Zbog driftanja po parkingu u Puli, sud ga poslao u

poruka: 51
|
čitano: 7.259
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zbog driftanja po parkingu u Puli, sud ga poslao u".
16 godina

Ne kužim koja budala može donijeti ovakvu presudu?

Gledam te!

6 19 hvala 0
12 godina
Re: Zbog driftanja po parkingu u Puli, sud ga posl
Veliki Brat kaže...

Što točno po tebi nije u redu sa presudom?

Osoba je kažnjena izrečenom kaznom zatvora, doduše kratkom ali sa jasnom porukom, sredstvo počinjenja dijela je oduzeto.

Sudac je u samom postupku vjerovatno došao do zaključka da i osoba koja je auto ustupila nije drugačija od počinitelja, vjeruj mi da se već na prvom ročištu vidi sa kime se ima posla, nekada i bez da ista progovori, samo držanje i ponašanje su dovoljni za tako nešto.

S druge strane policija dostavlja informacije o prethodnim prekršajima i postupanjima pa je izrazito lako stvoriti sliku a pogotovo ako se radi o recidivistima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2024 15:44 (UncleJimbo).
16 godina
UncleJimbo kaže...
Veliki Brat kaže...

Osoba je kažnjena izrečenom kaznom zatvora, doduše kratkom ali sa jasnom porukom, sredstvo počinjenja dijela je oduzeto.

Sudac je u samom postupku vjerovatno došao do zaključka da i osoba koja je auto ustupila nije drugačija od počinitelja, vjeruj mi da se već na prvom ročištu vidi sa kime se ima posla, nekada i bez da ista progovori, samo držanje i ponašanje su dovoljni za tako nešto.

S druge strane policija dostavlja informacije o prethodnim prekršajima i postupanjima pa je izrazito lako stvoriti sliku a pogotovo ako se radi o recidivistima.

najbolje da oduzmu sve automobile cijeloj užoj i široj familiji, pa o prijateljima. Nikad ne znaš od koga može manijak posuditi auto! Možda za svaki slučaj i svim rent-a-car firmama u okolici... 

16 godina
UncleJimbo kaže...
Veliki Brat kaže...

Ti stvarno misliš da je driftanje po parkingu nekog ugrozilo?

Na kraju, nije tip recidivist zato jer negdje postoji neki auto, recidivist je jer je debil - oduzimanje auta trećoj osobi neće ga učiniti manjim debilom.
Jedino što bi po meni opravdalo ovakvu presudu je da je tip već nekog ozlijedio autom jer nije poštivao propise, ali to u članku ne piše (a mislim da bi pisalo da je).

OK remećenje javnog reda i mira, sve 5, ali meni je nesrazmjer između kazne i prekršaja ooogroman.

BTW, nedavno sam čitao članak o nekoj nama sjevernijoj državi (mislim Nizozemskoj, ali nemoj me sad loviti za riječ) koja prenamjenjuje zatvore jer imaju sve manje zatvorenika. A imaju sve manje zatvorenika jer su kompletno promijenili pristup problematici - puno je više društveno korisnog rada, puno manje zatvora, te se za puno teže stvari dodjeljuje zatvor. Iz perspektive takve jedne civilizirane države ovo je stvaranje kriminalca. Pa ti mene pitaj što točno nije u redu s presudom. Sve nije u redu s presudom.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2024 16:15 (Veliki Brat).
12 godina
Aldo kaže... 

najbolje da oduzmu sve automobile cijeloj užoj i široj familiji, pa o prijateljima. Nikad ne znaš od koga može manijak posuditi auto! Možda za svaki slučaj i svim rent-a-car firmama u okolici... 

Ti pitaš nekog od prijatelja, rodbine, poznanika automobil pa onda sa istim ideš driftati po parkiralištu šoping centra?

Da ti skiciram, dvije osobe imaju dozvolu za nošenje oružja, prva od druge posudi oružuje i sa njim odradi neko dijelo.

Pištolj se oduzima bez obzira što je isto u vlasništvu ove druge osobe.

Članak ne ulazi u ostale činjenice samog predmeta a vjeruj mi da one sigurno postoje i zato je takva presuda i donesena.

12 godina
Veliki Brat kaže...

Ne mislim, znam.

"UZNEMIRUJUĆI VIDEO Strašna nesreća u Buzinu: Autom se zabio u ljude, jedna osoba životno ugrožena"

https://www.vecernji.hr/zagreb/strasna-nesreca-u-novom-zagrebu-vozac-u-buzinu-zaletio-se-u-skupinu-ljudi-1688360

Zaključak priče je da parkiralište mjesto za parkiranje automobila ne poligon za testiranje mogućnosti automobila.

Sutra će netko tamo staviti metu pa će testirati novi samostrel ili lovačku pušku.

Kada se nešto desi onda će reći nisam mislio da će netko baš tada naići, kao i ovaj koji će proklizati i pobrati nekog sa automobilom od 1-1.5 tone.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2024 16:22 (UncleJimbo).
16 godina
UncleJimbo kaže...

Članak ne ulazi u ostale činjenice samog predmeta a vjeruj mi da one sigurno postoje i zato je takva presuda i donesena.

Joj daj mi skiciraj, molim te. Kakav pištolj, kakvo djelo, koje su to gluposti?

Kog briga posuđuje li netko treći aute i što radi s njima, od kuda vi ljudi izvlačite ta glupa opravdanja?

Naravno da neću vjerovati niti tebi niti sucu da postoje "ostale činjenice". One se ili navedu ili ne postoje.

Jbte danas je stvarno lako biti građanin i uživati prava bez brige i bez mozga.

Gledam te!
16 godina
UncleJimbo kaže...

Ne mislim, znam

Linkaš mi nešto što se dogodilo na izlasku iz rotora u Zagrebu kao opravdanje presude događaja iz Pule.

Stvarno mi linkaš nešto što se dogodilo na izlasku iz rotora u Zagrebu kao opravdanje presude događaja iz Pule?

Stvarno mi za ozbiljno linkaš nešto što se dogodilo na izlasku iz rotora u Zagrebu kao opravdanje presude događaja iz Pule?

Gledam te!
12 godina
Veliki Brat kaže...
UncleJimbo kaže...

Joj daj mi skiciraj, molim te. Kakav pištolj, kakvo djelo, koje su to gluposti?

Kog briga posuđuje li netko treći aute i što radi s njima, od kuda vi ljudi izvlačite ta glupa opravdanja?

Naravno da neću vjerovati niti tebi niti sucu da postoje "ostale činjenice". One se ili navedu ili ne postoje.

Jbte danas je stvarno lako biti građanin i uživati prava bez brige i bez mozga.

Nije bitno u što ćeš ti vjeovati, ja ti govorim kako stvari stoje i na temelju čega se presude donose.

To što ti nisi pročitao u novinama ostale stvari koje su dio spisa je tebi valjda opravdanje da je sudac neki psiho koji random donosi odluke.

Apropo tvoje zadnje rečenice moram konstatirati da određeni bonton kojeg bi se trebali držati postoji i vrijedi čak i za ovaj forum. 

16 godina

Ako se inače u počinjenju prekršaja traži od vlasnika vozila tko je vozio i ne oduzima mu se vozilo več se kažnjava prekršioc tako je trebalo biti i u ovom slučaju.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
9 1 hvala 0
3 godine

Ma, pojeo vuk magare.

Vlasnik automobila će se žaliti, automobil će mu vratiti i to je sve.

合氣道
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Veliki Brat kaže...
UncleJimbo kaže...

Ne mislim, znam

Linkaš mi nešto što se dogodilo na izlasku iz rotora u Zagrebu kao opravdanje presude događaja iz Pule.

Stvarno mi linkaš nešto što se dogodilo na izlasku iz rotora u Zagrebu kao opravdanje presude događaja iz Pule?

Stvarno mi za ozbiljno linkaš nešto što se dogodilo na izlasku iz rotora u Zagrebu kao opravdanje presude događaja iz Pule?

Nije ti bitno da li je Pula ili Zagreb.

Glede tvog pitanja da li mislim da je nekog ugrozio?

Revelanteova ulica u Puli ti na jednoj strani ima dugački zid a sa druge strane imaš dječj parkić i mali teren za nogomet i košarku koji su odjeljeni od travnate površine običnom žičanom ogradicom.

Od ceste ga dijeli samo žičana ogradica i travnata ploha širine cca 60cm, kada se auto zarotira oko svoje osi tada izljeće sa te ceste ili u zid gdje parkiraju aotmobili ili leti u dječki parkić ili na teren za igru.

Zaključak mogućeg ishoda može svatko donjeti za sebe i bez da ima status suca.

6 godina

"s namjerom izazivanja pozornosti ostalih građana naglo povećavao brzinu kretanja, krećući iz mjesta i postižući pritom gornju granicu dopuštenog okretaja motora. Zbog toga je došlo do proklizavanja kotača, podizanja prašine i višestrukog okretanja vozila oko svoje osi, a počinitelj je na taj ugrozio sigurnost ostalih građana i izazvao buku visokog intenziteta, čime je narušio javni mir i stvorio osjećaj uznemirenosti kod stanara koji žive u okolnim zgradama"

Ovo je stvarno detaljno, nisam znao da se tako drifta.

1 1 hvala 0
11 godina

tata posudi mi auto

ok, sine, samo nemoj divljati

...

tata, ostao si bez auta

što si napravio sine?

divljao sam tata

Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
Dobro je prošao...ima sreće kaj se nije rodio u bivšoj državi i radio takve stvari. Moj bratić je kao klinac sa ekipom krao neki motor pa popušio metak u nogu od milicajca. Još smo se bojali da ne završi u zatvoru.
I to se pričalo šapatom, nitko se nije usudio mi zucnuti
Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
Meni je ovo ok sa oduzimanjem posuđenog auta. Evo da sam nekom posudio Pola ili Corollolu može se postaviti na glavu ali ne driftati, s Miatom je druga prića.

1 1 hvala 0
16 godina

Promasujes toliko poanti da je bezveze uopce razgovarati.

Naravno da nije bitno je li Pula ili Zagreb, ali je bitno je li cesta ili parking i bitno je je li nekog zgazio ili nije. Mogao je nekog zgaziti je argument za osuditi na zatvor bilo koga tko je ikada sjeo za volan automobila.

I naravno da se presude donose na osnovi hrpe cinjenica, ali ako se te cinjenice ne znaju onda se ne objavljuje clanak. Jer u suprotnom ne postoje (ili mozes opravdati bilo sto, dodajuci sto god ti pase).

Na osnovu onoga sto je napisano u clanku ta presuda je katastrofa IMHO.

Gledam te!
2 godine

:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2024 21:11 (vedranbe).
2 godine
forumaš kaže...
Dobro je prošao...ima sreće kaj se nije rodio u bivšoj državi i radio takve stvari. Moj bratić je kao klinac sa ekipom krao neki motor pa popušio metak u nogu od milicajca. Još smo se bojali da ne završi u zatvoru.
I to se pričalo šapatom, nitko se nije usudio mi zucnuti

To je prava drzava

5 godina
Veliki Brat kaže...

Promasujes toliko poanti da je bezveze uopce razgovarati.

Naravno da nije bitno je li Pula ili Zagreb, ali je bitno je li cesta ili parking i bitno je je li nekog zgazio ili nije. Mogao je nekog zgaziti je argument za osuditi na zatvor bilo koga tko je ikada sjeo za volan automobila.

I naravno da se presude donose na osnovi hrpe cinjenica, ali ako se te cinjenice ne znaju onda se ne objavljuje clanak. Jer u suprotnom ne postoje (ili mozes opravdati bilo sto, dodajuci sto god ti pase).

Na osnovu onoga sto je napisano u clanku ta presuda je katastrofa IMHO.

Zasto je bitno je li cesta ili parking? Parking ne drifting. Radio je na parkingu ono za sta parking nije namijenjen. Treba cekati da nekoga zgazi pa da drzava reaguje?. Pretpostavljam da nemas djecu.....

16 godina
Posmatrač kaže...

Zasto je bitno je li cesta ili parking? Parking ne drifting. Radio je na parkingu ono za sta parking nije namijenjen. Treba cekati da nekoga zgazi pa da drzava reaguje?. Pretpostavljam da nemas djecu.....

Jesi li procitao ista od postova koje sam gore napisao ili samo proskeniras postove i bacis random komentar na random post?

Gledam te!
16 godina
UncleJimbo kaže...

...

Da ti skiciram, dvije osobe imaju dozvolu za nošenje oružja, prva od druge posudi oružuje i sa njim odradi neko dijelo.

Pištolj se oduzima bez obzira što je isto u vlasništvu ove druge osobe.

...

Nije li protivzakonito posuditi drugoj osobi vatreno oružje?! (za razliku od posuđivanja automobila) Analogija ne stoji.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
16 godina

Kada bude uvedeno trajno oduzimanje vozačke dozvole, onda će strah od istoga smiriti bar dio želje za adrenalinom/hvalisanjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dok god ne ugrožava nikoga te ne uzrokuje štetu nad tuđem vlasništvu, nemam ništa protiv. U suprotnom, podržavam kazne, iako kao laiku mi djeluje bolje oduzeti vozačku a ne tuđe auto, lako ga zamjeni.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Aldo kaže...
UncleJimbo kaže...
Veliki Brat kaže...

Nakon ovakve kazne će svako pametan dvaput razmislit prije nego njemu i sličnima posudi auto... Dosta su se divljaci na cesti iživljavali, dobivali neke mizerne kaznice (ako i to) a onda "auto nije njegov" pa mu nemoš ništa... sad ti pazi kom daješ da vozi.

16 godina
Veliki Brat kaže...
UncleJimbo kaže...
Veliki Brat kaže...

Na kraju, nije tip recidivist zato jer negdje postoji neki auto, recidivist je jer je debil - oduzimanje auta trećoj osobi neće ga učiniti manjim debilom.
Jedino što bi po meni opravdalo ovakvu presudu je da je tip već nekog ozlijedio autom jer nije poštivao propise, ali to u članku ne piše (a mislim da bi pisalo da je).

OK remećenje javnog reda i mira, sve 5, ali meni je nesrazmjer između kazne i prekršaja ooogroman.

BTW, nedavno sam čitao članak o nekoj nama sjevernijoj državi (mislim Nizozemskoj, ali nemoj me sad loviti za riječ) koja prenamjenjuje zatvore jer imaju sve manje zatvorenika. A imaju sve manje zatvorenika jer su kompletno promijenili pristup problematici - puno je više društveno korisnog rada, puno manje zatvora, te se za puno teže stvari dodjeljuje zatvor. Iz perspektive takve jedne civilizirane države ovo je stvaranje kriminalca. Pa ti mene pitaj što točno nije u redu s presudom. Sve nije u redu s presudom.

Sigurno mu nije prvi put, ne oduzima se vozilo "na prvu". A sad jel parking bio prazan, o tom potom.

7 godina

Protiv sam odluke oduzimanja tudeg vozila. Iako nisam takav da cu nekom i od nekoga posudit auto, ne vidim razlog zasto bi se vozilo oduzelo ako vlasnik osobno nije kriv. Takoder, nije bas pojeo vuk magare jer zalba na presudu u RH traje mjesecima. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
markoal kaže...

Dok god ne ugrožava nikoga te ne uzrokuje štetu nad tuđem vlasništvu, nemam ništa protiv. U suprotnom, podržavam kazne, iako kao laiku mi djeluje bolje oduzeti vozačku a ne tuđe auto, lako ga zamjeni.

Velika većina nakon "oduzimanja vozačke" nastavlja vozat... a kad ti uzme auto nije baš tako lako nastavit dalje.

15 mjeseci

Brate moj zivim u Puli. Ne bis vjerovao kakvih debila ima po cesti. Pulski vozaci su najgori u hrv. Osobno znam jednog mentola koji nakon sto je izgubio vozacku. Kupuje novi auto od 200+konja. Izgubio je vozacku jer zagazio pjesaka.

To sve naspidirano kod nas u puli i u prometu. Sve bi usranom motikom mlatio. 

Dd

2 0 hvala 1
15 godina

Oduzimat aute redovito, iste prodati na dražbi i lovu uložiti u gradske besplatne zabave, svi jedu i piju besplatno na račun bahatluka.

Moj PC  
11 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice