Oldschool terminal

poruka: 15
|
čitano: 1.635
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Oldschool terminal

Kako namjestiti izgled terminala sa zelenim slovima na crnoj pozadini, ali da je samo u terminalu tako????

radi se o gnomeu na ubuntuu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oldschool terminal

upali terminal i idi na: Edit -> Current Profile -> Colors

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Oldschool terminal
probaj i sakuru, urxvt(rxvt-unicode), aterm, sve su to bolji terminal emulatori od gnome-terminala. i lako ih je konfigurirat.
i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
devil kaže...
probaj i sakuru, urxvt(rxvt-unicode), aterm, sve su to bolji terminal emulatori od gnome-terminala. i lako ih je konfigurirat.
  A Konsole?  Cool
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan
Oldschool terminal

Konsole je najbolji (po meni) terminal emulator. Jedino me zanima jel ima kakva fora da baš u ctrl-alt-f1 načinu postavim boje, ne samo slova, nego i pozadine.

Međusobna djelovanja i veze među podsustavima zovu se sučelja, ili na hrvatskom interface. Nema potrebe da se strgam od učenja kad i ovak prolazim...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M4r10 kaže...

Jedino me zanima jel ima kakva fora da baš u ctrl-alt-f1 načinu postavim boje, ne samo slova, nego i pozadine.

setterm -background [ime_boje]
Najbolje si upises:
man setterm
pa gledas mogucnosti uljepsavanja i mjenjanja virtualne konzole.
Gentoo user. :')
17 godina
neaktivan

a jel radi Konsole u gnome-u?

17 godina
neaktivan
mislim da ti glomazni terminali tipa onsole i gnome-tereminal stvarno netrebaju. desni klik nikom nije vazan u terminalu, a ako ti bas treba neko podesenje sredis ga dodavanjem opcija kod pokretanja terminal emulatora i onda to spremis kao alias u .bashrc. nije tesko;)
17 godina
ikanizaj kaže...

a jel radi Konsole u gnome-u?

Radi, ali ako koristiš Gnome sučeljle i samo Gnome aplikacije onda će ti se Konsole dugo startat jer mora podić Qt4 lib-ove, pa se može reći da se ne isplati.

Ono što npr. ja koristim su padajući terminali (kao ono iz quake), za gnome se zove Tilda, a za KDE Yakuake. Stisneš F12 i spusti ti se terminal  Cool
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan
niki kaže...

upali terminal i idi na: Edit -> Current Profile -> Colors

a kako da sredim da mi se otvara na željenom mjestu i u željenoj veličini...
Jer mi se uvijek otvara gore lijevo i u nekoj standarno premaloj veličini...
Igor
17 godina
neaktivan
jedva sam docekal:) rtfm;)

imas man i --help;)
17 godina
neaktivan

kak' si ti kul... :p

ajde sad dalje pretražuj forum, možda je netko pitao neko glupo pitanje....

Igor
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2008 11:25 (ikanizaj).
17 godina
neaktivan
pa zapravo milsim da bi moral nauciti citati manual, stvarno. niko od nas tu nema pola znanja ko taj manual. napisi u terminal man gnome-terminal ili gnome-terminal --help. to ti je daleko najbolji odogovr koji ti enko moze dati. a i doks am skuzis nekaj osjecas se puno zadovoljnijim, vjeruj mi.
17 godina
neaktivan
Oldschool terminal

mene zanima zašto ljudi velu da je gnome-terminal jedan od lošijih? konkretno koji su mu nedostaci?

hvala

...I put on my robe and a wizard hat...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
spor je. i glomazan je. sto nije lose, nekad. neznam ja sam evo prosao na urxvt i nedam se s njga, brz je, lagan je, konfigurabilan je. proziran moze biti:)
mislim sve se to definira u .Xdefaults. nije nsit tesko. a i raden je(urxvt) u KIS(S) filozofiji pa mi je i zbog toga drag:)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice