NOVO! Kako uraditi ROOT a ne izgubit GARANCIJU?

poruka: 1
|
čitano: 2.008
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
NOVO! Kako uraditi ROOT a ne izgubit GARANCIJU?

Pozdrav

Danas sam objavio još jedan tutorijal pod nazivom:

Kako uraditi root a da ne izgubite garanciju telefona i + sve detaljnjo objašnjeno:

 

Bez usb, računara i slično samo jedan klik na app :)

(Na kraju imate gratis jednu app koja blokira reklama ta app radi samo za rootanje telefona, kada sve podesite putem tutorijala radit će i vama GL)

Link tutorijala:

(Nadam se da sam vam pomogao s ovim, ako jesam možete like video i share da i ostali vide, uskoro jos mnogo mnogo korisnih tutorijala za to preplatite se ako želite vidjeti i njih) 

 

Ukratko ako me ko ne razumije ili ne čuje baš najbolje na klipu, evo da vam objasnim kako i šta:

--------------------------------------------------------------------------- 

Potrebno je samo skinuti app koja se nalazi u opisu video snimka.

Kada je skinete u plavom krugu ako vam nije rootan telefon pisat će ROOT ispod imate da kliknete a ukoliko vam je rootan već pisat će vam procenti memorije koliko koristite i tad znate da vam je već rootan (Ako već imate rootan mobitel ne potrebno vam je da skidate logično)

Kada kliknete sačekate 2min ili koliko je već potrebno app će vas sama obavjestit kada se rootuje i zatim pita da li hoćete reset ili vi ručno REBOOT/RESETUJTE mobitel ili ugasite pa upalite ga kako želite.

Root app radi na taj princip da pokazuje ostalim app da je vaš telefon rootan ali zapravo nije tj: ostale app se odobravaju putem ove app kao root privilegija.

Kada skinete root checker piše da vam telefon nije rootovan, ako želite tu da vam piše da je rootovan samo idete ALLOW da se i ta app root chacher koristi preko root privilegija i prikazat će da vam je telefon rootovan.

 

 

Ovo nisam baš stigao spomenuti u video klipu pročitajte:

----------------------------------------------------------------------------------

Zanima vas najviše kako ne izgubite garanciju ako vam je telefon rootovan putem ovog tutorijala?
-------------------------------------------------------------------- 

Jednostavno root app instalirajte na memorisjku karticu! Zasto ?

Ako vam crkne telefon nekada slucajno tj: razbijete ga ili hardvertski kvar vi samo izvadite memorisjku karticu i odnesete mobitel sa garatnim listom na popravak.

Što znači da te app nema na mobitelu i ako ste vi pokvarali mobitel tj: budžili procesor ili zvučnik ili nešto desete pa vam crko telefon nmg vas otkriti jer kada stave root checker neće pisati da je telefon rootovan jer nema ni app te nit šta a i da ima opet neće pisati jedino ako odobri preko nje zato stavite je na memorisjku karticu i rahat ste. Možete je instalirati na mobilnu memoriju pa poslije u Settings/Opcijama imate da prebacujete koje želite app na memorsijku i odaberete ROOT MASTER i prebaciti na Memory Card et Testirao sam i to već sve tako da ne sikirajte se sve uredno radi.
(Mogao sam to sve ubaciti na klip ali bi bio 15/20min onda)

Za kraj:
Prije ove app sam skidao razne app gdje mi je bio crn display, zaledio se telefon i sve živo vadio sam bateriju i vratio sve u normalu.
Surfao sam svugdje i na kineskoj stranici naletim ovo app i pokazala se uspiješno od prvi put kad sam je instalirao tako da ne vidim razlog zašto i vama ne bi radila.
Ja samo želim da vam pomognem i podijelim tutorijal sa vama čak sam i nabavio poslednu verziju app koju i ja sad koristim.
Naravno ne odg za kvarove sve radite na svoju ruku ali ako šta krene po zlu tu smo da riješimo problem ali ne vidim razlog da bi moglo do toga doći.

 

 

Jack8
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 21:55 (jack8profile).
Moj PC  
0 2 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice