... hm a što onda reći da se resveratrol već neko vrijeme smatra placebo maminovcem?
http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/DSH/resveratrol.html
Osim toga, "antioksidanti" je upitni hype popularan 2000tih, slično "suprerfood" i "detox" maniji.
https://www.sciencebasedmedicine.org/antioxidant-hype-and-reality/
ja nekako mislim Da je alkohol ipak bitna stavka u vinu. Naravno da nitko normalan ne misli da je
vino samo etilni alkohol, ali to je dokazana droga koja je opasnija po osobu i okolicu od mnogih razvikanijih.
Pa ako baš treba resveratrola, pa može se smrznuti mošt kao što ja radim, dapače ja radim smoothie sa sokovnikom zajedno sa korom i mesom voća:
"Grapes don't have to be fermented to contain this antioxidant. It's actually found in the skin of red grapes along with other nutrients, such as minerals manganese and potassium and vitamins K, C and B1."
Ima ga također u velikim količinama u borovnicama, kikiriki maslacu, tamnoj čokoladi...