Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 21.855
|
čitano: 3.060.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
22 mjeseca
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Prodali mi Fractal Design pa sam uzeo Asus ROG Strix 650W gold. (120 eura, Mall hr)

Tom's Hardware kaže da je u pitanju vrhunsko napajanje a slabija strana je efikasnosti na jako niskom loadu. Znači, umjesto da PC stavim u sleep mod moram ga svaku večer ugasiti ako mjesečno želim uštedjeti 60 lipa.

0 0 hvala 0
11 godina
Hvalaa, uzeo sam 650 power 10. Modularnost mi nije toliko bitna :)
11 godina
El Torro kaže...
 uzeo Asus ROG Strix 650W gold. (120 eura, Mall hr)

Zašto ? A za 2/9€ više ima 750W :S

14 godina
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Konfa je iz Moj PC. Zanima me bi li XFX Core 450 W 80+ Bronze držao konfu sa RTX 3060? Ako treba novo napajanje šta bi preporučili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako je ispravno napajanje onda drži bez problema jer taj tvoj komp, uključivši i RTX 3060 nije zahtjevan. Ako ti se mijenja napajanje, bilo šta kvalitetno od 400W pa na dalje to drži bez po muke. Za mir i eventualno jače i brže grafe, uzmeš od 550W dobro i miran si. 

22 mjeseca

Kad sam ja kupovao razlika je bila 20 eura a meni 750W ne treba.

10 godina

kiwi_91  jel možda ima negdje nekih reviewa za napajanje XPG Pylon?

Vidim da je doslo kod nas na trziste pa za 80+ bronze napajanje bi mozda bilo nesto kao sto je chieftec bio.

https://www.xpg.com/us/xpg/670

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ima ovo iz 2021. to je valjda to napajanje ?

link

14 godina

Zdravo

Može li preporuka napajanja za PC pod moja konfiguracija i da bude ok što duže (jasno mi je za kristalne kugle xD)

Mijenjao bi kućište u Fractal Design Meshify 2 (mada sam i tu zbunjen jer ima dosta verzija compact dizajna pa ne znam koje bi uzeo) pa mi treba novo napajanje i cooler za CPU.

Da cijena ne bude divljačka i da je dućan u Zagrebu ako nije problem. 

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.5.2023 10:31 (Point-X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ako želiš s PCIe 5.0 priključkom i ATX 3.0, onda je najjeftiniji be quiet! Pure Power 12 M 650 W (od 120 €; 5 god. jamstva). Za korištenje adaptera, tj. napajanja bez tog novog priključka bih redom gledao ovakvo nešto:

Seasonic Prime GX 650 W (od 115 €; 10 god. jamstva)

NZXT C650 (od 108 €; 10 god. jamstva) ili Amazon DE cca. 98 € s našim PDV-om i dostavom.

Asus ROG Strix 750 W (od 123 €; 10 god. jamstva)

Chieftec PowerUp 750 W (od 114 €; 5 god. jamstva)

Xilence Gaming Gold 650 W / 750 W (od 88 € / 96 €; 2 god. jamstva)

Iako ga osobno ne bih uzeo u ovom tvom slučaju, ali ako se odlučiš na zadnji Xilence, molim te postavi koju sliku jer nema recenzija pa ne znam kakva je platforma unutra. Ovako po službenim slikama i specifikacijama izlaza bih rekao da je u pitanju isti proizvođač kao i kod nove Cooler Master XG serije, odnosno proizvođač XHY. Njihove platforme su i onim spominjanim Blitzwolf Gold napajanjima pa je ovaj Xilence potencijalno dobre kvalitete. No kažem, osobno ga ne bih uzeo u ovom tvom slučaju. be quiet! ili Seasonic se čine kao ok izbor ako ti nisu preskupi, a NZXT je najbolje u pogledu uloženo-dobiveno.

Inače, Be quiet! ima CWT platformu u varijanti od 750 W (pretp. da je ista i u 550 W i 650 W), a u jačim od 850 W i 1000 W je HEC proizvođač pa bih čak na osnovi toga (CWT ima bolji renome) i preferirao slabije modele.

Recenzije:

be quiet! Pure Power 12 M 750 W

Seasonic Prime GX 650

10 godina

I be Quiet 12M ima 10 god. jamstvo jedino kod nas nesto muljaju da je 5 god...

https://www.bequiet.com/de/powersupply/4069

https://geizhals.eu/be-quiet-pure-power-12-m-650w-atx-3-0-bn342-a2884049.html

12 godina

Ekipa triba mi napajanje za moj pc,več iman odlično napajanje ali nema onaj novi pci 5.0 adapter,al koristim onaj što sam dobio uz grafičku karticu i sve radi odlično,dali uopće moram mijenjati napajanje samo zbog toga adaptera tj pci 5.0 što ide na nove rtx 4xxx seriju grafičke kartice

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ne moraš mijenjati tog Anteca HCG850.

Iako mogu malo zakomplicirati stvari....Ako već nisi tako spojio, eventualno bi mogao na taj adapter spojiti napajanje tako da na svaki priključak ide jedan PCI-E priključak s jednog kabla. Ukoliko je u pitanju adapter s 3x priključka, HCG850 ima 3x PCI-E kabla od kojih svaki ima dva priključka pa bi u tom slučaju iskoristio sva tri kabla i s njih priključio najkraći priključak na taj adapter. To bi značilo da bi imao šumu kablova u kućištu pa razumijem da bi većina uzela samo dva kabla, ali onako su manja opterećenja na pojedine kablove/priključke i potencijalno bi oscilacije napona bile niže jer mislim da svaki PCI-E/CPU priključak na PCB-u napajanja ima svoje kondenzatore pa bi tako više njih sudjelovalo u "peglanju" napona.

12 godina

Da spojio sam tako da ide svaki posebno kabel ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice