Panasonic u prosincu gasi proizvodnju plazmi

poruka: 44
|
čitano: 6.618
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Panasonic u prosincu gasi proizvodnju plazmi".
15 godina

Ovo, ako je istina, uistinu žalosna vijest {#}

Imam Panasonic plazmu i same pohvale, slika je perfektna, za sada ju nikada ne bi mjenjao za nikakav Led TV, ali to je samo moje mišljenje na koje imam pravo.

Definitivno najbolji i najkvaliteteniji proizvođač plazmi gasi proizvodnju. Danas mi je tužan dan, jer u budućnosti neću moći kupovati njihove odlične plazme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 16:00 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
22 0 hvala 0
17 godina

Mi kupili Panasonic plazmu prije 2 mjeseca. Stvarno odličan TV...

Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Panasonic u prosincu gasi proizvodnju plazmi

42PV7 kod mene 5 godina bez problema...

dobrovoljac
17 godina

prvo ode pioneer kuro sad neo PDP plazme kmeeee evo kod mene 42gt30 skorom 2 i pol godine {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2013 23:39 (4mal).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

Ostat ce nam samo onaj šrotex LCD i LED TV od samsunga i sonija.A koliko citam i sony je u debelim gubicima zbog svojih lcd televizora i planiraju gasenje bravia odjela.

Najpovoljnji PC web shop na netu. http://alturl.com/xxqaj
Moj PC  
8 4 hvala 0
17 godina

zato cu ja ovaj model  imat do daljnjega ! {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovakva vijest je ako se ne varam bila već 100 puta .. 

GL&HF
17 godina

Pridružujem se tužopoljkama, plazma g30 i radi savršeno.

6 0 hvala 0
16 godina

Ne postoji drugi odjel Sony tv-a nego Bravia...

A očito nešto ne štima kad su svi proizvođači odustali i prije od njih. 

Philips, Sony, Sharp...sada će i Samsung, LG i na kraju "najveći" na tržištu plazmi, Panasonic.

Iako nikada nisu uspjeli ponoviti onaj Kuro panel koji su kupili.

Očito nije podmazano bilo kako spada...

Ne preferiram plazme ali mi je žao jer će filmofili ostat bez užitka slike, pogotovo crne boje, i jakih boja koje su krasile plazme.

Jasno na HD i višljim rezolucijama, ovaj naš SD žali bože sve iznad katodnog...iako su i tu malo "ispred" lcd-a.

Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 1:15 (mrxa1).
15 godina
Šteta,čuvam svojeg G20 ko oko u glavi,valjda bude uskoro izašlo nešto sa kvalitetnijim prikazom od ovih današnjih LED/LCD. makar su se poprilično popravili u zadnje vrijeme ali nije to to.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Držim palčeve da se moja panasonicova ne pokvari.
A što se može, masa bira akcijske cijene, a ne nekakve super crne, dinamički kontrast ili količina ghostinga
još kad im se pokaže "A" energetski razred, kvazi 3D... tu caruju jeftilen lcd-ovi.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Ne čudi me ova vijest jer brate mili hebeno preskupe su plazme sa vrlo varijabilnim vijekom trajanja. Moja prva riknula doslovno nekoliko dana nakon garancije. Popravak k'o novi LED.

Sasvim sretan sa svojim HD LED-om po cijeni popravka plazme.

U besptičju i krava zvuči kao slavuj!
Moj PC  
3 3 hvala 0
17 godina

Netko u Bugu nasjeo na staru vijest pretočenu u hoax.

Kolaps iz 2008. navoditi danas kao neki razlog ? gdje je tu reality check?

Moj PC  
0 8 hvala 0
16 godina
neaktivan
uuY kaže...

Netko u Bugu nasjeo na staru vijest pretočenu u hoax.

Kolaps iz 2008. navoditi danas kao neki razlog ? gdje je tu reality check?

Mogao si barem jednu minutu proguglati prije nego što si ih tako bahato popljuvao: http://panasonic.co.jp/corp/news/official.data/data.dir/2013/10/en131031-8/en131031-8.html Gdje ti je reality check?
16 godina
odjavljen
Ostaju im LCD-i, ali šteta - još nisam vidio LCD sa slikom kao što je ima plazma.
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
6 3 hvala 0
14 godina

Nakon Pioneer-a sada i Panasonic.Teški dani za nas ljubitelje prave i neusporedivo najbolje kvalitete TV panela.Ipak je danas najvažniji novac i zarada a ne više kvalitetni proizvodi kao u neka bolja vremena.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne kuzim to spominjanje LED TVa. Postoji LCD i OLED (kojeg gotovo da i nema te ga zaboravljamo). Kako LCD ne proizvodi svijetlo, vec ga samo moze prigusivati, iza LCD ekrana postavlja se izvor bijelog svijetla (ili zrcalo da reflektira vanjsko svijetlo kod malih ekrana). Taj izvor su prije bile zarulje - CCFL (tanke duge fluice bez grijanja koje rade na visokom naponu), a danas se stavljaju LEDice. Vecina LCDa LEDice ima samo po rubu pa se rasprsivanjem i refleksijom svijetla dobija homogeno osvjetljenje. Ima i LCDa koji imaju LEDice iza ekrana te njihovim prigusenjem poboljsavaju "crnu boju", tj kontrast.
Tako da je LED TV marketinski trik na koji koliko vidim nasjedaju mnogi (vecina).

Za info, jedna LEDica trosi nekih 10mA da bi dala neku jacinu svjetlosti. Ako uzmemo da za TV treba vrlo mala, nek je 1mA. Svaki pixel zahtijeva 3-4 LED, pa pretpostavimo da gori samo jedna. Za FullHD treba dva milijona LEDica sto bi dalo 2000A!!!!

Nemojte da vas ponese i OLED. Ovo LED nema nema nikakve veze sa LED diodama (ili tocnije LE Diodama). Radi se o organskom filmu koji koristi elektroluminiscenciju za proizvodnju svijetla. Nesto slicno kako neki satovi imaju osvijetljenje (mislim Casio GSock). OLED proizvodi daleko manje svijetla nego "LCD TV" i mozete ga zaboravit na jacem svijetlu.
16 godina
Drazen kaže...
...Nesto slicno kako neki satovi imaju osvijetljenje (mislim Casio GSock). OLED proizvodi daleko manje svijetla nego "LCD TV" i mozete ga zaboravit na jacem svijetlu.

Po čem je tu plazma bila bolja sa staklom? Stavi ga u dnevni boravak, nasuprot ekrana staklena stijena, pokraj par prozora...

Može biti dobar samo za sunčanje ;)

Plazmi način rada omogućava visok kontrast. Nemojte se zavaravati, postoje LCDi ili LCDi sa LED rasvjetom koji su jako blizu (ako ne i ispred) najjačih panela plazmi.

Mana je što koštaju blago rečeno puno. A to je i "normalno" jer ne možete očekivati da će vam najbolju sliku na planeti dat ekran koji je sklapan u Turskoj a jedini doticaj sa vlasnikom brenda je to što je došao i izabrao vanjsku masku i broj usb-a.

I Turska tu nije problem jer imaju odlične panele (za cijenu), u usporedbi sa par Kineskih izgledaju kao najkvalitetnije plazme.

Okinem koju fotku sutra da vidite razliku :)

Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
13 godina
protjeran
AmD kaže...

Slične vijesti, da.

Inače, R.I.P. za plazma TV {#}

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5
16 godina
AmD kaže...

Bila je vijesta 'rekla kazala', iz 'ovog i onog izvora' ili 'piše neimenovani izvor' što je samo za nas ljubitelje plazme moglo nagovijestiti ovo što se desilo danas ili kad već objava je donesena. Kao što vidim u pismu piše 31. oktobar. Vjest je koliko realna toliko i žalosna. {#}

mrxa1 kaže...

* * *

Iako nikada nisu uspjeli ponoviti onaj Kuro panel koji su kupili.

* * *

Ako se ne varam, čitajući po testovima i recenzijama, generacija koja ima oznaku 6 u sebu (ZX60, VT60, GT60) ima nezvanični nadimak Kuro jer mislim da je upravo ova generacija dostigkla i prestigla legendarni Pioneer Kuro.

štef_m61 kaže...

Nakon Pioneer-a sada i Panasonic. Teški dani za nas ljubitelje prave i neusporedivo najbolje kvalitete TV panela. * * *

Treba malo rezonovati što se desilo. Za propast Kuro (ili Video odjela Pioneera) odjela najveći krivac je upravo Panasonic. Dobro se sjećam i recenzija i vijesti koje su ovako godinu-dvije nagovještavale zatvaranje Kuro odjela. I kada se konačno desilo svi su okrivljivali Panasonic sa izlikom "ipak je novac i best bay rješenja ispred napretka i tehnologije". Mi filmofili do neba smo voljeli i Pioneer i riječ Kuro ali budimo realni, zadnji Kuro koji je proizveden (mislim u 60") koštao je 15.000 KM (pomnožite sa 3,8 ako želite da preračunate u kunama) i nije ih se ni 10-tak prodalo u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ali svejedno, mi smo ga voljeli i priželjkivali, jednako kao što sada volimo i priželjkujemo top modele Panasonic plazma modela.

SVI u TV svijetu posluju za gubitkom uključujući i Samsung. Međutim za razliku od Panasonica, gubitak koji TV odjel Samsunga napravi vrlo lako se može korigovati prodajom Galaxy telefona, dok se za Panasonic Elugu skoro da i ne zna.

Iskreno težak dan (mislim da tužniju vijest nisam pročitao u zadnje dvije godine) za nas filmofile. Ja se skreno nadam da ću ugrabiti jedan od zadnjih modela Panasonic Plazmi, a budući da TV mijenjam jednom u 10, 15-tak godina, mislim da će biti dovoljan dok ne sazrije OLED, ILED ili koja već sledeća generacija televizora.

l.p svima, and Good Bye plasma {#} 

Because anything Korea does, Japan does it better.
16 godina
Envy kaže...

Ako se ne varam, čitajući po testovima i recenzijama, generacija koja ima oznaku 6 u sebu (ZX60, VT60, GT60) ima nezvanični nadimak Kuro jer mislim da je upravo ova generacija dostigkla i prestigla legendarni Pioneer Kuro.

Slažem se, jako su blizu ako ne i preko. Na poslu sam se imao prilike igrati sa ST60 (najviše zbog olovke) koja nije neki vrhunac ali opet je napredak u odnosu na prošlu seriju velik, prikaz još glađi, crna još nekako malo jača.

Pošto na odjelu imam i seriju 30 (za 2011. jer eto netko ne zna spustit cijenu pa da se napokon prodaju {#}), tu se tek vidi kako su se u proteklih godinu-2 odmaknuli i tek uhvatili zamah...

Svakako ćemo se rado sjećati ovih novih serija plazmi jer su dovedene skoro do savršenstva. 

Ali eto, LCD i OLED će se isto dići i sa vremenom ćemo dobiti nekog dostojnog nasljednika ;)

14 godina

I ja imam G20 i pravi je best buy.3,5 godine.

15 godina
štef_m61 kaže...

I ja imam G20 i pravi je best buy.3,5 godine.

Imao sam je i ja dok burazu nije šalica ispala iz vetrine i odbila se o panel {#}. Ali šta je tu je... Stari kupio GT60 a ja ST60... Pa sad smo na miru

Chance of winning a battle is inversely proportional with the amount of polish players on team.
17 godina
odjavljen

Takodjer imam plazmu i steta, stvarno daje kvalietnu sliku, ali opet u jednu ruku razumijem Panasonic, ako stvarno vise nejde, onda nejde.

Zbog dobro marketinga neznalci su poceli kupovati LED ko ludi, a neznalci cine 99,5% korisnika, pa sad ti pjevaj.

http://isvijet.com.hr

1 0 hvala 0
17 godina

A eto. Ja sam bio kupio 50" GT30 i umro od nezadovoljstva kad sam vidio zeleni flek posred ekrana (tzv. green tinge, bug koji je krasio sve G/GT/ST/VT panele serije 30, opjevan na netu naširoko i nadebelo, i po meni jedan od razloga zašto su kihnuli nakon što sam razgovarao s nekim ljudima u distributivno-servisnom lancu koji su rekli da im se telke vraćaju ko lude, a da je vani stvar još gora). Pa onda pad cijena i ganjanje s koreancima s kojima definitivno svi gube trku. Uglavnom, što se mene tiće laka joj zemlja. Suzu pustit neću iako moram priznati da mi je žao nekih stvari s plazmi (boje i kontrast). S druge strane užasavam se i sad image retentiona, zujanja, potrošnje struje i flickeringa u 3D-u.

Deckard
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran

Pa još legendarni burn-in na modelima koji su dolazili u našu palanku....

A image retention je kad ti naši tele operateri zamrznu sliku na pola sata.. {#}

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 16:42 (Budokai).

1 0 hvala 0
17 godina
deckard kaže...

A eto. Ja sam bio kupio 50" GT30 i umro od nezadovoljstva kad sam vidio zeleni flek posred ekrana (tzv. green tinge, bug koji je krasio sve G/GT/ST/VT panele serije 30, opjevan na netu naširoko i nadebelo, i po meni jedan od razloga zašto su kihnuli nakon što sam razgovarao s nekim ljudima u distributivno-servisnom lancu koji su rekli da im se telke vraćaju ko lude, a da je vani stvar još gora). Pa onda pad cijena i ganjanje s koreancima s kojima definitivno svi gube trku. Uglavnom, što se mene tiće laka joj zemlja. Suzu pustit neću iako moram priznati da mi je žao nekih stvari s plazmi (boje i kontrast). S druge strane užasavam se i sad image retentiona, zujanja, potrošnje struje i flickeringa u 3D-u.

cudno ja tih anomalija nisam imao nikad a niti ih nemam ni sada {#}

16 godina
odjavljen
Budokai kaže...

Pa još legendarni burn-in na modelima koji su dolazili u našu palanku....

Ovo je istina doduše, na V20 modelu čak zapekao se bio logo kanala. Sad se "ispralo", ali...

16 godina
Tonči kaže...

Ovo je istina doduše, na V20 modelu čak zapekao se bio logo kanala. Sad se "ispralo", ali...

Ma, stavit ću fotku modela iz 2013. (LG) kojem se nakon 10 minuta tajno upekao prikaz za trgovinu (onih par funkcija koje tv vrti sa strane kad je u modu prodaje).

Bez obzira na pomicanje piksela. Tu je Panasonic puno bolji jer sam znao na njima imati izbornik po 2 sata koji bi se kratkotrajno upekao ali bi ga panel "isprao".

16 godina
odjavljen

Pa govorim o Panasonic V20 :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice