S22 Ultra - punim ga isključivo bežično, evo uskoro će biti već 4 godine. Još uvijek mi je baterija odlična.
Vrijedi li praktičnost bežičnog punjenja dugoročne
- poruka: 15
- |
- čitano: 3.365
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nedavno sam uzeo bežični punjač i spojio ga na stari adapter od 1A (ili 1.5). Mobitel se zagrijava puno manje nego na brzom žičnom punjaču. Koristim ga samo za nadopunjavanje tijekom radnog dana od 30 do 80%. Žični više skoro niti ne koristim.
stvar je da bežično punjenje nije niti zeleno niti financijski s obzirob na gubitke od 60% i više...i još punjači njekoliko puta skupljni...stvarno je teško uštekati kabel u mobitel
Ima nekakvo istraživanje koje potkrepljuje ove tvrdnje o štetnosti bežičnog punjenja ili je to mišljenje autora gospodina bug.hr ? Evo moja gospođa još korisiti samsung S9+ (2018. godina), koji je svake večeri na bežičnom punjaču.
stvar je da bežično punjenje nije niti zeleno niti financijski s obzirob na gubitke od 60% i više...i još punjači njekoliko puta skupljni...stvarno je teško uštekati kabel u mobitel
Osobno, većinu toga doma punimo na kabel, tablete, zvučnike, slušalice, prijenosne baterije, kindleove, kontrolere.
Jedino mob punim preko noći bežično jer mi je tako praktičnije u trenutnoj konfiguraciji i nećeš mi pobuditi nikakvu grižnju savjesti. Nemam nikakvih problema niti da punim na kabel (radili smo svi to i po 20 godina), samo mi sad to trenutno ne odgovara. Također bežičnim punjenjem čuvaš USB port, a ako i crkne imaš alternativnu metodu punjenja.
Za ekologiju se brinem vožnjom biciklom po gradu dok se 99% ljudi vozi autom i do kvartovskog kafića. Dok sam tipkao ovu poruku na forum potrošio sam više struje negoli je gubitak bežičnog punjenja. Tako da si ti za to kriv ustvari :-P
A što se financija tiče:
- bežični punjač kupiš u Ikei za 5€ (Livboj) i odličan je. Za red veličine jeftiniji nego kvalitetni moderni mumbo jumbo mega fast 150W chargeri.
- jučer kupio USB-C -> Lightning kabel klincu u Ikei, jer mu se appleov originalni potrgao (klasično smeće). 10€ me koštao. I onda kupio još jedan USB-A -> Lightning da ima za uštekati i tamo di nema USB-C izlaz iz adaptera. Taj je bio oko 8 eura ako se ne varam. Što misliš koliko je mogao bežično puniti za te novce?
https://www.mdpi.com/1010608
Jedini razlog zašto ja većinu vremena punim na kabel je samo brzina punjenja i ništa drugo, jer da bežično mogu gurnit 45W i više, nebi kabel ni pogledao.
Nemam pojma čemu čuđenje jer nikome od vas ne pada na pamet uštekat ethernet kabel preko adaptera u mobitel i onda slušat još muziku na žičanim slušalicama...
upravo to, praktičnost je potpuno jednaka, nema razlike.. čak je bežično manje praktično ako ga trebaš uzet u ruku i nešto odradit...
kad bude stvarno bežično punjenje npr u području jedne sobe, onda se može pričati o praktičnosti
upravo to, praktičnost je potpuno jednaka, nema razlike.. čak je bežično manje praktično ako ga trebaš uzet u ruku i nešto odradit...
kad bude stvarno bežično punjenje npr u području jedne sobe, onda se može pričati o praktičnosti
Ne kužim logiku. Kako? Uzmeš ga, odradiš, vratiš. Isto kao što bi i da je spojen na žicu, samo što onda natežeš još i žicu, ograničen si njenom duljinom inače moraš ištekati i sl.
A sad ako bi ti satima nešto odrađivao na mobitelu to je neka druga priča. Nismo svi isti i nemamo svi iste potrebe. Ja stavim mob na punjač prije spavanja i ne odrađujem ništa na mobitelu, imam druge korisnije uređaje za odrađivanje.
Ne kužim logiku. Kako? Uzmeš ga, odradiš, vratiš. Isto kao što bi i da je spojen na žicu, samo što onda natežeš još i žicu, ograničen si njenom duljinom inače moraš ištekati i sl.
A sad ako bi ti satima nešto odrađivao na mobitelu to je neka druga priča. Nismo svi isti i nemamo svi iste potrebe. Ja stavim mob na punjač prije spavanja i ne odrađujem ništa na mobitelu, imam druge korisnije uređaje za odrađivanje.
pa ako ćemo tako onda će se napuniti za 72 sata
sve više od pol sata dnevno na punjaču je po meni brutalno nepotrebno previše...
sve više od pol sata dnevno na punjaču je po meni brutalno nepotrebno previše...
Ne znam kako ti, ali ja punim mob po noći. Bežično se napuni za manje od 2h, a ja za to vrijeme spavam.
Jasno mi je da neki možda i 3 punjenja po danu potroše, ali meni je i 30% baterije dovoljno za dnevno korištenje moba.
Svejedno, ne vidim gdje je problem osim ako si od 24h dnevno ti 18h na mobu, onda ti se ne bi stigao toliko puniti bežično.
Ne znam kako ti, ali ja punim mob po noći. Bežično se napuni za manje od 2h, a ja za to vrijeme spavam.
Jasno mi je da neki možda i 3 punjenja po danu potroše, ali meni je i 30% baterije dovoljno za dnevno korištenje moba.
meni je dovoljno oko 50% dnevno, baš zato ga ne držim nepotrebno na punjaču satima, nego dok se otuširam nadopuni se dovoljno za sutradan.
prije 10-15 godina je bilo obavezno punjenje preko noći.. davno je ta potreba umrla prirodnom smrću...
al ne radi se o tome, nego o (ne)praktičnosti, dakle evo na stolu mi je bežični punjač, na poslu isto, al ne znam kad sam ga zadnji put stavio na njega.. malo malo mi treba u ruci zbog posla.. totalno nepraktično
ako nekad i tokom radnog vremena slučajno zatreba nadopunit malo, roknem na žicu i za 10 min ajmo dalje
plus još veća nepraktičnost ako nema magnetnu masku ili mob s ugrađenim magnetom - ciljanje točnog mjesta gdje se puni kako treba... anti-praktičnost
meni je dovoljno oko 50% dnevno, baš zato ga ne držim nepotrebno na punjaču satima, nego dok se otuširam nadopuni se dovoljno za sutradan.
prije 10-15 godina je bilo obavezno punjenje preko noći.. davno je ta potreba umrla prirodnom smrću...
al ne radi se o tome, nego o (ne)praktičnosti, dakle evo na stolu mi je bežični punjač, na poslu isto, al ne znam kad sam ga zadnji put stavio na njega.. malo malo mi treba u ruci zbog posla.. totalno nepraktično
ako nekad i tokom radnog vremena slučajno zatreba nadopunit malo, roknem na žicu i za 10 min ajmo dalje
plus još veća nepraktičnost ako nema magnetnu masku ili mob s ugrađenim magnetom - ciljanje točnog mjesta gdje se puni kako treba... anti-praktičnost
Meni obrnuto, ne ciljam ništa, samo stavim na punjač preko noći. Ili ga držim na bežičnom punjaču na radnom stolu. Nema zgodnijeg, nema ciljanja kao kod kabela, nema grebanja oko utora, nema povačenja žice..