Falcon Heavy lansirat će NASA-inu sondu prema aste

poruka: 3
|
čitano: 1.066
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Falcon Heavy lansirat će NASA-inu sondu prema aste".
15 godina
offline
Falcon Heavy lansirat će NASA-inu sondu prema aste

mislim, stvarno. ulupavaju tu love i love a mogli su samo pitati na kaptolu. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
6 0 hvala 0
8 godina
offline
Falcon Heavy lansirat će NASA-inu sondu prema aste

Ovdje je nešto pobrkano. Pri formiranju asteroida, ako su dovoljno veliki, može doći do taljenja materijalala i njegovog razdvajanja na metalni (nikal/željezo) i silikatni sloj. Metali idu, budući da su teži, prema središtu nebeskog tijela dok silikati, poput šljake u visokoj peći, izbijaju na površinu nebeskog tijela. To se dogodilo na Zemlji, događa se na drugim planetima a i na većim asteroidima. Ako nakon toga dođe do sudara i pritom do razbijanja asteroida, nastaju krhotine - koje mogu imati ili pretežno silikatni ili pretežno metalni sastav. Te krhotine potom padaju na Zemlju u obliku kamenih ili željeznih meteorita. Ideja misije je da se vidi je li dotični asteroid dovoljno velik da je kod njega došlo do takvog raslojavnja. Od asteroida do kojih nije došlo do raslojavanja nastaju hondriti. To su, hodnriti, ujedno i najstarije stijene u Sunčevom sustavu - starije od Zemlje. 

 
1 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Falcon Heavy lansirat će NASA-inu sondu prema
danen kaže...

Ovdje je nešto pobrkano...

 kako kažu u nasi, ovaj asteroid je jedinstven - link

 

The Psyche mission is a journey to a unique metal asteroid orbiting the Sun between Mars and Jupiter. What makes the asteroid Psyche unique is that it appears to be the exposed nickel-iron core of an early planet, one of the building blocks of our solar system.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice