Flash Player 10.2 na tabletima

poruka: 9
|
čitano: 3.616
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Flash Player 10.2 na tabletima".
14 godina
offline
Flash Player 10.2 na tabletima
Flash je propala tehnologija..ako nesto dramaticno ne poboljsaju u naredno vrijeme, a pri tome mislim iskljucivo na smanjivanje hardverske gladi, predvidam mu ekspresnu propast. Jer, sve se vise internetu pristupa s mobilnih uredaja, a istovremeno ih i sve manje pristupa mobilnim verzijama stranica. Mnogo proizvodaca, i to sasvim opravdano, izostavlja podrsku za flash, dakle reklame u flashu postaju sve manje videne, sto je reklamacima neprihvatljivo..
Jedini uredaj kod kojega je flash implementiran kako spada je HTC-ov Desire.
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
 
1 5 hvala 0
14 godina
odjavljen
offline
Flash Player 10.2 na tabletima

Baš i nebih rekao, proguglaj Adobe & MochiMedia Made for Mobile natječaj, čak je i Apple popustio što se tiče FLASH, ako se ne varam "aplikacija" u T-Comovim shopovima je rađena u FLASH tehnologiji, istina da FLASH troši mnogo resursa, no vjerojatno će se i to ispravit, makar problem se javlja kod grafički zahtjevnijih sadržaja tako da je pad FPS kod flasha bio i očekivan.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Flash Player 10.2 na tabletima

Mene iskreno samo zanima hoće li ovih dana ekipa iz HTC-a objaviti dostupnost Androida 2.3 na Desire-u. Jer to bi bilo superiška ;)

http://www.youtube.com/user/zgd2006
15 godina
protjeran
offline
Re: Flash Player 10.2 na tabletima
mrxa1 kaže...

Mene iskreno samo zanima hoće li ovih dana ekipa iz HTC-a objaviti dostupnost Androida 2.3 na Desire-u. Jer to bi bilo superiška ;)

 

vise od novog androida, mene veseli novi sense...

koristim ga vec neko vrijeme (insertcoin) i to je stravicno dobro, ali bi ipak bilo ljepse vrtiti nesto sluzbeno i bolje prilagodjeno samom uredjaju... makar se ja od ovog ne odvajam, posto je ultra stabilno :)

16 godina
neaktivan
offline
Re: Flash Player 10.2 na tabletima

Sve više proizvođača izostavlja podršku za Flash? Izgleda nisi zadnjih godinu i pol pratio što se događa :)

http://www.openscreenproject.org/partners/current_partners.html

 

Pogledaj koliko firmi surađuje s Adobeom na području implementacije Flash platforme. Samo od proizvođača valja navesti HTC. Nokiju, Motorolu, Archos, RIM, Palm, Toshibu, Samsung (rade na implementaciji AIR-a na TV-ima), Google, LG, RIM, ... Popis je poprilično dugačak, a Flash radi na mobitelima i tabletima.

 

Što se tiče smanjenja performansi, pogledaj Player 10.1 i 10.2 koji je nedavno izašao. Može to ići još bolje,  ali evidentan je napredak. Možda sam subjektivan, ali dojadilo mi  je na našim prostorima slušati kako je neka tehnologija mrtva ili propala, a u praksi se sve više širi.

 

Što se tiče ove teze o manjem broju Flash reklama, nisam dobio takav dojam. Imaš li kakav link na tu temu, volio bih pročitati malo više o tome.

 

 

http://www.zgflex.org / http://www.ivanilijasic.com
13 godina
neaktivan
offline
Re: Flash Player 10.2 na tabletima
Meni na mobu ne treba flash kakav je na stolnom racunalu.Ne zelim da mi se flash nepotrebno ucitava i usporava mi surfanje kada sam na 3gu.Volio bi da se po potrebi moze ucitavati na nekoj vanjskoj aplikaciji.
Never Argue with an Idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
14 godina
offline
Re: Flash Player 10.2 na tabletima

Pa evo, pogledaj recimo WP7..podrške za flash - nema. iOS, jedan od relevantnijih OS-ova, tu podršku također nema. Ne tvrdim ja 100% da će flash propasti, kažem, to je moje osobno mišljenje i predviđanje ukoliko ne poduzmu ništa u vezi hardverskih zahtjeva. Stranica s učitanim flashom moju Nokiu 5800 jednostavno ubije. Ali dobro, reći će te, star model. Međutim, pogledajte Nokiu N8. Jedan od najboljih Nokiinih modela, ima velike probleme sa skrolanjem na stranicama s elementima u flashu. Kažem, jedini uređaj na kojemu sam vidio da je flash implementiran kako spada je Desire. Kod njega je i skrolanje s flashom normalno, animacije ne zastajkuju, a zoomiranje funkcionira glatko.

Ja jednostavno ne vidim interes proizvođača uređaja za implementaciju flasha. Sada kada je Apple probio led s izbacivanjem flasha, ne vidim zašto ga ne bi izbacili i ostali. Kakva realna korist od njega na mobilnim uređajima? Uglavnom, reklame. Igre u flashu bez miša ne dolaze u obzir, youtube je ionako prilagođen mobilnim uređajima.. (jedino pr0n {#}). A stvara velike probleme - 'em troši bateriju, 'em stvara probleme pri manipuliranju stranicama.

 

Što se tiče smanjenja reklama u flashu..nisam ni rekao da ih ima manje, samo da su manje viđene. Štoviše, po mojoj slobodnoj procjeni, ima ih sve više. Ono što želim reći je da uređaji koji ne podržavaju flash već sada generiraju ogromne posjećenosti (npr. iOS). I koja korist web stranicama od svih tih silnih posjeta, kad se njihove reklame - ne vide.

Ali naravno, lako moguće da se situacija razvije i u potpuno drugačijem smjeru, iako kažem, čisto sumnjam ukoliko se ozbiljno ne prime posla i smanje tu glad za resursima.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
offline
Re: Flash Player 10.2 na tabletima

Nije bas jedino desire vec svi mobovi na toj hardwerskoj platformi a ima ih. Ti si jedino desire vidio ali pogledaj na gsm arena koliko je mobova na toj i jacoj platformi i na androidu.Ni moj del streak ne zastajkuje plus sto mozes staviti da ti se flash ucitava kad i gdje ti zelis. Ja sam uvijek tvrdio a i ovdje tvrdim da iphone hardwerski bi vrtio flash bez ikakvih problema i da je odluka da se ne podrzi flash cisto ekonomske prirode tj. da svi oglasi idu preko applea. Ili nesposobnost programera iOS-a.

:)
16 godina
neaktivan
offline
Re: Flash Player 10.2 na tabletima

Kako nema interesa, pa nabrojao sam ti hrpu firmi koje ga podržavaju ili će ga podržavati na svojim uređajima. Možda je problem to što si vidio premalen broj uređaja :P

Igre u Flashu ne idu na miša, ali na smartphoneovima umjesto miša imaš prst :) Opet ponavljam, Flash Player 10.1+ je manje zahtjevan na mobilnim uređajima, to je činjenica. Primjerice, bavim se Flex frameworkom i verzija 4.0 je daleko sporija na mobilnim uređajima od Flexa 4.5 (a uključen sam u beta testiranje, pa mogu dobiti interne informacije).

 

Što se tiče flash reklama, na svim domaćim portalima imaš overlay Flash reklame, ne vidim kako bi se sada dizajneri htjeli vratiti u GIF doba ili bi htjeli slagati animirani banner pomoću HTML-a i jQueryja, to bi tek bilo bolno :)

http://www.zgflex.org / http://www.ivanilijasic.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice