Zašto mi preglednik jednu web stranicu ne otvara,

poruka: 2
|
čitano: 2.798
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto mi preglednik jednu web stranicu ne otvara, ".
15 godina
odjavljen
offline
Zašto mi preglednik jednu web stranicu ne otvara,

Još nisam doživio da mi se stranica u potpunosti otvara iz cachea. Znam da je moguće, ali za to bi morala imati podešene vrlo agresivne cache headere.

 

S druge strane, vjerojatnije objašnjenje je da se radi o DNS cacheu ili nekom drugom problemu s DNS-ovima (primjerice, da taj OS po defaultu koristi neke free DNS servere i da je problem na njima). 

 

Još jedna mogućnost, ako javlja security issue jest da je problem s certifikatom - primjerice da na nekom OS-u nije dostupan root CA certifikat kojeg stranica koristi.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
 
3 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Zašto mi preglednik jednu web stranicu ne otva

Baš, davno je to bilo kada su web stranice bile "statične" pa su se mogle učitati iz cache-a, a danas kada se svaki put generira iz nekog sadržaja na serveru nema šanse da izgleda kao da server radi, a da je sve iz cache-a, iz njega se pokupi poneka slika i to je to. Ako imaš iole bržu vezu više koristi imaš da isključiš cache da ne gubiš veijeme na usporedbe da li je sadržaj na disku aktualan u odnosu na ono na internetu :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice