3-umhv1ee301-ips-gaming-amd-frees/260331/product/

nisam jos al bum probao instalirat ovaj drajver

https://www.acer.com/us-en/support/product-support/VG271UM3/downloads

il probat spojt sa hmi hablom sad je na display portu il mozda ustekat u drugi slot u monitoru il na grafi ima ih vise

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2024 19:25 (Žiga82).
11 godina
suspendiran
Žiga82 kaže...

tih 5mm ti nije aktivno, to je inače pod nekadašnjim monitorima s debljim rubovima bilo ispod plastičnog okvira

sad su kao fol monitori s tankim okvirima, a kad ga upališ opet ima 5mm sa svake strane neaktivnog dijela ekrana

12 godina
picajzla0707 kaže...
Žiga82 kaže...

tih 5mm ti nije aktivno, to je inače pod nekadašnjim monitorima s debljim rubovima bilo ispod plastičnog okvira

sad su kao fol monitori s tankim okvirima, a kad ga upališ opet ima 5mm sa svake strane neaktivnog dijela ekrana

kae to tak bas na svima sad  il samo na ovim jeftinijima?

11 godina
suspendiran
Žiga82 kaže...

mislim da je na svima, tih 5mm je jednostavno okvir ekrana koji je nekad bio skriven ispod plastičnih rubova

sad naprave tanki okvir i na reklamnim slikama pokažu kako se fol slika razvuče od ruba do ruba, a zapravo u stvarnosti ima taj okvir od 5mm

isto je i kod mene, jedino je donji dio slike na ekranu skroz do plastike, ali zbog debljeg donjeg dijela, pa se taj neaktivni dio ekrana 'skriva' ispod plastike kao na svim starijim monitorima

4 godine
Žiga82 kaže...
picajzla0707 kaže...
Žiga82 kaže...

Pa uglavnom, no postoje monitori koji daju sliku do samog ruba!

12 godina
picajzla0707 kaže...
Žiga82 kaže...

mislim da je na svima, tih 5mm je jednostavno okvir ekrana koji je nekad bio skriven ispod plastičnih rubova

sad naprave tanki okvir i na reklamnim slikama pokažu kako se fol slika razvuče od ruba do ruba, a zapravo u stvarnosti ima taj okvir od 5mm

isto je i kod mene, jedino je donji dio slike na ekranu skroz do plastike, ali zbog debljeg donjeg dijela, pa se taj neaktivni dio ekrana 'skriva' ispod plastike kao na svim starijim monitorima

sad bi ja volio  da imam taj deblji rub da ne vidim ovo smece,bas mi ide na zivce :)

11 godina
suspendiran
Boris grozni kaže...

ma da, ali to su posebni monitori koji se uzimaju kad stavljaš jednog do drugog, da se što manje vidi spoj

ali većina monitora sa tzv. tankim okvirima na tržištu ima tih 5mm bezela

Žiga82 kaže...

sad bi ja volio  da imam taj deblji rub da ne vidim ovo smece,bas mi ide na zivce :)

a to je samo na donjem dijelu monitora gdje ima tzv. 'bradu', odnosno nešto deblji plastični okvir

sa strane i gore mi je isto kao i kod tebe

12 godina
picajzla0707 kaže...
Boris grozni kaže...

ma da, ali to su posebni monitori koji se uzimaju kad stavljaš jednog do drugog, da se što manje vidi spoj

ali većina monitora sa tzv. tankim okvirima na tržištu ima tih 5mm bezela

Žiga82 kaže...

a to je samo na donjem dijelu monitora gdje ima tzv. 'bradu', odnosno nešto deblji plastični okvir

sa strane i gore mi je isto kao i kod tebe

a nisma znao za to ,prvi glas...da sam to vidio u ducanu,bez da sam znao ko sad da to imaju svi nema sanse da bi ga kupio :)makar i nije to tak stasno ,vec sam se pomirio stim

15 godina

Nije tu nešto dobro. Slikaj cijeli monitor i to u osvijetljenom okruženju. Nemoj da ti se rub ekrana stapa sa crnom pozadinom (a to je zato jer si slikao po noći), da se može jasno razlučiti koliki je rub tj. okvir ekrana.

4 godine
Izzy kaže...

Nije tu nešto dobro. Slikaj cijeli monitor i to u osvijetljenom okruženju. Nemoj da ti se rub ekrana stapa sa crnom pozadinom (a to je zato jer si slikao po noći), da se može jasno razlučiti koliki je rub tj. okvir ekrana.

Što nije dobro?, pogledaj recenziju tog monitora prvih 10 na svakom ima taj rub od 5mm, na 99% panela je to tako, znaci ljevi desni i gornji, donji je u pravilu na samom rubu plastike zbog svih konektora itd i tako je vec 40 godina od islaska prvog lcd-a, svi ti slojevi moraju na krajevima biti nekako zabrtvljeni/zasticeni/ledice i tome sluzi to "crnilo", vec kad dajes te td..

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2024 15:43 (Boris grozni).
15 godina

Jednostavno ne paziš i ne zamjećuješ detalje u ovom slučaju. Forumaš kaže da mu je desno do kraja razvučena slika. Tvojoj logikom i pričom bi trebalo biti i desno da je "odmaknuto", a njemu je samo gore i lijevo. Desno mu je dobro. Tako on kaže. Iz tog razloga neka fotografira cijeli monitor, da jasno vidimo situaciju. Njemu je možda nešto drugo u pitanju. Imam 2 monitora i taj crni dio mi je jednako odmaknut od plastičnog ruba/obruba monitora. Jednako mi je odmaknut gore, lijevo i desno.

4 godine
Izzy kaže...

Jednostavno ne paziš i ne zamjećuješ detalje u ovom slučaju. Forumaš kaže da mu je desno do kraja razvučena slika. Tvojoj logikom i pričom bi trebalo biti i desno da je "odmaknuto", a njemu je samo gore i lijevo. Desno mu je dobro. Tako on kaže. Iz tog razloga neka fotografira cijeli monitor, da jasno vidimo situaciju. Njemu je možda nešto drugo u pitanju. Imam 2 monitora i taj crni dio mi je jednako odmaknut od plastičnog ruba/obruba monitora. Jednako mi je odmaknut gore, lijevo i desno.

imas pravo ne da nisam skuzio ovo da mu je sve u jednu stranu no kaj god ima rubove od 5mm, nek stima na monitoru ak neide tamo onda u driverima za trecu opciju nisam cuo!

15 godina

Bila bi glupa i bezvezna situacija da se čovjeka uvjerava da mu je to normalno, a ono monitor recimo ima manu, defekt nekakav. Pa ako je tako, onda ga reklamira i to je to. Moramo vidjeti doslovno širu sliku da bi bili sigurni što je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Probaj staviti Overscan u opcijama Catalysta na nulu ili na monitoru tipku "automatsko podešavanje", ispitati kabel, zna i poneki jogurt windows zezati.

To se je meni događalo prije 900 godina.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2024 22:29 (Zaporožac).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice