Da, ostavi kako je.
Vodič za izbor RAM memorije
- poruka: 2.915
- |
- čitano: 1.003.207
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Oprostite kj ovak upadam u temu al imam jednu pitanje.Dal mogu RAMI iste frenkvencije(667) ,a različitih proizvodaca raditi na istoj maticni?
Oprostite kj ovak upadam u temu al imam jednu pitanje.Dal mogu RAMI iste frenkvencije(667) ,a različitih proizvodaca raditi na istoj maticni?
malo kasno odgovaram...
mogu, bez problema...
uf, nisam je naveo... Ispravljeno!
hvala :)
urađen update... iako ne znam za koga... :D
Je li DDR2 SDRAM kompatibilan sa "običnim" DDR2?
Jedna pločica mi je otiša pa bi sad kupio novu. U Everestu piše:
Informacije o memorijskoj sabirnici
Tip sabirnice DDR2 SDRAM
Širina sabirnice 64 bit
DRAM:FSB omjer 12:6
Osnovna frekvencija 473 MHz (DDR)
Efektivna frekvencija 945 MHz
Propusnost 7564 MB/s
Pa me zanima može li ovako nešto:
http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr2-800mhz-1gb-transcend-jetram-jm800qlu1g/13358
Jedna pločica mi je otiša pa bi sad kupio novu. U Everestu piše:
Informacije o memorijskoj sabirnici
Tip sabirnice DDR2 SDRAM
Širina sabirnice 64 bit
DRAM:FSB omjer 12:6
Osnovna frekvencija 473 MHz (DDR)
Efektivna frekvencija 945 MHz
Propusnost 7564 MB/s
Pa me zanima može li ovako nešto:
http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr2-800mhz-1gb-transcend-jetram-jm800qlu1g/13358
Da, naravno da može. Ta memorija je u potpunosti kompatibilna s tvojom matičnom.
Vezano uz Everest i informacije o memorijskoj sabirnici, osnovna frekvencija ce ti uvijek biti znatno sporija od efektivne, to je u potpunosti normalno!
Dv14-može...
Dv14-može...
Znam ja to, zato sam i rekao znatno sporije.
Imam 2x 1gb rama kingston ali bi htio nadograditi na 4gb ali neka bude isti proizvodac unaprijed hvala
Imam 2x 1gb rama kingston ali bi htio nadograditi na 4gb ali neka bude isti proizvodac unaprijed hvala
Izvoli: http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr2-800mhz-2gb-kingston-kvr800d2n62g/8551
Imam xp i rad.memoriju 2x256 plocicu. Zelim je povecati pa neznam dali je bolje uzeti jos dvije po 512 ili jednu od 1g. I dali se smiju povecati megaherci od 533 na 677.
Imam xp i rad.memoriju 2x256 plocicu. Zelim je povecati pa neznam dali je bolje uzeti jos dvije po 512 ili jednu od 1g. I dali se smiju povecati megaherci od 533 na 677.
Uzmi 2x 1GB kit. Smiju se povecati samo ako memorija ima osigurano dobro hlađenje, tj. dobre hladnjake na sebi.
Uzmi 2x 1GB kit. Smiju se povecati samo ako memorija ima osigurano dobro hlađenje, tj. dobre hladnjake na sebi.
A kako cu znati kakvi su hladnjaci?? Samo znam da se hladnjak jako cuje i ide mi vec 4god. na zivce.
Nazalost neznam!
Ventilator napajanja!
Daj mi reci, ako plocice imaju 533hz, bili bilo bolje obzirom da je to relativno mala brzina, njih skinuti i staviti plocicu od 1g ( to mi je dosta za sada) a koja ima vecu brzinu??
Daj mi reci, ako plocice imaju 533hz, bili bilo bolje obzirom da je to relativno mala brzina, njih skinuti i staviti plocicu od 1g ( to mi je dosta za sada) a koja ima vecu brzinu??
Da, bilo bi bolje.
Zasto je riskantno?? To samo vise kosta, ako hoces necujni ventilator, jeli tako?
pozdrav,imam jedno pitanje,...naručio sa u adm-u u zg komp u djelovima...e sad...odabrao sam matičnu :
gigabyte ga ph67 ud3-b3
RAM : corsair 2x2 gb 1600 mhz
tek sam sad vidio da matična podržava najviše 1333 mhz...i zovem ja čovjeka u prodavaoni kako ćemo to rješiti...a on meni opušteno kaže da će to raditi bez ikakvih problema,da će
se on sam spustiti na odgovarajuću frekvenciju...sad,da li je to istina?
molim pomoć stvarno je hitno ..
hvala !!!
Imali neko iskustva sa firmom Exceleram http://www.exceleram.com/
mislio sam uzeti 8GB DDR3 jer je vrlo povoljna
evo i review modela koji sam mislio uzeti http://www.madshrimps.be/articles/article/1000138#axzz1PW6hV3Hf
pozdrav,imam jedno pitanje,...naručio sa u adm-u u zg komp u djelovima...e sad...odabrao sam matičnu :
gigabyte ga ph67 ud3-b3
tek sam sad vidio da matična podržava najviše 1333 mhz...i zovem ja čovjeka u prodavaoni kako ćemo to rješiti...a on meni opušteno kaže da će to raditi bez ikakvih problema,da će
hvala !!!
Da ram umjesto da ti radi na 1600 MHz automatski će se prebaciti na 1333 MHz.
gigabyte ga ph67 ud3-b3
hvala !!!
samo je overclockiraj na 1600MHz
edit:nisam vidio da je h67