Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 21.305
|
čitano: 2.602.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Pozdrav,

kupio sam novu maticnu plocu (ASUS PRIME B450M-A) i novi procesor (Ryzen 5 3500x), unutra je stara graficka (AMD Radeon R9 390), RAM (2 X KINGSTON 4GB DDR4, 2400MHz ), KINGSTON SSD 240gb, hdd 1tb. 

Planiram kupit novo napajanje (trenutno je pogonu: Zalman ZM500-GLX 500W) ali se comp poceo gasit pa izgleda da moram uzet nesto jace pa ako moze preporuka da je ok cijena...

Hvala

 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

netmail8

 

S obzirom na trenutno dobru cijenu, mislim da nema smisla gledati ništa osim Seasonic GC-650 (od 570 kn; 7 god. jamstva). Iako nije garancija da će novo napajanje riješiti problem jer u slučaju neispravnog/preslabog napajanja uglavnom bude u event logu obavijest povezana s gubitkom snage, odnosno napona, a vidim da je kod tebe nešto vezano uz procesor. No svakako je preporučljivo zamijeniti tog Zalmana s kvalitetnijim napajanjem pa možda to na kraju ispadne i kao rješenje za tvoj problem.

13 mjeseci
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Pozdrav, moze preporuka za napajanje do 500kn, min. 600w i po mogucnosti modularno mada mi ne igra ulogu to. Gledao sam Fsp Hyper K 80+ 600w, al ne mogu naci bas recenzije neke o njemu.
 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Pozdrav. Ljudi, se da nac za 1000kn neko vrhunsko modularno napajanje, 600-650w?

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Ako hoćeš vrhunsko napajanje onda: DeepCool DQ750-M V2L

 

Možeš uzeti u obzir i Gigabyte GP-P850GM

 
0 2 hvala 0
8 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Ma kakav deepcool pod vrhunsko napajanje, jeftine komponente, bučno, loši rezultati za gold napajanje, sve u svemu ispodprosječno, a ne vrhunsko.
Pored seasonica focus 750w za istu cijenu ili dosta jeftiniji focus 650w nema nikakvog smisla
6 mjeseci
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

RM750X

Mods By KNDZ
13 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Ovaj Fractal Ion+ 660w platinum mi izgleda kao pun pogodak?
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Osobno bih također izbjegao Deepcool i Gigabyte jer nemaju kvalitetne komponente (posebno Gigabyte) i jamstvo kao konkurencija.

 

Moja lista preporučenih modela bi bila ova:

 

FD Ion+ Platinum 660 W760 W (od 940 kn / 1025 kn; 10 god. jamstva)

Seasonic Focus Gold 650 W750 W (od 726 kn / 841 kn; 10 god. jamstva)

FSP Hydro G 650 W750 W (od 872 kn / 934 kn; 10 god. jamstva)

Corsair RMx 650 W / 750 W (od 887 kn / 994 kn; 10 god. jamstva)

 

Ion+ Platinum je vjerojatno najbolji od svih što se tiče performansi (Platinum učinkovitost, niska buka...), a Seasonic best buy zbog cijene (+ mogućnost osvajanja Steam koda od 50 $ - link). 

 

Recenzije:

Deepcool

Gigabyte (Aorus verzija puno bolja po kvaliteti komponenti, ali kod nas ima samo 5 god. jamstva i više povjerenja imam u gore navedene modele)

Fractal

Seasonic

FSP

Corsair (provjeriti je li možda u trgovine došla ovogodišnja verzija)

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2021 9:40 (kiwi_91).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
kiwi_91 kaže...

Osobno bih također izbjegao Deepcool i Gigabyte jer nemaju kvalitetne komponente (posebno Gigabyte) i jamstvo kao konkurencija.

 

Moja lista preporučenih modela bi bila ova:

 

FD Ion+ Platinum 660 W760 W (od 940 kn / 1025 kn; 10 god. jamstva)

Seasonic Focus Gold 650 W750 W (od 726 kn / 841 kn; 10 god. jamstva)

FSP Hydro G 650 W750 W (od 872 kn / 934 kn; 10 god. jamstva)

Corsair RMx 650 W / 750 W (od 887 kn / 994 kn; 10 god. jamstva)

 

Ion+ Platinum je vjerojatno najbolji od svih što se tiče performansi (Platinum učinkovitost, niska buka...), a Seasonic best buy zbog cijene (+ mogućnost osvajanja Steam koda od 50 $ - link). 

 

Recenzije:

Deepcool

Gigabyte (Aorus verzija puno bolja po kvaliteti komponenti, ali kod nas ima samo 5 god. jamstva i više povjerenja imam u gore navedene modele)

Fractal

Seasonic

FSP

Corsair (provjeriti je li možda u trgovine došla ovogodišnja verzija)

 

Nekak najviše naginjem ION+ 660W, radi učinkovitosti, niske razine buke a i semipassive kao i još neki ovdje to nude i ono najbitnije, flat kablovi a uz to su jako savitljivi, bar tak recenzije vele, još i da je 24pinski flat..

Čak se i s oscilacijama pod opterećenjem odlično drži (12, 5, 3v) al vjerojatno je to više-manje očekivano od tog tipa napajanja a i ostali su tu negdje..

 

Zanima me samo ta platinum serija i odnosu na gold? Koliki su tu dobici učinkovitosti? Mada je razlika manja nego s novčane strane, pa je i pitanje opravdanosti nabavke takvog napajanja, a platinum je uvijek bilo skuplje od gold ergele napajanja, cca 100tinjak kn (?)

 

Na kraju, koja je uopće mana ovim ION+ napajanjima?

8 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

zvonac

 

Kada gledam Gold vs Platinum meni je uvijek u prvom planu bolja kvaliteta komponenti (u pravilu), a čak ni ne gledam koliko ću uštedjeti u potrošnji struje. Razlika u učinkovitosti je negdje od 0,5-2 %, odnosno to je cca. 1,5 - 6 W pri opterećenju od 300 W ili ako 8 sati dnevno igraš igre, s 2 % boljom učinkovitosti pri 300 W ćeš godišnje uštedjeti 9-10 kn (0,52 kn/kwh). Znači razliku ćeš u tim uvjetima otplatiti tek nakon 10+ god.

 

Ono što se dobije su tranzistori i ostale komponente bolje kvalitete koji između ostalog imaju manje otpore, što znači i manje zagrijavanja, a time i duži vijek trajanja.

 

'Mane' su nabrojane na recenziji, a kod 660 W bi za Intel-ove procesore (11. gen) možda mogao biti i nedostatak što nema dodatni EPS priključak. Ne znam koliko procesori odnosno matične imaju koristi od 4+8 CPU priključka, ali pretp. da je na +150 W nešto stabilniji rad.

13 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
kiwi_91 kaže...

zvonac

 

Kada gledam Gold vs Platinum meni je uvijek u prvom planu bolja kvaliteta komponenti (u pravilu), a čak ni ne gledam koliko ću uštedjeti u potrošnji struje. Razlika u učinkovitosti je negdje od 0,5-2 %, odnosno to je cca. 1,5 - 6 W pri opterećenju od 300 W ili ako 8 sati dnevno igraš igre, s 2 % boljom učinkovitosti pri 300 W ćeš godišnje uštedjeti 9-10 kn (0,52 kn/kwh). Znači razliku ćeš u tim uvjetima otplatiti tek nakon 10+ god.

 

Ono što se dobije su tranzistori i ostale komponente bolje kvalitete koji između ostalog imaju manje otpore, što znači i manje zagrijavanja, a time i duži vijek trajanja.

 

'Mane' su nabrojane na recenziji, a kod 660 W bi za Intel-ove procesore (11. gen) možda mogao biti i nedostatak što nema dodatni EPS priključak. Ne znam koliko procesori odnosno matične imaju koristi od 4+8 CPU priključka, ali pretp. da je na +150 W nešto stabilniji rad.

 Al i Seasonic kojeg si naveo u prethodnom postu i ION+ imaju kvalitetne komponente, s tim da je jedno platinum a drugo gold, i s tim da je seasonic malo jeftiniji..

Našao sam u reviewu da ION+ 660P koristi, The 660P uses Japanese capacitors throughout the design with two very fine Japanese 105C rated capacitors in the primary stage, from the excellent Rubycon. 

 

Pandan ION+ seriji bi vjerojatno bio Seasonic Focus PX650 a koji je skuplji od ION+, dal je tolko i bolji, sumnjam, razlika u cijeni između ta dva platinum napajanja je cca 200tinjak kn.. 

 

8 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Dolje na Cybenetics linkovima (na drugoj stranici pdf-a) su u tablici nabrojane komponente koje se nalaze u napajanjima. U FD-u su gotovo svi tranzistori s boljim/jačim specifikacijama od onih u Seasonic-u pa čak i od onih u PX seriji. To samo po sebi ne znači da je napajanje bolje jer to ovisi o cjelokupnoj platformi, no s obzirom da oba napajanja imaju slične rezultate na testiranjima, nekako je logično da ćemo radije uzeti napajanje za koje znamo da ima bolje komponente ili barem naslućujemo da su bolje s obzirom na njihove specifikacije.

U usporedbi GX i PX serije se vidi kako PX ima tranzistore boljih karakteristika (+ Infineon je renomiraniji proizvođač od UTC-a) i upravo to, a ne 1-2 % manji račun za struju, je glavni razlog zašto bi napajanja s boljom učinkovitošću trebalo uzeti u obzir ako razlika u cijeni nije prevelika.

 

ION+ 660

GX 650

PX 650

 

Što se tiče cijene, u Njemačkoj se i Ion+ 660 W i PX 650 W mogu pronaći za jednaku cijenu (cca. 110 €) tako da kod nas PX trenutno nije dobra kupnja.

 

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2021 13:06 (kiwi_91).
13 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Pozdrav.. Ljudi, ION+ 660 platinum dolazi samo sa jednim kabelom za cpu (8pin). Ove nove ploče imaju 8+4pin za spajanje cpu-a, Z490/590 itd..
Može se bez frke spojit samo 8pinskim na ploču za cpu? Pretpostavljam da je onaj dodatni 4pin samo za potrebe žešćeg OCa ak se ne varam?

 

EDIT: Kolko čitam, "the 8 pin connector is good for up to around 320-350 watts".

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2021 21:34 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
zvonac kaže...

 EDIT: Kolko čitam, "the 8 pin connector is good for up to around 320-350 watts".

Radit će bez problema.

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
13 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Valentin17 kaže...

Radit će bez problema.

 Ma nekaj čitam da neke ploče ne žele bootat bez ak nije uštekan i dodatni 4pinski kabel..

10 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
zvonac kaže...

 Ma nekaj čitam da neke ploče ne žele bootat bez ak nije uštekan i dodatni 4pinski kabel..

Ne znam što ti čitaš ili gdje čitaš, ali ja to nisam nikada doživio ni vidio, ni pročitao.

Tako nešto nije smetalo Threadripperu, čisto sumnjam da bi smetalo tvom zaključanom procesoru.

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2021 15:11 (Valentin17).
8 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Ja kad sam uzimao napajanje pregrmio sam cifru od 1100kn za svoje titanum snow silent 750w prime..nasao ga u hg spotu syo je tada bila odlicna cijena..na webu im je bila platinum prime 750w crna serija dodjem u ducan a ono tamo snow titanium..brijem daa su se zeznuli pa su mi morali dat po toj cijeni..nasao.isto svoje u uzi shopu i tada je bila cijena 1849kn za moje napajanje..tak da mi nije stvarno zao.ni lipe...mozda je overkill ali super sam zadovoljan...12 godina gare,sad jos 11

BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
mariolla79 kaže...

Ja kad sam uzimao napajanje pregrmio sam cifru od 1100kn za svoje titanum snow silent 750w prime..

Ne moraš se briniti da će ti nedostajati snage za moderne grafičke kartice kad njih ionako nema.

Ali realno gledano koliko sada troši npr. RTX 3080, 750W se više ni ne čini tako puno.

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2021 18:31 (Valentin17).
13 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Valentin17 kaže...

Ne znam što ti čitaš ili gdje čitaš, ali ja to nisam nikada doživio ni vidio, ni pročitao.

Tako nešto nije smetalo Threadripperu, čisto sumnjam da bi smetalo tvom zaključanom procesoru.

 Ma ok, onak kak sam i mislio, dodatni 4pin, samo za neki bijesni OC..

 

Pitanje je bilo čisto informativno

9 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Pozdrav!

Dali netko zna gdje bih mogao nabaviti kablove za napajanje LC8750III V2.3 Prophecy 3, tražio sam svuda međutim ništa nisam našao.

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
subi91 kaže...

Pozdrav!

Dali netko zna gdje bih mogao nabaviti kablove za napajanje LC8750III V2.3 Prophecy 3, tražio sam svuda međutim ništa nisam našao.

 Pa kontaktiraj proizvodjaca...

12 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Pozdrav,

 

zamolia bi nekog sa Focusom GOLD 750W da izmjeri razmak između dva PCIE konektora na istom kablu. Nekad, negdje, sam cuo da su kod Seasonica kraci (obicno su 15cm). Na njihovim stranicama nisam uspia naci taj podatak.

 

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2021 9:19 (gargo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Da, izgleda da je 8 cm na SS-u. 

 

Recenzija

12 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
kiwi_91 kaže...

Da, izgleda da je 8 cm na SS-u. 

 

Recenzija

 

Odlicno, hvala!

12 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Pozdrav!

Mene zanima slican izbor kao kolegu @zvonca..dakle oko tauzenke.Naravno da moze manje ako bude moguce..akcije i sl.

Dakle,trebam nesto trajno..desetljece garancije sa perspektivom jer ne mijenjam napajanja cesto.

Kolega @kiwi je vec odg.dio sto me zanima..no imam konkretnih pitanja.

Koja je razlika corsair rm 850 vs rm 850x. Cijenovno poprilicno,no da li su osnovne komponente iste?

Za sada sam pregledavao corsair 650,750 i 850.Sve sa x osim 850 jer rm 850x vec ide cijenom gore.

O seasonicu nesto citam..nemam iskustva..no zanima me kvaliteta komponenti seasonic vs corsair...650w i 750w.

Vecinom pisete o seasonic focus i prime.

Mene zanima kvaliteta.Ako npr.postoji prime 650w sa komponentama kao i prime 850w onda je to prihvatljivo.

Pisem hipotetski..nadam se da cete me razumjeti.

Nije hitno..mogu zavrebati akcije ako ih bude.

Dakle..vrtim se oko tog rm750x i ovog rm 850(samo zbog cijene..a jace je).Sa tim sam krenuo..no vidim da izbora ima jos.Zato bi pogledao sto sve ima i svaka preporuka,iskustvo i informacija je dobrodosla.

Pa..ako jos ne tocate noge u moru..raspisite se :D

Hvala

 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
insight kaže...

 

Koja je razlika corsair rm 850 vs rm 850x. Cijenovno poprilicno,no da li su osnovne komponente iste?

 na rm seriji je corsair poprilično štedio, pa su stavili lošiji ventilator i kineske kondenzatore, to je zapravo trebala biti nekakva cm serija koju su ubacili u rm da više naplate

čak i rmx je ušteda u odnosu na rmi, jer su stavili sleeve vs fdb vent, no sa rm su baš štedili, još gori vent i kineske komponente

doduše, rm ima odlične rezultate obzirom na štednju, no ne isplati se pored kvalitetnijih napajanja koja ne zaostaju rezultatima mjerenja, a kvalitetniji su

tu spada seasonic focus, fractal ion serija itd.

12 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Opcenito se pise da corsair i seasonic vise nisu kao nekada.Ne znam da li jest tako.Bug je nedavno imao test seasonic i dao preporuku.No to moze biti i oglas...iako vjerujem da je Denis to ok odradio.

Dakle,rmi>rmx>rm..i jos txm iznad rm sto se tice corsaira..zar ne?

SS focus je kiwi preporucio. Sto se dobija sa prime na istoj snazi..650-750W ?

Koje su razlike corsair-sesonic na istom levelu komponenti?

Ako ste vec raspravljali molim vas stavite samo link.

Zanima me i fd ion za kojega se interesira i kolega @zvonac.

@zvonac..da li si kupio ili jos istrazujes kao i ja?

I sad jos nesto...koji od proizvodaca je sada u prime timeu..u vremenu kada se bori za trziste i daje vise i kvalitetnije za istu lovu..? Mislim da je corsair to bio oko 2006..

Da li uopce postoji taj prime time vise kao nekada?

Za fd ion 660 i 760 ne znam puno..no

@kiwi me zainteresirao..pa cu malo "kopati".

U biti...zanima me praksa...jer za rm je netko kod nas napravio recenziju na pcexpertu i nahvalio to i onda neki covjek vani testira isto napajanje,poslika komponente i vidi se stednja na seriji rm..od vec spomenutih kondenzatora na dalje...

Hvala za odg. Idem unazad citati temu,pa cu lakse do izbora...

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2021 19:04 (insight).
 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

insight

 

Corsair i Seasonic su još uvijek u vrhu po kvaliteti, samo što sada imaju neke serije koje su povoljnije, ali kvalitetom nisu kao njihova referentna napajanja. U ovom slučaju je to RM serija kod Corsair-a odnosno GB3 (S12III), B12-BC, G12-GC kod Seasonica. Kod Seasonic-a je to malo izraženije jer ti modeli imaju platforme koje ne radi Seasonic već njihov vanjski partner, dok RM serija u odnosu na RMx ima samo lošije kondenzatore i ventilator.

 

Na linkovima imaju tablice gdje se mogu vidjeti razlike u komponentama kod Corsair RM i RMx (2021) serije:

Corsair RM 650 - na recenziji su usporedili s RMx revizijom koja je bila prije ove 2021, a ona ima malo drugačiju platformu pa su i komponente drugačije tako da nije baš relevantno za usporedbu, osim ako u našim trgovinama nije ostalo još te stare revizije.

Corsair RMx 650 - recenzija sa slikom platforme

 

Znači u RM seriji nisu kvalitetni japanski kondenzatori i ventilator nije s MagLev ležajem kao kod ove najnovije RMx serije. Još sam primijetio samo manjak jednog tranzistora na 3,3 i 5 V kod RM serije, ali ne vjerujem da će se danas ikada preopteretiti ti railovi pa pretp. da je i taj broj dovoljan za ono što treba isporučiti, no eto i u tome je RMx bolji.

 

 

Seasonic...hm...osobno ne preferiram ono što rade s tim budžet modelima i ne bih ih preporučio za kupnju. Unutra su platforme relativno upitne kvalitete jer podsjećaju na one iz napajanja koji su budžet ranga pa ne znam koliko je Seasonic to "dotjerao". Daju 5 god. jamstva pa ćemo im morati vjerovati da su prethodno odradili dobar "QC", tj. provjeru kvalitete. U pravilu, mislim da je FSP bolji izbor do 600 kn, odnosno kod Seasonic-a bi trebalo gledati modele tek od GC/GM/GX serija s pravom Seasonic platformom (malo "osakaćena" Focus platforma) i onda nadalje Focus i Prime seriju.

GB3 modele smo već spominjali i najveći nedostatak je što nema DC-DC regulaciju, a ove najnovije B12 i G12 serije su popriličan 'nered' od platforme. Dolje je recenzija od G12, a B12 modeli bi trebali imati jednaku platformu s vjerojatno lošijim tranzistorima (Bronze vs Gold učinkovitost) ako je suditi po video prilogu sa službenih stranica.

Platforma mi je nepoznata, ali unutra je mix kondenzatora u stilu Delta-e što je imala u svojim budžet modelima, samo što ovdje nažalost ima i onih kodenzatora koji se viđaju u napajanjima od 200 kn (AsiaX i ChengX). Ukratko, ne bih ih preporučio za neke ozbiljne konfiguracije, a mislim da i cjenovno nisu dovoljno konkurentni da bi se izborili protiv drugih (kvalitetnijih) napajanja.

Seasonic G12-GC 750/850 W

 

U izboru Focus GX vs Ion+ bih osobno išao na ono koje je povoljnije ili ako je Ion+ skuplji do nekih 50 kn, onda bih njega uzeo. Tehnički je on rang Seasonic Focus PX serije, ali je cjenovno bliži GX seriji pa je zato i možda bolji izbor. Kao što sam ranije napisao, niža buka i kvalitetne komponente su glavne prednosti FD-a, a Seasonic ima prednost samo po boljem 'renomeu' platforme u odnosu na Sirtec/High Power koja je u FD-u. I da, prednost SS-a je i potencijalna mogućnost osvajanja Steam koda od 50 $ uz registraciju (link) ako je još uvijek aktualno.

Kod Prime-a (GX) je prednost što ima 12 godina jamstva i vjerojatno nešto kvalitetnije odrađenu platformu, tj. u ovoj zadnjoj reviziji je više-manje jednaka kao kod Focus serije, ali ima drugačije radijatore, kućište i pretp. da bi tranzistori i ostale komponente mogle biti nešto bolje. Isplati li se ta razlika u cijeni od +200 kn? Mislim da ne, ali ako netko želi najkvalitetnije Gold napajanje, Prime je najbliži tome.

 

 

I još samo da spomenem novu FD Ion Gold seriju (recenzija). Tu je FD više manje napravio ono što je Corsair s RM serijom, znači platforma je gotovo pa jednaka onoj u Ion+ seriji, ali su kondenzatori i tranzistori nešto lošiji. Mislim da je u tom cjenovnom rangu Focus GX bolji izbor od nje.

 

 

Ne vidim da postoji neki novi proizvođač/brend napajanja koji se "bori" za tržište, a da nudi 'više za manje' od ovih renomiranih. MSI bi recimo bio najnoviji brend koji nudi napajanja, ali cijena nije baš konkurentna s obzirom da se radi o nešto starijoj CWT platformi koja je lošija nego ona CWT-ova u RMx seriji. Istu tu platformu ima pr. Bitfenix Whisper. Nije loše, ali cjenovno bi po meni trebalo biti ispod Focus-a i RMx-a, a trenutno to baš i nije.

11 godina
offline
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Povremeno mi se dogodi da se komp (u windowsima) zamrzne i resetira, jednom sam ga ulovio prilikom  samog bootanja u windows . vs 550 Još jedna stvar nekad se komp ne vrati u windows iz sleep moda sve je crno i moram resetirat.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2021 18:47 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice