Nema kod mene tajni. 37 eura sa dostavom, ali nisam uzeo sve. Vrati se unatrag, napisao sam pa da ne pišem opet.
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
- poruka: 21.711
- |
- čitano: 3.199.338
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ponovi slobodno nick i ling na oglas degenerika sa njuškala koji te zaje...
Ponovi slobodno nick i ling na oglas degenerika sa njuškala koji te zaje...
Ma napisao sam prije, a sje... sam se sam najviše. Nema veze, napajanje radi, kabele sam pribavio i zadovoljan sam na kraju. Ne možeš tako nešto naći po toj cijeni.
Jedno pitanje indirektno vezano za temu.
Ima li igdje u hr firma koji se bavi servisom napajanja?
U pitanju je sisa prime 1300w sređena grmljavinom. Komp je u redu ali napajanje ruši osigurače na razvodu.
Ima li smisla to slagati? Još uvijek je to psu od cca 300€ vrijednosti novo. Jamstvo ništa
Naravno da ima smisla, bilo koji elektroničar ti to bude riješio, tipa majstori koji popravljaju Tv i radio uređaje
Pozdrav društvo..
Tražim isključivo modularno napajanje sa zero fan opcijom..
i5 13500+4070, a ko zna, možda u budućnosti doleti koja jača grafa, uglavnom, tražim pouzdano i tiho napajanje..
https://www.adm.hr/napajanje-seasonic-focus-gx-850w-80gold-modular-focus-gx-850/65457/product/
Vaše mišljenje, savjeti su dobrodošli..
EDIT: Sad vidim da taj seasonic dolazi sa ovim "tvrdim" kabelima a ne flat..
Malo skuplja a "slabija" alternativa bi bila ova https://www.adm.hr/napajanje-seasonic-focus-px-750w-80-plus-platinum-modular-focus-px-750/64930/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Gledaj si onda za ubuduće ATX 3.0 napajanja koja ti imaju 12 VHPWR kabel za napajanje ovih RTX-ica od 4070Ti pa na više, a vjerojatno ce biti i za novije generacije. Recimo MSI MPG 850G je okej izbor za do RTX 4080.
Mislim da je ovo pun pogodak.
https://www.amazon.de/dp/B08ZYW3HYS/ref=twister_B0BWM5FJQQ?_encoding=UTF8&th=1
Jel garancija vrijedi kod nas ili se mora slat van?
Ekipa ima tko iskustva sa asus thor p2 napajanjima?
Dosad sam koristio corsair (sf ili ax) napajanja ali malo zivcira (znam glupo je) sto s njima ne dolaze sleevani kabeli...
Uzeo bih od 1000W, pretpostavljam da bi bilo dovoljno za 4090 i 14900k u buducnosti?
I da,na stranicama pise da je garancija na njih 10godina dok ducani koji kod nas ih prodaju uglavnom spomknju 5/6 godina garancije?
Ako tko ima preporuku boljeg modularnog napajanja,min 1000w sa sleevanim kabelima atx 3.0/pcie 5.0 da stane u o11 air mini,rgb na psu me ne zanima), slobodno napisite
Hvala

Pogledaj MSI MEG Ai1300P PCIE5.
Moglo bi ti biti tanko 1000w sa 14900 i 4090.
Pogledaj MSI MEG Ai1300P PCIE5.
Moglo bi ti biti tanko 1000w sa 14900 i 4090.
Zato sam i stavio upitnik :)
Da li bi 1200 bilo dovoljno ili treba nesto jace

ma ništa jače ti ne treba, vertex od 1000w ti je sasvim dovoljan
ako ti je za gejmanje, trošit će do 600-700w, a može bez problema otrpiti i preko 1200w potrošnje prije nego se počne gasiti
spajkove izdrži puno veće nego prijašnja napajanja, tako da si i tu miran
ove priče da je 'tanko' možda vrijede za neka tatung napajanja
Gledajući recenzije Techpowerup (i9 / 4090) i Tomshardware (i9 / 4090), bench alati bi mogli dovesti potrošnju do nekih 900-1000 W pa ako planiraš OC ili isključivati 'power limit', onda je preporuka min. 1200 W napajanje. U suprotnom može ići i 1000 W jer tijekom gaminga i korištenja aplikacija CPU i GPU također mogu imati visoku potrošnju, ali rijetko koja igra ili program mogu istovremeno držati obje komponente pod 100 % opterećenjem kroz dulji period vremena, a i da bude tako i dalje to nisu oni vrhovi koji se dosežu s bench alatima. Potrošnja u tom slučaju može biti do oko 850 W, računajući i ostale komponente.
Kod nas bi novi Focus GX 1000 W ATX 3.0 (od 228 €; 10 god. jamstva) bio najjeftiniji izbor s individualno 'sleevanim' kablovima (isto kao kod Vertex serije), ali ako želiš 1200 W, onda bi najbolje bilo nešto uzeti iz EU jer su tamo takva napajanja i do 30-50 € jeftinija nego kod nas (s našim PDV-om i dostavom). MSI ima dobru BF cijenu na talijanskom Amazonu pa to ne bi bio loš izbor. S tim da trebaš uzeti u obzir dostavu koja je za talijanski Amazon prema nama nešto dulja. Ne znam zašto je to tako, valjda nekakva njihova politika, ali mi smo naručili jedan mob s Amazon.it i trebalo je 3-4 tjedna da krene u dostavu (onako kako je pisalo pri narudžbi, mislili smo da je nekakva greška, ali nije bila...), a onda sama dostava traje tjedan dana.
EDIT: Čini se da Focus ATX 3.0 ima modificiranu Focus platformu, a ona u Vertexu je potpuno nova pa je svakako to bolji izbor od Focusa ako gledaš ova dva 1000 W modela. Mislim da bi vrijedilo 20 € razlike (dobije se i 2 god. dulje jamstvo).
DE:
Seasonic Focus GX 1000 (od 164 €) - Caseking 179 € + 20 € dostava
Seasonic Vertex GX 1000 (od 180 €) - Amazon.de 208 € + 22 € dostava
Seasonic Vertex GX 1200 (od 215 €) - Caseking 242 € + 20 € dostava
Seasonic Vertex PX 1200 (od 273 €) - Amazon.de 308 € + 22 € dostava
MSI MEG Ai1300P (od 317 €) - Caseking 368 € + 20 € dostava
IT:
MSI MEG Ai1300P - Amazon.it 277 € + 23 € dostava
*računao sam cijene s našim PDV-om.
Ipak uzeo Corsair RM850x shift, bila neka dobra cijena.. Razlika između RM750 i 850 je mizerna kojih 4-5€, da je možda veća razlika u cijeni onda bih čak razmislio, al ovak, tu nije bilo dileme
Ovo je jako dobro izvedeno bočno se nalaze konektori, a i mislim da sam miran dugi niz godina s tim napajanjem..
Gledajući recenzije Techpowerup (i9 / 4090) i Tomshardware (i9 / 4090), bench alati bi mogli dovesti potrošnju do nekih 900-1000 W pa ako planiraš OC ili isključivati 'power limit', onda je preporuka min. 1200 W napajanje. U suprotnom može ići i 1000 W jer tijekom gaminga i korištenja aplikacija CPU i GPU također mogu imati visoku potrošnju, ali rijetko koja igra ili program mogu istovremeno držati obje komponente pod 100 % opterećenjem kroz dulji period vremena, a i da bude tako i dalje to nisu oni vrhovi koji se dosežu s bench alatima. Potrošnja u tom slučaju može biti do oko 850 W, računajući i ostale komponente.
ma točno to, meni ovaj i5 ima skinute power limite na asus ploči i benč ga zakuca u par minuta na 100 stupnjeva i onda počne trokirati s dosta dobrim hladnjakom
pritom potrošnja ode preko 200w, no u igricama se drži na cca 80 stupnjeva, rijetko kad ide preko 90, što znači da u igrama rijetko kad ide preko 100-120w, cca
grafa u benču ode dobrano preko 80 stupnjeva, u igricama rijetko kad preko 70, prema testiranjima guta i preko 350w, u igrama dakle nejde preko 280-300w jer bi i temperatura išla puno više gore od 70 stupnjeva
dakle, od potencijalnih 700w koliko mogu počupat grafa i cpu po testovima, u igricama je to rijetko kad preko 400w, preko 500w valjda niti na kratko
tako niti njemu u igrama ne bude trošilo preko 700w, ako koji put na kratko ode na 800, to kvalitetno napajanje od 1000w drži bez najmanjih problema
Apsolutno sve gore napisano stoji vezano uz potrošnju, no uvijek nekako si mislim da bih sa tim komponentama vjerojatno radio i OC pa to onda ipak ode malo gore, + možda iza tog ubode 5090 pa bude trebalo još malo snage. Nije toliko velika razlika u cijeni a gare su na 10 god pa onda nekako mislim, skuplje sad odmah pa ne mora duže mijenjati.
Pozdrav ekipa, nisam dugo pratio komponente. Koje napajanje do 100 eur stavit na konfu Ryzen 5600 + XFX 6700 (bez XT)?
Trenutno na akciji je Asus TUF Bronze 750W za 85 eura. To ili neko gold 600-650W, npr. Be Quiet Pure Power 600W ili isto od 500W posto se procesor i grafa na toj konfi nece overclockat. Ili pak neki Seasonic, vidim da ima 750W Seasonic G12 GM za 97 eura.
Ako igra opcija narudžbe iz EU, na Casekingu ima Seasonic Connect 750 W za 80 € + 20 € dostava + razlika za naš PDV(?), ali bi trebalo prvo provjeriti stane li nastavak za kablove u kućište.
Kod nas s 10 god. jamstva bi trebalo malo probiti budžet (XPG Core Reactor 650 W - 110 €), a moja osobna preporuka bi išla ka Fortron Hydro GSM Lite 750 W (95 €; 7 god. jamstva). Od Gold modela bi mogao još proći Chieftec Polaris 750 W (od 92 €; 2 god. jamstva), iako je cjenovno previše blizu FSP-u koji ima dulje jamstvo i rekao bih bolju platformu sa svim japanskim elektrolitskim kondenzatorima (polimerni nisu japanski).
Od najjeftinijih ili Asus TUF Bronze 750 W (od 85 €; 6 god. jamstva) što si naveo ili XPG Pylon 750 W (62 €; 2/5 god. jamstva).
Slozio sam upravo novi PC sa Silverstone Decathlon DA850 i napajanje je ocajno glasno, doslovno najglasnija komponenta, sve drugo je prakticki necujno, napajanje se cuje iz susjedne prostorije kroz zatvorena vrata. Koliko vidim, nema nikakve tipke za zero RPM mod, pretpostavljam da tu nema spasa osim mjenjanja ventilatora?
Uzeo sam Fortron Hydro GSM Lite 750 W. Hvala kiwi_91, ne bih našao to napajanje sam da me ubiješ :) Živio!