Kad već pričamo o gradskoj upravi općenito...
Ležao sam jedno vrijeme u bolnici krevet do dugogodišnjeg Bandićevog suradnika, tj. višeg funkcionara u gradskoj upravi (i dalje je tamo uz Tomaševića). Čovjek (moj bivši cimer) je ekstremno pošten, ne pitajte kako znam, neću da ga eventualno diskreditiram (ako poštenje može biti diskreditirajuće
). I tako smo se u beskrajnim satima dokolice pričajući o svem i svačemu dotakli i njegovog posla, tj. poznavanja nekih od glavnih aktera iz gradske uprave, Tomaševića, Bandića, familije Pripuz itd... uglavnom, upravljanje jednim gradom (kamoli državom) je golem i superzahtjevan posao, i još kad oko tebe na sve strane kruže morski psi spremni da te rastrgaju i pojedu, ne možeš uvijek biti Tarzan jedino u gaćama i s golim nožem u zubima, nego trebaš po malo biti i mafijaš pa odigrati igru toliko dobro da preživiš, tj. obaviš posao a da te ne razapnu, prožderu ili svrgnu, jer danas je nažalost takvo vrijeme, tj. klima u društvu općenito... a Banderas je po malo bio i Robin Hood, i učinio je podosta dobrog i za napaćeni narod ovog grada, priznavali to svi ili ne. I Tomašević je dobronamjeran, ali traljav, nema dobre odnose s mafijom (bar ne onom starog kova iz Bandićevog vremena) i ne pliva baš najbolje među morskim psima, koliko sam ja od mog cimera mogao ubrati. Pitanje je može li i on potrajati koliko i Bandić.
Ne trkeljaj za Bandića, kakav Robin Hood, bio je kokošar i sitni kriminalac koji je 20 godina kočio razvoj glavnog grada s ogromnim proračunom. Dopustio je da se grad sroza na razinu provincije i razj*bao gradske institucije nepotizmom i uhljebljivanjem, a sve zbog sitnih interesa i održavanja na vlasti. Da je imalo poštenja u Hrvata već 20 godina bi gulio krumpire u zatvoru, naravno zajedno s cijelom HDZ/SDP svitom koja mu je omogućavala preživljvanje na istoj poziciji. Jedino što mu se mora priznati vrhunski manjak obraza i mogućnost dugogodišnjeg plivanja među morskim psima gov*ima.
Da, tako neke novine vole pisati o njemu, jer eto za mnoge bio je tek dotepenec sa sumnjivim imenom a ne čistokrvni Purger... a gle; kad god sam ga slušao u nekom gostovanjima na radiju pa su se javljali slušatelji sa svojim problemima tipa "kad će vodovod/kanalizacija/rasvjeta/asfalt/ležeći policajci/rode/lastavice u našu ulicu", uvijek je od šuba znao o čemu se radi i imao spremne odgovore u kojoj fazi su zahvati, što indicira da je vodio računa o problemima tzv. običnih građana. A neki su mu se poslije čak i zahvaljivali.
Nego, ne sporim taj dio o HDZ/SDP sviti, državnoj mafiji, govnima i poštenju nacije generalno, ali kad si ti zadnji puta bio u bolnici u sobi s nekim od gradskih visokih službenika (tipa kapo za rješavanja zemljišnih imovinsko-pravnih odnosa gdje se vrte astronomske cifre)?

Gledam te!