Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 22.396
|
čitano: 7.723.765
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: Koji monitor kupiti
awerwqrqqwrsaafawrgagt kaže...

Pozdrav,

trebao bih monitor za oko 300eur (može i malo skuplje). Preferirao bih ultrawide (nisam ih do sad imao) da ne moram koristiti 2 monitora. Možete li mi dati neke preporuke, budući vidim da ih ima puno u tom cjenovnom rangu. Koristio bih ga za programiranje / videoigre. Hvala!

Puna šaka brade:

https://www.futura-it.hr/msi-mag-346cq-34-uwqhd-va-1500r-curved-180hz-amd-freesync-premium-hdr-re/262669/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

16 godina
Koji monitor kupiti

xiaomi 34. nikako samsung osim ako ne volis isprane boje

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
RuskeGTT kaže...

xiaomi 34. nikako samsung osim ako ne volis isprane boje

Cemu generaliziranje? Samsung ima vrhunske monitore kao i svi ostali, sve je do modela.

16 godina
Koji monitor kupiti

odlican je ovaj moj stvarno sam prezadovoljan

cim sam odspojio xiaomija i spojio ovaj poluproizvod, oci su mi krvarile...ni sa brdo modifikacija postavki nisam dobio jasnocu i sjajnost boja od xiaomija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
RuskeGTT kaže...

odlican je ovaj moj stvarno sam prezadovoljan

cim sam odspojio xiaomija i spojio ovaj poluproizvod, oci su mi krvarile...ni sa brdo modifikacija postavki nisam dobio jasnocu i sjajnost boja od xiaomija...

daj s kojim tocno modelom usporedujes šaomija?
edit. ok sad sam se sjetio te stare priče!

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2026 20:02 (Boris grozni).
16 godina
Koji monitor kupiti

G5

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Jel netko uzeo ili razmislja o kupovini ovih novih RGB stripe Gen5 QDOLEDa?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Koji monitor kupiti

ja razmisljao o tome, ali znam da ce cijena biti paprena, pa uzeo gen4 qd oled pa popustu

ovaj puta isao na 27" 4k i moram priznat da mi vise pase nego 32" di sam se morao stalno naginjati nazad da vidim cijeli ekran

zasada zadovoljan

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Ja sam prekjučer uzeo ASUS XG34WCDMS, Gen5 RGB Stripe QD-OLED, nakon skoro 2 godine što čekam nešto pošteno.

Koštao je 1200€ ali isplatilo se, a niti sam još primjetio flicker niti imam vertical bandinga, što me čak i začudilo.

Uglavnom, endgame.

5 godina
Mad Ant kaže...
Jel netko uzeo ili razmislja o kupovini ovih novih RGB stripe Gen5 QDOLEDa?

Niti u ludilu pogotovo jer se bavim obradom i buljim dan i noc u monitor, panel koji i dalje ima toliko mana da to nije normalno, i pogotovo ne za 1200€  pitaj ponovno kad dodu do 18 generacije ali super za tebe da mu ne vidis mane tj da ti ne smetaju i da si zadovoljan, nek traje

18 godina

A ko te je išta pitao....

17 godina

Oled monitor mi je najbolji pc upgrade u zadnjih 10god, nekad vrhunski nano ips pored izgleda isprano i jadno, sad mi stoji kao second monitor pa imam direktnu usporedbu, da ne spominjem kako recimo Pubg dosta življe radi. Te flickere i sl moras biti idiot pa namjerno traziti, ja nisam primjetio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2026 0:39 (Miro).
Moj PC  
7 1 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima, 

imam u planu kupiti novi monitor.

Trenutno imam Asus tuf gaming vg249q te planiram uzeti Alienware AW2725DF OLED.

Mislim da bi bio dobar izbor za sadašnji pc, tako isto i u buducnosti za upgrade s am4 na am5.

Vjerojatno ima i jeftinijih monitora sa istim performansama al eto ja sam zagrizao za ovaj otkad je izasao pa ga planiram uzeti. 

Evo spec. konfe koju sad imam:

CPU - AMD Ryzen 5 5600x
COOLER - LC-Power LC-CC-120 (mijenjam ga s Arctic Freezer 36)
MBO - ASROCK B450M PRO4
RAM - Kingston Fury Beast 32GB (16x2), 3200Mhz
GPU - XFX RX6750 XT 12GB
SSD - 1TB KINGSTON NV3 (kupljen Arctic hladnjak za ssd)
PSU - 750W, MSI MAG A750GL
MS CYCLOPS V midi tower gaming kućište
3 x BIT FORCE PC ventilator CHILL 120 (kupljeni novi 2 - Arctic P12 Pro A-RGB)

Može neko mišljenje il savjet slobodno..
Kad bude kupljen, kasnije ove godine, javim dojmove.

Lp

Heavens shame and hells nightmare
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Nema ti smisla uzimati 360hz oled na kojem neces imati s tom konfom niti 1/4 perfomansi kamoli 100%, oled ako ne radi nativno na 360hz tj ako nemas min 360fps radi kao zadnje zblurano smece...da ne spominjem flickering koji ces imati pri toliko velikim dropom fpsa. Rade uzmi neki provjereni Ips na kojem pri manje fpsa ne opadaju perfomanse.
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina

Ne mora bit na 360hz s tom konfom sad preko dpa, moze i 144hz prek hdmia, a kad se nadogradi il uzme nova konfa onda se necu morat "tuc" po glavi.

Heavens shame and hells nightmare
5 godina
hardrock kaže...

Ne mora bit na 360hz s tom konfom sad preko dpa, moze i 144hz prek hdmia, a kad se nadogradi il uzme nova konfa onda se necu morat "tuc" po glavi.

Onda ok, cisto da znas ogranicenja oleda kad nije na nativnom refreshu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice