[Prodaja] PC bez periferije do 350€/sa periferijom

poruka: 6
|
čitano: 931
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina

Daklem,tražim računalo bez periferije do 350€ ili sa periferijom do 500€.

Bar da bude ddr4 rami te novije serije procesora.

Namjena je za klinca od 7godina ili za njegovog starog ( imaju jedan lošiji komp te će ovaj ići ili malome ili starome,ovisi kakvi im nađem )

15 godina

Ako se radi o obitelji u potrebi, ja ću za ovaj projekt donirati monitor; Xiaomi Mi 1C 23,8''  (vrlo kratko korišten, praktički nov)

Molim te javi, pa se možda još netko uključi i složimo im komplet.

WHITE STONES VARAŽDIN
10 godina
Re: [Prodaja] PC bez periferije do 350€/sa perifer

Hvala ti puno,no nije obitelj u potrebi! ;)

13 godina

Pozdrav,

ovak neš?

https://techwave.hr/trgovina/racunala/hp-elitedesk-800-g4-tower/

Dobra spec na koju se kasnije ovisno o budžetu može dodati gpu ako će se pokretati zahtjevnije igre

15 godina

Moj savjet:

CPU – amd ryzen 5 5600 – 95,00 eura – protis (novo, 36 mjeseci gar)

PSU – 550w rabljeno na njuski za 30 eura (fsp, fortron, gigabyte)

RAM – G-skill 16 gb (2X8) – 29,80 eura – protis (novo, 36 mjeseci gar)

KUCISTE - MS ARMOR V310 gaming – 24,00 eura-  protis (novo, 24 mjeseci gar)

DVD - Hitachi/LG GH24NSD5 SATA – 21,50 eura protis (novo, 24 mjeseci gar)

MBO - MSI A520M-A PRO – 56,00 eura – protis (novo, 36 mjeseci gar)

SSD - P SSD DISK SATAIII 2.5", 512 gb – 30,30 eura protis (novo, 36 mjeseci gar)

UKUPNO: 286,00 EURA bez grafe i to jos skoro sve nova garancija.

Gpu-ATI RX 580 – 55,00 eura

Gpu- nvidia gtx 1070 – 80,00 eura

UKUPNO: 340,00 eura do 370,00 eura ovisno što želiš. Ne vidim svrhu kupovine rabljene robe jer svi skoro precijenjuju svoje komponente. Ovakav rabljeni komp žele po 400+ eura, neki i 500 što nema veze s vezom. Uzmi sve novo osim graficke i napajanja.

Dodatno na post iznad:

8700 proc – starj e 7 godina i ne vrijedi vise od 70 eura

Maticna: bilo koja rabljena 40-50 eur

Rami – 16 gb rabljeni ne vrijede vise od 22 eura, ako su novi sa garancijom 30,00 eura

Ssd – 256 gb rabljeni ne vrijedi vise od 10 eura, ako je novi 18,00 eura

Napajanje ne piše ali je 550 w (no name) i ne vrijedi više od 30,00 eura

DVD citac: rabljeni i ne vrijedi vise od 10 eura

Kuciste: neko staro koje ne vrijedi vise od 15 eura jer je takvo novo 25 eura

Po ovome ispada 207,00 eura, a oni hoće 324,00 eura. Ljudi daj se probudite i mislite svojom glavom. Dvala, Lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 23:43 (Džekson).
13 godina
Re: [Prodaja] PC bez periferije do 350€/sa perifer
Džekson kaže...

Moj savjet:

CPU – amd ryzen 5 5600 – 95,00 eura – protis (novo, 36 mjeseci gar)

PSU – 550w rabljeno na njuski za 30 eura (fsp, fortron, gigabyte)

RAM – G-skill 16 gb (2X8) – 29,80 eura – protis (novo, 36 mjeseci gar)

KUCISTE - MS ARMOR V310 gaming – 24,00 eura-  protis (novo, 24 mjeseci gar)

DVD - Hitachi/LG GH24NSD5 SATA – 21,50 eura protis (novo, 24 mjeseci gar)

MBO - MSI A520M-A PRO – 56,00 eura – protis (novo, 36 mjeseci gar)

SSD - P SSD DISK SATAIII 2.5", 512 gb – 30,30 eura protis (novo, 36 mjeseci gar)

UKUPNO: 286,00 EURA bez grafe i to jos skoro sve nova garancija.

Gpu-ATI RX 580 – 55,00 eura

Gpu- nvidia gtx 1070 – 80,00 eura

UKUPNO: 340,00 eura do 370,00 eura ovisno što želiš. Ne vidim svrhu kupovine rabljene robe jer svi skoro precijenjuju svoje komponente. Ovakav rabljeni komp žele po 400+ eura, neki i 500 što nema veze s vezom. Uzmi sve novo osim graficke i napajanja.

Dodatno na post iznad:

8700 proc – starj e 7 godina i ne vrijedi vise od 70 eura

Maticna: bilo koja rabljena 40-50 eur

Rami – 16 gb rabljeni ne vrijede vise od 22 eura, ako su novi sa garancijom 30,00 eura

Ssd – 256 gb rabljeni ne vrijedi vise od 10 eura, ako je novi 18,00 eura

Napajanje ne piše ali je 550 w (no name) i ne vrijedi više od 30,00 eura

DVD citac: rabljeni i ne vrijedi vise od 10 eura

Kuciste: neko staro koje ne vrijedi vise od 15 eura jer je takvo novo 25 eura

Po ovome ispada 207,00 eura, a oni hoće 324,00 eura. Ljudi daj se probudite i mislite svojom glavom. Dvala, Lp

Pozdrav,

ja sam vlasnik stranice.

Za prvo si u pravu, cijena računala koje sam stavio je bila ne razumna i previše visoka no i zastarjela. Svakako, računalo se prodalo za 320e.

Kroz narednih par dana ću provjeriti sve cijene i prilagoditi ih koliko mogu da budu realnije. 

Kao dugogodišnji korisnik foruma i veliki entuzijast napravio sam stranicu kao dio moje vizije, da se pruži široj masi ljudi računala po prihvatljivoj cijeni, nešto kao kad bi kupovali  na forumu tj. daleko niže od prosječne cijene na njuškalu.

Djelomično se slažem se sa tvojom raščlambom cijene ali ne u potpunosti.

Kao prvo, trgovina Protis se pokazala meni osobno i više ljudi koje znam i dosta ljudi na ovom forumu kao i na Google recenzijama, jako loše. Imaju brutalne cijene ali užasnu korisničku uslugu...

Kao drugo, ne treba mješati kruške i jabuke, tko sam slaže računalo ima vlastite preferencije i zna gdje i koje komponente kupiti.

Računalo takvih specifikacija će biti bliže 400e ako se kupuje u nekoj normalnijoj trgovini a gotovo i više (da imaju okej korisničku podršku i politiku za reklamacije)

Npr. meni respektabilna trgovina  futura-it pc sa takvim procesorom košta 611€

A takvi dijelovi kao šta si naveo su svi skuplji po 20e komad od protisa..

Znači kupci koje ciljam nisu entuzijasti koji će tražiti komponentu na njuškalu po par mjeseci nebi li prošli 10e jeftinije. I sam sam takav

Kupci koje ciljam su ljudi koji hoće kupiti gotovo računalo što jeftinije.

Jedan od faktora kod kupovine obnovljenog računala je što je to ekološki prihvatljiva kupnja, ako je nekome bitno, jer na primjer, meni je...

Računala koja prodajemo su obnovljena eng. refurbished... U mojem slučaju TechWave stranice to znači provjeravamo od koga otkupljujemo računala te njihovo stanje pri kupovini prije nego šta se odlučimo na kupovinu. Zatim se računala kompletno rastavljaju i čiste te se vrši detaljan pregled. 

Večina Dell i HP računala ima poznatu povijest i bila su u različitim većim institucijama od kojih su otkupljeni.

Iz tog razloga možemo ponuditi garanciju na računala od 6mj i vjerovatno ćemo taj rok produžiti na 12. mjeseci.

Znači ne kupuješ nekakvo računalo sa njuškala i sa time ne nosiš sve rizike takve kupnje, a i imaš opciju kartičnog plaćanja te uskoro će biti i obročno.

A nadalje, u ovom konkretnom slučaju ali i generalno na stranici imamo najviše HP EliteDesk ili Dell OptiPlex računala koja su poslovna klasa. Poznati su po kvaliteti komponenti prilagođenih za dugotrajnu upotrebu i pouzdanost u poslovnim okruženjima. To znači na primjer matična ploča je daleko kvalitetnija od prosječne ploče iako možda ima manji broj opcija za proširenje. Isto tako vrijedi i za napajanja i kučišta, koja su također često manja što nekim ljudima može dosta značiti.

Tako da konfiguracija koju sam naveo vrijedi 207e ali sa njuškala, ne u slučaju našeg računala.

Dva računala u respektabilnim trgovinama koja su cijenom najbliža našoj ponudi su:

HGSPOT konfiguracija 315€ POPUST NA 283€:HGPC Prime 43G8S4D, AMD Ryzen 3 4300G, 8 GB, AMD Radeon, SSD 480 GB single core je negdje 3% jači od i5-8500 a multi core 10% jači od i5-8500  prema Passmarku

Links konfiguracija 329€: LINKS Office O103A / Ryzen 3 3200G, 8GB DDR4, 480GB SSD Single core je 10% slabiji spram i5-8500 a multicore je slabiji 25% prema Passmarku

Techwave konfiguracija 235€: Dell OptiPlex 7060 SFF Intel Core i5-8500, 8GB RAM, 256gb ssd -242.30e - 3% za plaćanje pouzečem i bankovni prijenos (forumaši mogu dobiti još par % popusta) i ako fali WiFi ili tako neš može se ugraditi, ram dodatnih 8gb je 10e i sl.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 20:44 (Strm).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice