Jesu te performanse, brzina punjenja i ostalo prvoaprilska šala ili ono to ozbiljno misle prodavati ? I još kao GTI ? I onda se čude kako eu auto industrija propada.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni cijena izgleda kao šala prije svega ostalog.
Jedino je malo skup, da je pocetna oko 30K to bi bilo to, islo bi puno oblje nego ce ici ovako.
NMC baterije, limitirana brzina punjenja i limitirana max brzina smanjuju toplinske sokove i upravljanjem toplinom.
Auto je ispod 1.6 tona, biti ce lakse sa gumama i puno zabavnije u voznji.
Meni kao gradska obicna zujalica izgleda odlicno, a tako ce izgledati i svakom znalcu koji bi uskocio u neveliki EV posve pristojnih perfromansi.
Kome treba brze na obicnoj cesti u gradu je bolesnik ili genijalac. Ovo prvo je vjerojatnije.
Postoje ICE varijante koje bi bile zabavnije, ali bi i trazile vise paznje.
308 GTI
Johny coper works
i30N
Cupra Leon VZ,
Golf GTI
Svi odreda skuplji, a neki i nedobavljivi.
Jedini koji je je u klasi EV osjetno bolji ali i ruzniji je MG4 Xpower a prava konkurencija bi mu trebao biti Alpine A290 GTS, 100Kg laksi a u osnovi isti kao Polo
svi slicni konkurenti koriste NMC, vise struje u manje kila. Ja bi vjerovanto izabrao 308GTI iz ove grupe, a EV Alpine
Kosta vise nego Tesla Model 3 nisu normalni 🤣
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Struja i GTI u istu rečenicu i još 39k početna cijena za Polo. Ovi švabe baš žele staviti ključ u vrata svojih tvornica. 
Usporedba sa Tesla Model 3:
25% manji range - 424km vs 534 km WLTP
Sporiji 0-100kmh za 0.6 sekundi - 6.8 vs 6.2
Ima NMC bateriju koja brže gubi kapacitet naspram LFP baterije koja je usput i puno sigurnija
Manja brzina punjenja od 105kW naspram 175kW
Ali zato dobijete manji auto koji je početnom cijenom skuplji 2000€. 
Jedino je malo skup, da je pocetna oko 30K to bi bilo to, islo bi puno oblje nego ce ici ovako.
NMC baterije, limitirana brzina punjenja i limitirana max brzina smanjuju toplinske sokove i upravljanjem toplinom.
Auto je ispod 1.6 tona, biti ce lakse sa gumama i puno zabavnije u voznji.
Meni kao gradska obicna zujalica izgleda odlicno, a tako ce izgledati i svakom znalcu koji bi uskocio u neveliki EV posve pristojnih perfromansi.
Kome treba brze na obicnoj cesti u gradu je bolesnik ili genijalac. Ovo prvo je vjerojatnije.
Postoje ICE varijante koje bi bile zabavnije, ali bi i trazile vise paznje.
308 GTI
Johny coper works
i30N
Cupra Leon VZ,
Golf GTI
Svi odreda skuplji, a neki i nedobavljivi.
Jedini koji je je u klasi EV osjetno bolji ali i ruzniji je MG4 Xpower a prava konkurencija bi mu trebao biti Alpine A290 GTS, 100Kg laksi a u osnovi isti kao Polo
svi slicni konkurenti koriste NMC, vise struje u manje kila. Ja bi vjerovanto izabrao 308GTI iz ove grupe, a EV Alpine
ICE auti nemaju nikakve veze sa EV, potpuno drugi osjecaj u voznji, zavojima i opcenito uzitku voznje. Moze EV imat i 1000ks i opet ce bit zabavnije vozit benzinca od 200ks. Tak da ove usporedbe ili varijante, no bueno... znaci u DE krece od 39k€.. kod nas ce bit minimalno 41k€, moras bit bas dobro udaren u glavu kupit to pored bilo kojeg drugog hot hatcha. Ako netko bas zeli EV onda se za ovu ili manju lovu uzme Tesla koja ce vjerovatno dat i bolje performanse a vjerovatno imaju i bolje baterije i opcenito software...
To je isto kao da sad usporedjujes novu hondu preludu sa Nissanom Z... dva razlicita svijeta, jedan dosadan hibrid a drugi zabavan auto...
Edit: i tko god je ovo nazvao "GTI", treba ga objesit na trg...
Leapmotor B05 dolazi prije ovog drloga na trziste ili je dostupan i dimenzija je Golfa. Znaci veci auto, veca baterija i svasta nesto sa zericu manje konja/bolje ubrzanje za 30500€!
https://www.leapmotor.net/at/B05
za one koji pricaju Njemacki.
Cisto informacije kaj se sprema i kud sve to vodi. Ja kao glasnogovornik Narodne Republike Kine vec par godina laprdam o tome i ljudi se rugaju kad nesto napisem u korist Kineza, a istina je daleko strasnija od onoga kaj se prikazuje u medijima.
Auto industrija u EU je u velikoj banani i svi budu propali ako ne kupe udjele u Kini. VW ima udio u Xpengu a Stellantis u Leapmotors. Pogledajte na youtube VW modele u Kini npr.
ovaj auto je bolji od svega u EU, od svakog Mercedesa i BMWa! Izgled auta je tipicni made in China jer je za njihovo trziste ali je 30k i bolji od 40k za "Die Neue Klasse" i ostalih premium preserancija made in EU.
hahhaajaads posteno, probaj ga. 1.5 tona, nije to vise tak strasno lose, siguran sam, no opet cijena je fakat u klincu, kao da se trude prodati sto manje.
Lepi su kinezi, al lep ne jebe... Fejs grupe i twitter puni floopova, bang for buck dolazi uz popriličnu dozu kompromisa.
Auuuu, je to postaje pravilo na nekim kinezima ili je samo zlonamjerno ponavljanje necega sto nije pravilo? Nisam to ocekivao, ovo ako je na na novijem vozilu je kriminalno lose, opasno cak.
hahhaajaads posteno, probaj ga. 1.5 tona, nije to vise tak strasno lose, siguran sam, no opet cijena je fakat u klincu, kao da se trude prodati sto manje.
Pa nije lose da se radi o golfu, ali ovo je polo... i30n mi sa svim opcijama i panoramom ima ispod 1500kg
Zapravo što fali autima na struju , prolaze tehnički , imaju vrhunske ocjene sigurnosti držanja na cesti, najmoderne sustave dobrog držanja na cesti kao i svi moderni auti na unutarnje izgaranje a opet su startniji.
Osjećaj!?
Osjećaj! Bit će da je ukus u pitanju, ukusi su različiti pa eto netko voli da mu vibrira pastuh (mustang) ispod jaja dok rza i bruji. A opet neki vole mir , tišinu te da se apsolutno ništa ne osjeti.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
ih pa pravi connoisseuri oktanskih para u Hrvata, balavci u zlorabljenim autima više klase iz sv. Njemačkog Trojstva, ta sva poskupljenja prate s aristokratskom ravnodušnošću...
oni uvijek toče za 20 ojra....
ih pa pravi connoisseuri oktanskih para u Hrvata, balavci u zlorabljenim autima više klase iz sv. Njemačkog Trojstva, ta sva poskupljenja prate s aristokratskom ravnodušnošću...
oni uvijek toče za 20 ojra....

Cijena će bit 39k - poticaji - popust = konkurentna cijena. Kupac će bit zadovoljan jer je auto od 39k€ dobio puno jeftinije. Win-win.