Mycroft,
OK, možemo na ti.
Mislim da smo se složili da znanstvenika ne određuje diploma ni titula nego posao koji radi (istraživanje) i rezultati koje postiže (koji se očituju, između ostalog, u objavljenim radovima).
E sad, granice znanja pomiču uglavnom oni koji se bave temeljnim istraživanjima. A takvih je samo dio. Od njih, naravno, nisu svi jednako uspješni. Kao i u sportskom klubu, ne doguraju svi do olimpijade ni do titule svjetskog prvaka. Ali znanost je danas "ekipni sport", nisu bitni samo istaknuti pojedinci (mada jesu jako važni), bitno je da cijela ekipa usklađeno radi.
Teško mi je reći koji je postotak istaknutih ljudi s vrhunskim rezultatima. Nije jako velik, ali takvih ljudi na Ruđeru svakako ima.
OK, slažemo se. :)
Hvala i za, politički korektan, odgovor na pitanju o Ruđeru.
Prokopao sam ovu priču s Rossijem i prilično sam siguran da čovjek ima nešto više od magle. Ako se prati tijek novca s osvrtom na pitanje: "Tko zarađuje?", ovo s Rossijem teško da je klasična mućka. U startu je Rossi prodavao licence za E-Cat (ime njegovog LENR uređaja), a od E-Cata nigdje. Svakako, argument da se radi o mućki. Međutim, čini se da je novac za te licence vraćen (npr. http://www.e-catworld.com/2013/11/27/german-e-cat-licensee-reports-getting-refund-on-license/). Trenutno je glavni investitor u E-Cat firma Industrial Heat osnovana od strane Cherokee investicijskog fonda sa ciljem da se bavi Rossijevim E-Catom. Ako netko želi prijevarom do love, rade to na čudan način. Na osnovu dosta guglanja, Okamova britva kaže da u Cherrokeeju vjeruju da Rossi ima nešto, a nije baš vjerojatno da bi to bio slučaj bez da su se neki ključni ljudi u to uvjerili. Ima i ponešto fotki par kontejnera u kojima je, navodno, 1MW LENR generator toplinske energije i upravljačka elektronika. Zanimljiv je i tzv. Lugano report.
Uglavnom, vrijeme će pokazati...
Btw, TV je izum dečka s farme (Philo Farnsworth) koji je to smislio samouk i prije nego što je krenuo, a kamoli završio faks.