Život prije života – evolucija u toploj barici
- poruka: 10
- |
- čitano: 8.558
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da je savršen odgovor na tu temu dat u prvim riječima ovog teksta; "Što je život?To još nitko nezna."
O pitanju kako nastaju peptidi. Već je prije nađeno da neki peptidi kataliziraju polimerizaciju aminokiselina, pa čak to čini i jedna aminokislina (prolin). A što se tiče energije potrebne za sintezu aminokiselina i njihovu polimerizaciju, nju daju prikazane redoks reakcije. Time ova teorija podržava sumprono-željeznu teoriju postanka života koju sam podrobno opisao u knjizi "The Cookook of Life" (postoji i elektroničko izdanje, dostupno na Amazonu).
čini se da ni u to doba vrijeme nije bilo naklonjeno vikendašima.
nego, kad su biljke izašle iz mora i oplele po evoluciji?
Prve kopnene biljke su se pojavile u Siluru, dakle prije nekih 400 milijuna godina. Zanimljivo je da su se s biljkama razvile i gljive (koje su rasle na njiihovoj truleži). Neke su od tih prvih gljiva imale klobuke mnogo metara u promjeru. No to se togodilo tri mlijarde godina nakon postanka života.
Hm, jednom kad se poklope povoljni uvjeti, izgleda prilično neizbježno. Ako su također Mars i Venera jednom bili zemljoliki, pitam se dokle je tamo mogao odmaknuti proces nastanka života. Kad se pogledaju i fosili iz kambrija /Burgess Shale, izgleda kao neki vanzemaljski ambijent, no u biti su to organizmi s kojima dijelimo istu biokemiju (pretpostavljam), a neki od njih je vjerojatno i naš davni predak (ako je među onima fosiliziranima).
Pogledao sam. "He feels that religion plays no part in his scientific work."
Mislim da ga osjećaj vara.
Prve kopnene biljke su se pojavile u Siluru, dakle prije nekih 400 milijuna godina. Zanimljivo je da su se s biljkama razvile i gljive (koje su rasle na njiihovoj truleži). Neke su od tih prvih gljiva imale klobuke mnogo metara u promjeru. No to se togodilo tri mlijarde godina nakon postanka života.
Znači gljive su prešle obrnuti put - nastale na kopnu, pa se prilagodile i akvatičkim uvjetima?