Jedva cekam citati komentare muskoljubaca na ovo!
X tuži velike brendove i oglašivačku udrugu jer su
- poruka: 24
- |
- čitano: 5.086
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedva cekam citati komentare muskoljubaca na ovo!
Umjesto da si zlurad, bolje bi bilo da se duboko nakloniš i zahvališ gospodinu Musku za sve što je dosad učinio, a i dalje čini za čovječanstvo.
Granice konzumacije ketamina se istrazuju na njemu, vjecna mu slava i hvala za njegovu zrtvu, da mu bude, ne cekaj, pobrkao sam nesto.
A gle, hrpa ljudi koji naprave nesto dobro naprave i hrpu sranja, jednako kao i oni koji naprave neko sranje, naprave hrpu dobrog.
Problem s Muskom je sto je za covjecanstvo mozda napravio jednu dobru stvar (visestruko iskoristive rakete), pa makar razlog bio tako plitak kao sto je njegov vlasiti ego.
Sve ostalo je napravio za vlastiti dzep, a s nekima od tih stvari i ozbiljno unazadio covjecanstvo (zagadio nebo Starlinkom i stavio zmigavce na ekran).
No Musk nije problem. Njegovi slijepi nekriticni sljedbenici jesu.
A gle, hrpa ljudi koji naprave nesto dobro naprave i hrpu sranja, jednako kao i oni koji naprave neko sranje, naprave hrpu dobrog.
Problem s Muskom je sto je za covjecanstvo mozda napravio jednu dobru stvar (visestruko iskoristive rakete), pa makar razlog bio tako plitak kao sto je njegov vlasiti ego.
Sve ostalo je napravio za vlastiti dzep, a s nekima od tih stvari i ozbiljno unazadio covjecanstvo (zagadio nebo Starlinkom i stavio zmigavce na ekran).
No Musk nije problem. Njegovi slijepi nekriticni sljedbenici jesu.
Musk napravio visestruko iskoristive rakete? Hm. Nesto mi tu ne stima.
Prvo kaze F**k off a onda tuzi sto su F**k offali? Ako je clanak dosljedan istnitom tijeku radnje ovo je za monty python.
p.s. Ako postoji medij danas koji je apsolutno neovisan i bez utjecaja oglasivaca molio bih da me netko uputi. hvala
Ah, gle, nije ih sigurno vlastorucno napravio, niti odradio matematiku, ali je imao ideju i znao skupiti ljude i sredstva za realizirati ideju, sto je vise nego sto se moze reci za tebe ili mene...
Napravio je reusable raketu, probudio trziste el. auta, kupio twitter i dozvolio i kontroverznim ljudima da objavljuju svoja misljenja (npr reporting iz gaze i ukrajine je necenzuriran tamo), ali da nema ego ko kuca - ima
Ovo sta radi je teski ego trip, slicno kao "woke virus" intervju sa jordanom petersonom koji nosi sako sa slikama djevice marije
Ah, gle, nije ih sigurno vlastorucno napravio, niti odradio matematiku, ali je imao ideju i znao skupiti ljude i sredstva za realizirati ideju, sto je vise nego sto se moze reci za tebe ili mene...
Napravio je reusable raketu, probudio trziste el. auta, kupio twitter i dozvolio i kontroverznim ljudima da objavljuju svoja misljenja (npr reporting iz gaze i ukrajine je necenzuriran tamo), ali da nema ego ko kuca - ima
Ovo sta radi je teski ego trip, slicno kao "woke virus" intervju sa jordanom petersonom koji nosi sako sa slikama djevice marije
Sve sto ste naveli je neistina. Ali da covjek ima j*b*n markting, ima. Tu mu skidam kapu. Vuce za nos mase kao rijetko tko u povijesti.
Ma je, twitter pod muskom dozvoljava sve https://english.elpais.com/international/2023-05-24/under-elon-musk-twitter-has-approved-83-of-censorship-requests-by-authoritarian-governments.html# mos mislit.
Zasto je onda cis i kombinacije te rijeci nemoguce objaviti na twitteru? https://fortune.com/2023/06/21/elon-musk-declares-cis-cisgender-slurs-twitter-punishable-suspension/ Zasto ona rijec s dva g i varijacije nisu automatski zabranjena za objavljivanje?
Ako je sloboda govora onda mora biti i za sve, ne samo za one koje nekome pase. Twitter ide iz jednog ekstrema u drugi.
Isto je primjer i onaj Pelosi, njega je gej ljubavnik skoro zatukao s cekicem i ta glupost se propagirala, dozvoljavalo se i svi s jednog politickog spektra se sprdali s toga, zasluzio covjek da ga netko zatuce s cekicem. I onda trumpa strajfa metak i samo napisi nesto slicno, odmah po nosu dobis. Cak se i sam Musk potrudi da dobis otkaz https://www.euronews.com/my-europe/2024/07/17/musk-blasts-german-satirist-over-trump-assassination-joke pa licemjeri skoce ko vukovi na covjeka, a sami prije par mjeseci pozivali na smrt i to njemackih politicara i samog kancelara.
I sad se cudi zasto se oglasivaci ne zele asocirati s time. Pa nebi ni ja.
-nije ništa, osim paypala kojeg je prodao.. za sve ostalo je 'samo' ceo-foteljaš-frontmen, the-lik-ime-hypster... sjediti u fotelji može i pinokio, pušiti maricu, lupetati.. mogu i 'ja' :)
-nije ništa, osim paypala kojeg je prodao.. za sve ostalo je 'samo' ceo-foteljaš-frontmen, the-lik-ime-hypster... sjediti u fotelji može i pinokio, pušiti maricu, lupetati.. mogu i 'ja' :)
Ma nije ni paypal. Samo je bio "tu". Kao sto je svugdje "tu".
Nemoj se zavaravati nemozes i "ti". Za to sto on radi ipak treba odredeni psiholoski profil. Osobno bi rekao "klinicki" ( nebitno sto ja mislim, nit sam utjecajan, nit sam od "struke" ). Mislim da je clanak napisan od odredene osobe ( da ne reklamiram ) bas tu na ovome portalu. Izgleda da su mnogi forumasi peskocili obaveznu lektiru?
-ne nego treba pedigre, obitelj-novac.. ono što rade djeca moćnih, ne ja-ti-sitnozubi..
-posao kao obično, obave djelatnici-radnici, programeri.. dok je on samo the-brand, no i to ima komercijalnu vrijednost, kao i sve ostalo, ili pouka cvrčka i mrava :)
edit: ili ovako, kao pitanje.. 'što je musk napravio?' .. što radi? po čemu ga pamtimo u člancima-medijima? dijeli otkaze, puši maricu.. što je on ekšli napravio osim što je the-šef i osim paypala (za što nema dovoljno podataka, jer tad nije bio poznat-popularan.. možda ni to nije 'on'..).
-generalna ideja-zabluda od koje sve kreće je 'tesla' (auti).. i većina populacije misli-uvjerena da je on 'napravio teslu'.. nije, postojeća firma u koju dolazi kao ceo.. ostalo je ista stvar, no tad je već the-brand, klasični frintmen ujke za milijarde-fondove i prodavanje magle dok se zamagle milijarde državnog-privatnog novca, ono što je ujko otkrio unazad par desetljeća sanacijom npr banaka i da s time može proći mada je to suprotno ujkinoj doktrini (zakonima i sl. tričarijama, zabranjeno po tržišnoekonomskim pravilima liberalnog kapitalizma.. osim kad je u džep ujki..).
-je on napravio, izmislio, izmaštao bilo što, raketu? tunel? kako? kad? skice? barem na škarnicl-papiru nešto što bi djete nacrtalo kao raketu? što je on napravio osim bio the-šef, foteljaš i dimio maricu uz naravno vlastiti brand-image što opet ima tržišnu vrijednost, kao što ima svaki brand (misleći samo na 'značku-logo' npr cocacole ili apple-ms-sony-philips.mercedes-ibm..).
edit2: .. no nasuprot tog što je ili nije napravio.. znamo kako zavodi osoblje, dijeli ponije .. ne za đabe, nego za protuuslugu, sex.. što još znamo o musku?
-ne nego treba pedigre, obitelj-novac.. ono što rade djeca moćnih, ne ja-ti-sitnozubi..
...
Nemoj sada jos i to spominjati, proglasiti ce te jalnim i svakakvim
Samo sam htio ukazati da "samo" to ipak nije dovoljno, jer imamo mnogo nepobabies i sl., mnogo puno vise nego "muskova".
Sve sto ste naveli je neistina. Ali da covjek ima j*b*n markting, ima. Tu mu skidam kapu. Vuce za nos mase kao rijetko tko u povijesti.
sve što sam naveo je istina
Ma je, twitter pod muskom dozvoljava sve https://english.elpais.com/international/2023-05-24/under-elon-musk-twitter-has-approved-83-of-censorship-requests-by-authoritarian-governments.html# mos mislit.
Twitter je druga krajnost od Facebooka, Youtubea i ostalih s drugog kraja političkog spektra, gdje se ne smije reći suicide / kill nego unalive, ne smije se spomenuti riječ COVID, ne smije se spominjati određene članove vjerskih ili rasnih manjina inače ti video bude flaggan i demonetiziran itd.
sve što sam naveo je istina
Nije
Twitter je druga krajnost ..
-ne samo twitić, svi mediji 'glavni-važni' (pod utjecajem politike-interesa kao i 'obrnuto'.. tj politika=ekonomija=interes... sve do rata, kako kaže indirektno jedna od važećih definicija tih pojmova.. npr politika je rat mirnim sredstvima.)
-posljednji primjer neredi u UK, migranti-nasilje-desnica-ubojstva.. pri čemu se promoviraju 'mirni demonstratori' vs desnih (fašizam-rasizam i sl.) no 'zaboravi' se važna 'sitnica' kao kako je počelo, ubojstvom djece.. gdje su tad bili 'mirni prosvjednici'? .. tj svaka priča ima dvije strane, a čak kad nam nešto ne ide u prilog, npr navijanjem za dinamo-hajduk, pravila moraju ostati ista, što je ili nije gol, faul.. dobro-loše, pravila. .. i ne zaboraviti ubojstvo djece, tri djevojčice i više ranjenih, pokušaj ubojstva. .. odnosno, kao što postoji podjela za-protiv izraela i aktualnih sukoba, zaboravi se teroristički početak, masakar-otmice.. pa do totalnog gubljenja kompasa eu kriterija na eurosongu gdje je zabranjena eu zastava.. nonsens na kvadrat, čisto politički, ... no u 'zanimljivim vremenima' sve lako ode u zaborav, pod tepih, jer svaki dan stignu nove vijesti, ako ništa drugo o katastrofalnom nevremenu i zatopljenju dok nam iz čilea govore o polarnoj zimi, nešto što nije čak ni za nonsens kategoriju..
-pogubili se svi kriteriji, interesi, pravila .. važno je samo da dovoljno bijelog praha stiže u london kako bi milijarderi mogli nastaviti šmrkati i partijati, ostalo je sporedno a tad i pravila nisu važna ili kriterij što je važno, što je početak, ubojstva djece .. šlagvort koji papagajski ponavljaju, neće dozvoliti desnici-fažizmu širenje straha, .. a ubojstva? ok je biti protiv fašizma, no postoji i ono drugo, važno, najvažnije, ubojstvo djece.
-pri tome mene ne zanima: .. (bilo koji kriterij) rasa, spol, vjera.. ubijene djece, nego činjenica da su djeca ubijena, .. a na to da vlasti takve stvari žele gurnuti pod tepih, zataškati, što klasično iskoristi druga strana kao fašisti i sve ode u kurac jer vlast želi što.. mir? a djeca, ubojstva? zbog čega treba ratovati? zbog dinama, zastave, teritorija?.. novca, nafte, nepostojećeg kem.oružja, ideologije.. ili zbog života i djece? zbog čega treba ratovati ako za sve kažemo da je imperativ mir? nije li upravo odgovor zbog djece-života onaj koji svakog pacifista-miritelja mora ostaviti bez oportunističkog suportnog odgovora čisto jer je politički poen, dinamo-hajduk, ljevi-desni, politički oportunizam.
-uz sličnost 'kriterija' u pokušaju ubojstva trumpeka.. koji je negativac pa to nije strašno, ili mediji koji su na suprotnoj strani drugačijim tonom pišu o istim činjenicama jer je to trumpek-protivnik? nisu li pravila ista? kriterij?
-za što se treba ratovati, ginuti? za novac, himnu? .. za djecu.
edit: npr primjeri iz bliže-dalje povijesti.. npr hićo-fašizam-nacizam i npr kaćinska šuma s pobijenim poljacima.. 'neugodno' pa nije važno? dok je goebels upravo to koristio i propagirao.. sva sredstva su opravdana a kriterij ovisi o interesu ili mi-oni pa je promjenjivo? u čemu je razlika za ovaj slučaj uk ili izrael ili eu blamažu ili tisuće drugih primjera? npr ima li vjerski istok isti kriterij pravde, prava na život za izrael? daju li ista prava židovima-ostalima dok traže spas palestine koja trpi posljedice terorizma dok je istovremeno i rasadnik istog jer se taj krug klasično inflacijski nastavlja i zapravo nitko od važnih igrača-strana u igri ne želi to eliminirati nego im je to gorivo za nastavak uobičajenih igara licemjernog kriterija mi-oni ... dok se činjenice već idući dan zaborave.
+edit.. ili podsjetnik na vrijeme prije cca godinu, upravo za bliski istok, izrael-palestina.. trebali su biti prvi pravi pregovori, mir, priznanja, u kataru.. i tad napad, .. slučajno ili po narudžbi kako bi se spriječio mir? jer mir nije biz-zarada? jer previše interesa imaju lokalni warlordovi, vjerske vojske i generali koji koriste topovsko meso i osvetu jer svatko je nekog izgubio u ratu, jer to je tako.. nitko od važnih igrača nije želio mir, zato imaju rat i ginu, ... a priznanje npr palestine povlači i priznanje izraela od istoka.. vjerskih protivnika koji to pravo-priznanje izraelu ne žele dati, dok ostali kao rusi-ameri ne moraju biti presudni u toj igri interesa i istrebljenju protivnika, no klasično koriste rat za biz jer rat je biz. Upravo kad su imali prvi korak za mir, ginu djeca, a ginu jer se teroristi skrivaju iza djece, odnosno ne bi rekao da je ubojstvo u uk slučajno, tj baš djeca, jer se želi max-extrem efekat, klasično terorističko rezoniranje ili barem warholovskih 15min ... duže od tog u današnjim medijima nije zanimljivo-važno, odnono medij se hrane tragedijama i stvaraju nove kako bi za 15min imali novi udarni naslov, ne mir jer mir nije biz.
...
Bolje bi odgovaralo diplomacija nego politika. Iz vise razloga.
Twitter je druga krajnost od Facebooka, Youtubea i ostalih s drugog kraja političkog spektra, gdje se ne smije reći suicide / kill nego unalive, ne smije se spomenuti riječ COVID, ne smije se spominjati određene članove vjerskih ili rasnih manjina inače ti video bude flaggan i demonetiziran itd.
Evo spominjanja jedne americke manjine na twitteru. Moras biti konzistentan, ako moze ovo, moze i cis. To kaj radi facebook i ostalo nije bitno, iako, nisam primjetio da facebook mari za bilo kaj, s obzirom na postojanje grupa i oglasa o kojima bi trebalo pisati znanstvene radove.
Problem je dublji, lik je bez pretjeranog razmišljanja kupio sustav koji 20 godina nije uspio postati dohodovan, uz sve to je bez ideje kako sustav učiniti dohodovnim, bahat je i bezobrazan i sad bi određivao tko mu koliko mora dati za "reklamu" da bi bi dohodovan.
Doslovno 5 minuta guglanja i moze se doznati slijedece:
- Globalne alijanse za odgovorne medije aka GARM ima svega dva stalna zaposlena, dakle nesto bolje od onog vec zaboravljenog "one man band" SOHR-a (Syrian Observatory For Human Rights) koji se proslavio objetivnoscu i pravicnoscu
- Da nesto ipak tu ne stima pokazuje i The Global Alliance for Responsible Media is 'discontinuing' after Elon Musk's X filed an antitrust lawsuit against it
- Tuzbi se prikljucio Rumble
- GARM je od Svibnja ove godine pod istragom kongresa
Iako nisam upucen vise od vec gore deklariranog 5 minutnog guglanja, cini mi se da ipak ima "mesa" u ovoj Muskovoj tuzbi, ali i da clanak na BOL-u je izostavio par bitnih stvari.
To mu je sve dalo popularnost a kad te onda ljudi prate mogu i nesto pametno cuti iako imami drugih koji to isto znaju samo nisu populatni.
Zadnjih 5 godina nije nista posebo napravio a lagao je investitore 10 godina.
Istina da je imao srece na pocetku a i pitanje je koliko je zasluzan sam on za bilo sta.
Danas ga drzi samo stara slava, a sto vise tvita sve pokazuje vise koliki je manipulator i koliko je narcisoidan.
Upravo je i to jedan od razloga sto vise nikad nece imati odlicne strucnjake jer je ljude sad sramota da rade za takvu osobu.
Teslu ce stici druge kompanije kao sto vec stizu odavno, a dionice ce da ispusu jer nema sta vise da ponudi konkurenciji.