Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 22.251
|
čitano: 6.812.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Koji monitor kupiti

Trebam manji monitor 24", bijeli po mogućnosti.Osnovne radnje, web, Office, možda neka jednostavna igrica.

možda ovaj:https://www.nabava.net/monitori/philips-24m2n3201a-monitor-cijena-ips-238-24-16-9-641803361

ili ovaj:https://www.nabava.net/monitori/dell-s2425h-monitor-cijena-ips-238-24-16-9-563084681

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Koji monitor kupiti
Pozdrav ,
trazim monitor za gaming.
Sto je po vama best buy ili +/- 10ak posto.
Visoki refresh 240hz na vise i da nema ghosting.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

trebam uredski monitor od 32" do cca. 250 EUR - max 300, ako bas ima ono nesto bez cega ne bi islo do 250 EUR.

tip panela nije bitan, bilo bi super kad bi bio bar 144Hz, ali to nije nuzno jer na njemu se ne bi igralo uopce. 4K ili WQHD (4K ni ne znam jel uopce stane u ovaj budget) - jedino sto je bitno je da je >FHD i da je >=32"

Anything that can be connected, will be connected.
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Spacecraft kaže...
Pozdrav ,
trazim monitor za gaming.
Sto je po vama best buy ili +/- 10ak posto.
Visoki refresh 240hz na vise i da nema ghosting.

****ga svaki panel ima svoj plus i minus (stovise postoje i "subpaneli"), prema ovome tvome gledaj neki oled. Buduci da se samo igras, ne trebaju te brinuti mane oled monitora.

17 godina
definho kaže...

trebam uredski monitor od 32" do cca. 250 EUR - max 300, ako bas ima ono nesto bez cega ne bi islo do 250 EUR.

tip panela nije bitan, bilo bi super kad bi bio bar 144Hz, ali to nije nuzno jer na njemu se ne bi igralo uopce. 4K ili WQHD (4K ni ne znam jel uopce stane u ovaj budget) - jedino sto je bitno je da je >FHD i da je >=32"

LG UltraWide 34WQ500 monitor, IPS, 34"

LG 32U631A-B monitor, 80 cm (31,5") | MALL.HR

Asus ProArt PA328QV monitor, IPS, 31.5"/32"

iiyama 34" UW IPS-panel 3440x1440 120Hz 21:9 (XUB3493WQSU-B6)

Pogledaj si na amazon.de cijene i modele.....budu jeftiniji tamo uglavnom

10 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, razmišljam kupiti novi MiniLED monitor za ured i igrice.

Ima li smisla ići na skuplje/bolje od Žaomi G27i?

Planiram ga imati godinama a radim administracijski posao (puno teksta pa ne bi na OLED a i skupi su).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav, ja nebi osim ako ti se nekim razlogom ne svidi....uzmi ga preko weba, pažljivo odpakiraj pa imaš do 2tj. za eventualni povrat....javi dojmove svakako ako ga uzmeš.

14 godina

Ja ga imam i za igre je odličan a za rad je dobar IPS, tako da sve jasno. S obzirom na to koliko sada košta, no brainer po meni.  Ja sad šta god igram od ovih modernih igara, užicam u HDR-u i slici koliko i igri samoj. 

itomic009
17 godina
ghibli7 kaže...
Icefox kaže...

Pozdrav svima, planiram kupiti novi monitor za rad u cad-u i igranje.
Trenutno imam LG 32GP850-B (IPS, 2560x1440, 180 Hz). 
Grafička kartica je RX 9070 XT.

Volio bi probati nešto osjetno bolje od tog LG-a, neki novi OLED model, ali nisam siguran što odabrati. Dijagonala 32 inca je minimum, kao i rezolucija 1440p. Cijena je najviše oko 1.000€. Nemam neke druge uvijete.

Nisam siguran dali odabrati ultrawide format tipa Alienware AW3425DW (3440x1440, 240Hz, 21:9) ili neki wide kao Gigabyte Aorus FO32U2P (3840x2160, 240Hz, 16:9).

Preporučite mi nekoliko opcija. Hvala.

Svakako bih preporučio jedan od 4K 32" monitora umjesto ultraširokog formata.
Gigabyte Aorus FO32U2P koristi isti QD-OLED panel kao Dell Alienware AW3225QF(blago zakrivljen), ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM i MSI MPG 321URX QD-OLED, tako da će osnovne performanse (kontrast, odziv, HDR) biti vrlo slične.

Razlike se uglavnom svode na mogućnosti podešavanja (kontrola omjera slike, BFI/CRT efekti, Dolby Vision), KVM, USB hub, softver za kalibraciju i implementaciju G-SYNC/AdaptiveSync, ali i na cijenu.

Iz tog razloga, preporučio bih da uzmeš najpovoljniji model, a koliko vidim kod nas,to je upravo Gigabyte Aorus koji si spomenuo.

Evo danas sam spojio Aorus FO32U2 pa imam problem sa prikazom HDR-a. Opisao sam malo detaljnije problem u temi recenzije sličnog modela FO32U2P. Molim vas za pomoć ako netko ima iskustva. Hvala.

5 godina
Pozz..imam problem sa monitorom..dell alienware oled..spojen je DP kabelom, no svaki put kad se termostat grijanja upali, monitor izgubi sliku...do sad je to trajalo sekundu..i vratila bi se slika...sad kad se dogodi,moram bas resetirati komp

0 0 hvala 0
14 godina
cromania21 kaže...
Pozz..imam problem sa monitorom..dell alienware oled..spojen je DP kabelom, no svaki put kad se termostat grijanja upali, monitor izgubi sliku...do sad je to trajalo sekundu..i vratila bi se slika...sad kad se dogodi,moram bas resetirati komp

Spoji HDMIjem. I meni se sporadicno crnila slika s DP. 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 godina
Icefox kaže...

Evo danas sam spojio Aorus FO32U2 pa imam problem sa prikazom HDR-a. Opisao sam malo detaljnije problem u temi recenzije sličnog modela FO32U2P. Molim vas za pomoć ako netko ima iskustva. Hvala.

HDR u Windowsima radi ispravno samo u određenim Picture modovima i ako si mijenjao Gamma postavke ručno u HDR modu nemoj jer ćeš dobiti kompletno bijeli zaslon.

Ovo što si napisao u " Aorus FO32U2P - Neodoljive čari modernog OLED-a" kopiraj u ChatGPT pa ćeš dobiti upute kako urediti postavke na monitoru i provjeriti sve ostalo da se uvjeriš da monitor nema grešku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2026 21:58 (ghibli7).
11 godina
cromania21 kaže...

?

Minneyar kaže...
cromania21 kaže...

4k120Hz?

14 godina
ZGamer kaže...
cromania21 kaže...

?

Minneyar kaže...
cromania21 kaže...

4k120Hz?

4k 240 Hz, HDMI 2.1 s DSC. 4k 120 je i bez DSC.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
17 godina
cromania21 kaže...

Kolega je imao isti problem samo sa tvom.....promijenio je kabel i strujni i hdmi.....problem je nestao.....tako da probaj sa kablovima svakako i javi nam rezultat

edit: kratkotrajne epizode minipromjene napona naprave kuršlus

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2026 15:16 (Wiz3m4n).
11 godina

Ima smisla ako su na istoj fazi da mu stvara smetnje,nek proba premjestit naponski na drugu utičnicu

6 godina
Wiz3m4n kaže...
cromania21 kaže...

Kolega je imao isti problem samo sa tvom.....promijenio je kabel i strujni i hdmi.....problem je nestao.....tako da probaj sa kablovima svakako i javi nam rezultat

edit: kratkotrajne epizode minipromjene napona naprave kuršlus

Ja sam imao povremenih problema sa 32" Dell monitorom koji bi se na kratko zacrnio kod ustajanja iz radne stolice. Na kraju je problem bio sa statičkim elektricitetom, kad bi nogom u čarapi dotaknuo metalni dio postolja stolice. Kad sam obratio pažnju jasno se čulo pucketanje pri toj kombinaciji pokreta. Problem je riješen zamjenom vrlo kratkog HDMI kabela sa DP kabelom normalne duljine i valjda boljeg oklopa.

16 godina
Koji monitor kupiti

Ekipo, trebao bi preporuke za novi monitor. Namjena je prvenstveno gaming, a razmišljam da bi išao na veličinu 27 inča. Trenutno imam Dellov monitor od 24 inča i poprilično sam zadovoljan Dell monitorima koje koristim i doma i na poslu, ali nisam isključiv i za druge marke. 

Komp je relativno novi, a ovo je konfiguracija:

• MBU: Gigabyte B650 Gaming X AX V2 (AM5)
  • CPU: AMD Ryzen 7 7700X
  • GPU: Sapphire RX7900 GRE Pulse, AMD Radeon, 16GB GDDR6
  • RAM: DDR5 32GB (2x16) Kingston, 6000MHz, Fury Beast Black
  • HDD: WD SSD 4TB Black SN850X
  • PSU: MSI 850W MAG A850GL, Full modular, PCIE5, 80 PLUS Gold, ATX 3.0

Hvala unaprijed na preporukama 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2026 23:01 (Just Lost).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
pero322 kaže...

Ja sam imao povremenih problema sa 32" Dell monitorom koji bi se na kratko zacrnio kod ustajanja iz radne stolice. Na kraju je problem bio sa statičkim elektricitetom, kad bi nogom u čarapi dotaknuo metalni dio postolja stolice. Kad sam obratio pažnju jasno se čulo pucketanje pri toj kombinaciji pokreta. Problem je riješen zamjenom vrlo kratkog HDMI kabela sa DP kabelom normalne duljine i valjda boljeg oklopa.

Imao sam i ja taj problem i davno sam pisao ovdje o tome, ja sam se riješio uzročnika problema i uzemljio stolac.Smetnje mi je kupila i audio oprema..

17 godina
Just Lost kaže...

Ekipo, trebao bi preporuke za novi monitor. Namjena je prvenstveno gaming, a razmišljam da bi išao na veličinu 27 inča. Trenutno imam Dellov monitor od 24 inča i poprilično sam zadovoljan Dell monitorima koje koristim i doma i na poslu, ali nisam isključiv i za druge marke. 

Komp je relativno novi, a ovo je konfiguracija:

• MBU: Gigabyte B650 Gaming X AX V2 (AM5)
  • CPU: AMD Ryzen 7 7700X
  • GPU: Sapphire RX7900 GRE Pulse, AMD Radeon, 16GB GDDR6
  • RAM: DDR5 32GB (2x16) Kingston, 6000MHz, Fury Beast Black
  • HDD: WD SSD 4TB Black SN850X
  • PSU: MSI 850W MAG A850GL, Full modular, PCIE5, 80 PLUS Gold, ATX 3.0

Hvala unaprijed na preporukama 

Ako se potrudiš pročitati zadnjih 10 stranica sigurno češ naći barem 10 takvih preporuka i postova.......

10 godina
Wiz3m4n kaže...

Pozdrav, ja nebi osim ako ti se nekim razlogom ne svidi....uzmi ga preko weba, pažljivo odpakiraj pa imaš do 2tj. za eventualni povrat....javi dojmove svakako ako ga uzmeš.

Boje su prekrasne i svjetlina je druga liga.

Stari monitor pored njega izgleda kao da mu je svjetlina na 6/10, a iako nisam ljubitelj RGBa, to pozadinsko osvjetljenje je baš super za noćni gameing.

S obzirom da sam prije njega imao LG UltraGear 27GS75QX (na prodaju ako nekoga interesira PM), isto je IPS, 180hz i 1440p - tako da tu nema razlike.

Ukratko, žao mi je što se nisam odmah "isprsio" i kupio MiniLED ranije.

16 godina
Koji monitor kupiti

Složio sam pilu. Sad se nećkam da li opet uzeti PG48UQ koji mi je već jednom krepao ili uzeti LG G5/G6 s Tandem OLED-om.

Use case je high-refresh rate gaming na 4K/120 i puno rada sa statičnim elementima.

40+'' minimum

120 Hz+

4K

G-Sync.

2k je budžet +/-

Nikako Ultra-wide.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2026 20:53 (softwaremaniac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja bi uzeo c5 ili g5 u 42 inch, no to sam ja, nitko ti tu ne može pomoći osim samog sebe....

15 godina
Koji monitor kupiti

Jel uspio itko na Mi g pro 27i detektirat vcp oznaku za miniled? 

Posložio sam bash skripte za brightness i contrast da ne moram 2-3 puta na dan mjenjat brightness tipkanjem iza po monitoru ali ne nalazim vijednost za upravljanje miniledom. 

Tu opciju jednostavno moram na žgance a bilo bi super da automatikom izlaskom iz filma ili igre skripta isključi miniled s high/med na isključeno i smanji brightness ovisno o dijelu dana. Navečer mi paše na oko 15% svjetlina. Kroz dan 30-35. Isto tako hoću da se ulaskom u igru opet uključi miniled i brightness na 95%. 

Za sad sve osim minileda pokazuje vrijednost. Velika šansa da su onemogućili u fw-u ali bi bilo dobro ako postoji neki workaround. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ne postoji. To nije moguće softverski riješit.
''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
3 mjeseca
Koji monitor kupiti

Triba mi preporuka za monitor od 27 inča 1440p rezolucije. Glavna namjena bi mu bila gledanje filmova, serija i surfanje te povremeno igranje LOL-a pa mi se čini da bi tu bio bolje neki VA panel nego IPS. I da mu je frekvencija veća od 60hz i da može podešavati po visini. ali to nije nužno.

Budžet mi je oko 150-200 eura.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2026 9:51 (Zpamic).

0 0 hvala 0
3 mjeseca
Koji monitor kupiti

Pozdrav

Trebam monitor isključivo za gaming i to fps-a (CS2,BF6 itd) nekako se najvise pronalazim u 24" monitoru.

Cijena 200-300e maks.

0 0 hvala 0
10 godina
Odi na 27 i 2k. Biti ces zahvalan nama i svojim ocima. :D
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
3 mjeseca
deepshitcro kaže...
Odi na 27 i 2k. Biti ces zahvalan nama i svojim ocima. :D

Ne znam nekako mi to ogromno 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice