Razmišljam o kupnji novog dell u3219q 4k, 31.5. ekrana.
Primarna namjena je programiranje i nešto multimedije. Gaming mi nije bitan aspekt.
Razlog iz kojeg me DELL privlači u odnosu na LG alternative je usb-c koji isporučuje do 95w outputa te KVM switch koji dell ima ugrađen u monitor.
Ono što me brine je što postoje određene recenzije koje kažu da ekran ima PWM flickering u određenim situacijama, međutim postoje i testovi koji kažu da to nije istina. Pa neznam što bi mislio.
Također, ekran navodno ima backlight bleed i ips glow problema. Ali ovo su stvari o kojima su svi pričali i kad sam kupovao u2715h pa ih u praksi nikad ne primječujem...
Tako da ako itko ima ovaj ekran zanima me da li je ugodan za duge sate gledanja i kakva je reprodukcija boja. Ne očekujem preciznost kakva treba grafičarima ali bilo bi lijepo da je nekakav upgrade u odnosu na u2715h.
Druga opcija je u3818dw ultrawide ali s njim ne dobivam PPI kao na 4k 31.5 ekranu i izgleda da panel u 3818w nije ništa bolji. Ultrawide sam probao u 34 verziji i mislim da preferiram jedan ogroman primarni plus neki sekundarni ekran. Sa 38 bi možda bila druga priča ali ako je panel u 3219q odličan radije bi išao na tu opciju.