Nadograđen i dovršen mobilni web Bug Online

poruka: 100
|
čitano: 21.104
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nadograđen i dovršen mobilni web Bug Online".
15 godina
neaktivan
Re: Nadograđen i dovršen mobilni web Bug Online
@Miro Predlažem da se na forum integrira Imgur API tako da sve slike iz postova odlaze na Imgur. Tako vi nećete imati natpan server, a slike onda mogu biti orginalne rezolucije.
15 godina
neaktivan
Ne mogu urediti post pa ovako moram. Predlažem to jer se puno forumaša žalilo na kvalitetu slike. :)
17 godina
moderator

Problem sa slikama na mobilnom siteu sređen.

A vjerujem i ona glupa greška da je isto sređena, no treba još malo testirati da bismo bili sigurni.

Domagoj

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Marko :D kaže...
@Miro Predlažem da se na forum integrira Imgur API tako da sve slike iz postova odlaze na Imgur. Tako vi nećete imati natpan server, a slike onda mogu biti orginalne rezolucije.

Govorim napamet, no nema šanse da u ovim količinama u kojima vi to generirate bude besplatno. Na ikojem servisu.

A i vezanje uz bilo kakav third party API, koji može prestati postojati ili (vjerojatnije) promijeniti uvjete korištenja u bilo kojem trenutku, jednostavno nije opcija. 

Ako netko želi kvalitetnije slike, neka slobodno stavi sliku bilo gdje i linka na nju iz posta. To nikad nije bilo zabranjeno, dapače.

Domagoj
14 godina
neaktivan

Jeste li što dirali po desktop verziji foruma? 

Klik na temu u onom live feedu aktivnih tema (desno) me salje na prvu poruku u temi, a ne na prvu neprocitanu kao do sada.

http://luka-ivankovic.from.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Luka Ivanković kaže...

Klik na temu u onom live feedu aktivnih tema (desno) me salje na prvu poruku u temi, a ne na prvu neprocitanu kao do sada.

To se događa već dosta dugo. Na ponekim temamam to tako bude pa se "popravi" samo od sebe.

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Ima još jedna sitnica. Možete li napraviti da kada sam loginiran na desktop verziju foruma, da sam odmah loginiran i na mobilnoj verziji foruma? Ovako se treba loginirati jednom za desktop verziju i jednom za mobilnu verziju.

Updateani forum je odličan, još samo desktop stranice malo uredite i to je to. ;)
17 godina
moderator
maxy0 kaže...
2 buga u 10 minuta koristenja.. Ovo na prvoj slici mi se vec 3-4 puta pokazalo a na 2. Slici vidite da uopce ne vidim slike..

Bilo je nekih problema s png formatom. Sada je sređeno - provjeri, pa javi jel i kod tebe OK.

...
16 godina
odjavljen
Indestructible kaže...

i dalje nista od tapatalka za forum?

Ovaj forum je na custom engineu i teško da će se raditi support za tapatalk jer bi to u osnovi bilo kopiranje phpBBa koji je btw, zadnje smeće i treba ga spaliti.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
moderator
Luka Ivanković kaže...

Provjerio sam - meni to radi uredno, kao i prije. Vodi me na zadnji pročitani post...

Uglavnom pogledaj ponovno pa javi...

Naravno, ako imaš Adblock probaj ga isključiti! :) 

...
16 godina
odjavljen

Meni se to isto događa na svakom browseru - FFox, IE i Edge (na mobu) tako da nije do adblocka niti do cookija. Ne često, ali da.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
neaktivan
Zašto anketa nije dostupna na mobilnim uređajima?
17 godina
moderator
Ima još jedna sitnica. Možete li napraviti da kada sam loginiran na desktop verziju foruma, da sam odmah loginiran i na mobilnoj verziji foruma? Ovako se treba loginirati jednom za desktop verziju i jednom za mobilnu verziju.

Updateani forum je odličan, još samo desktop stranice malo uredite i to je to. ;)

Ovo s logiranjem mi nije jasno - pa tako sustav i radi! Logiraš se na svakoj platformi i dalje se to pamti, nema potrebe za ponavljanjem.

Sum_of_all_fears kaže...

Meni se to isto događa na svakom browseru - FFox, IE i Edge (na mobu) tako da nije do adblocka niti do cookija. Ne često, ali da.

Da ne bi bilo zabune - u slučaju da si sve poruke već pročitao tada link iz aktivnih tema vodi na prvi post. Ali ok, budemo to malo pratili...

Zašto anketa nije dostupna na mobilnim uređajima?

Pa to je bila dvojba uključiti ili ne... Marginalan je sadržaj tako da smo ostavili izvan m.bug. Ali nije isključeno da takve stvari budu nadogradnja u budućnosti.

Slično je i s malim oglasima, razmišljali smo i o njima... 

...
16 godina
odjavljen
Miro kaže...
Da ne bi bilo zabune - u slučaju da si sve poruke već pročitao tada link iz aktivnih tema vodi na prvi post. Ali ok, budemo to malo pratili...

Znam, baš kad ima nepročitanih onda nekad baci na prvi post. Kao da je zadnja poruka već pročitana.

BTW, jeste sredili sync mobile-desktop oko pročitanih poruka? To je jedini razlog zašto ne koristim m.bug na mobitelima.

[edit] - jeste, ko mi kriv kaj ne čitam

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 9:56 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
Miro kaže...
Luka Ivanković kaže...

Provjerio sam - meni to radi uredno, kao i prije. Vodi me na zadnji pročitani post...

Uglavnom pogledaj ponovno pa javi...

Naravno, ako imaš Adblock probaj ga isključiti! :) 

Izgleda da na nekim temama radi, na nekima ne. (inace, Chrome 46)
Jedna od tema na kojoj mi sigurno ne radi je http://www.bug.hr/forum/topic/automobili-motori-bicikli/auti-ultimativna-tema/60546.aspx 
Isprobajte za nju.

http://luka-ivankovic.from.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 10:07 (Luka Ivanković).
17 godina
moderator
Probao sam, sistemski browser Android, evo i odgovaram ti preko njega... Tu temu slabo pratim i uredno me iz aktivnih tema prebacio u dio teme koji sam posljednji put pogledao...
...
15 godina
neaktivan
Luka Ivanković kaže...

Imam isti problem.

17 godina
Luka Ivanković kaže...

Imam isti problem.

Isti problem ovdje. 

A i ponekad kad u temama koje pratim, klikom na narančasti balončić ne šalje na prvu nepročitanu poruku, nego na prvu u temi. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 11:18 (mind_challenge).
15 godina
Evo sve ok sa slikama sad
http://trakt.tv/user/MjezZza
14 godina
neaktivan

Još uvijek nema pristupa komentarima na forumu preko BugDroid-a.

0 0 hvala 0
14 godina

@Domagoj da li se nesto promijenilo u vezi http://www.bug.hr/forum/tasks/ rute? ?n=connect je poceo bacati 500 error, pretpostavljam da je to povezano sa ovim updateom?

WordPress ❤

0 0 hvala 1
17 godina
Domagoj kaže...

A gdje bismo trpali sve te slike ako ih počnemo spremati u originalnoj veličini? 

Cloud - odgovor na svako pitanje vezano za storage. LinusTechTips

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
15 godina
neaktivan
Nešto ne štima s formum nakon updatea. Ne radi BOLSidebar (stranica za dohvaćanje podataka pokazuje Runtime Error), iz sidebara Aktivne teme ne vodi na zadnju poruku u temi nego na prvu i neke teme koje imaju nove postove pokazuju da sam ih pročitao, a nisam. Hmm...
15 godina
Mozda ste to tako mislili napraviti, ali meni nikako ne pase sta u temama koje sudjelujem nisu prikazane teme u zadnjih 30 dana nego valjda oduvijek?
http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

iz nekog razloga na windows phone 8 lumia 640xl ne rafi preusmjeravanje na m.bug.hr Kaf se rucno upide mobilna adresa redirecta na bug.hr i nikako da ucita mobilnu verziju. Preglednik je ie a opcija ucitavanja mobilnog prikaza ukljucena

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
neno20st kaže...

iz nekog razloga na windows phone 8 lumia 640xl ne rafi preusmjeravanje na m.bug.hr Kaf se rucno upide mobilna adresa redirecta na bug.hr i nikako da ucita mobilnu verziju. Preglednik je ie a opcija ucitavanja mobilnog prikaza ukljucena

A jesi li (na mobilnom uređaju) kliknuo na ikonu mobitela u zaglavlju desktop verzije Buga (pogledaj sliku)? To je ključno da bi uređaj znao da više ne želiš pratiti web u desktop prikazu.

...
11 godina
neaktivan
Jedno pitanje, ovo npr. 34 pokraj posta znaci 34 citatelja/procitano, 3400, 34000 ili sta :D hvala i lp
Hardwell - Young Again
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Super je, ali imam jedan problem - "aktivne teme" su mi uvijek na jednom tabu i kad predvecer idem pregledati sto se pisalo tijekom dana ima 20-tak tema na prvoj stranu i nakon toga opcija pregledaj dalje.
Problem je sto nekad s tim pregledaj dalje prosirim popis i vise od jednom, ali kad god stisnem back vraca me na zadnju temu prije prosirivanja.
Npr. ako gledam 55. temu po redu moram prije toga dvaput stisnut "pregledaj dalje" i skrolat dolje, a kad idem na back da listam opet dalje, vrati me ne na tu 55. temu nego opet na 20. na prvoj strani, pa svaki put moram opet prosirivat i opet skrolat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
leon98 kaže...
Jedno pitanje, ovo npr. 34 pokraj posta znaci 34 citatelja/procitano, 3400, 34000 ili sta :D hvala i lp

Nije mi jasno na što se odnosi pitanje, pa daj snimi

picajzla0707 kaže...
Super je, ali imam jedan problem - "aktivne teme" su mi uvijek na jednom tabu i kad predvecer idem pregledati sto se pisalo tijekom dana ima 20-tak tema na prvoj stranu i nakon toga opcija pregledaj dalje.
Problem je sto nekad s tim pregledaj dalje prosirim popis i vise od jednom, ali kad god stisnem back vraca me na zadnju temu prije prosirivanja.
Npr. ako gledam 55. temu po redu moram prije toga dvaput stisnut "pregledaj dalje" i skrolat dolje, a kad idem na back da listam opet dalje, vrati me ne na tu 55. temu nego opet na 20. na prvoj strani, pa svaki put moram opet prosirivat i opet skrolat.

Točno. Stvar je u browserima i tako se ponašaju na svim stranicama (ne samo našim), jednostavno prikazuju "prvo stanje" stranice, a to je ono prije nego li si otvorio "prikaži više".

Ista stvar je i s vijestima, kada su starije i kada ih se čita nakon "prikaži više", back vodi na naslovnicu.

No, kod aktivnih tema bi doista mogli prikazati više njih odmah na prvom ekranu, a ne samo 20 - koga ne zanimaju starije aktivne teme, ne mora skrolati jer se dolje ni ne nalazi neki drugi sadržaj, pa nije neki problem što je naslovnica "dugačka".

...
11 godina
neaktivan
Evo rijec je u ovom slucaju o brojki 2 te posto se nesnalazim na lumiji, ostatak sam zamutio... Nadam se da se kuzi.
Hardwell - Young Again
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice