Hvala ljudima koji to kupuju i plaćaju razvoj tehnologije tako da e-auto jednog dana postane usporediv sa prosječnim benzincem.
Volkswagen ID. CROSS Concept donosi svjež dizajn i
- poruka: 33
- |
- čitano: 14.919
- |
- moderatori:
vincimus
El. preplaćeno smece, dakle t-cross u el izdanju cemo placati preko 10000€ više od benzinca
Eu propadni što prije, Kinezi spasite nas ove gamadi
BYD Dolphin Surf 13500 eura. BYD Atto 2 19000 eura. Ja neznam kakvih su se ljudih gljiva najeli u VW'u. Budućnost im ne izgleda dobro.
To cijene u EU?
BYD Dolphin Surf 13500 eura. BYD Atto 2 19000 eura. Ja neznam kakvih su se ljudih gljiva najeli u VW'u. Budućnost im ne izgleda dobro.
Ma svi od reda ne samo vw, ja sam fan vw ali ovo sad kaj rade od 7 gen je postalo nedopustivo
Ovaj ID T-Cross vele cijene od 33 000+

To cijene u EU?
20 000 je najeftiniji el kod nas, kakvih 13500 od kud si to izvukao?
20 000 je najeftiniji el kod nas, kakvih 13500 od kud si to izvukao?
Imaš link gore, a imaš i jumbo plakate po Zagrebu.
13000 plus 6000
19000 plus 11000
30000 plus 14500
Ovaj iznos iza plus su drzavne subvencije
Piše na stranici pravna osoba/obrt.
Kako si ti dosao do cifre od 13500, BYD Dolphin Surf je 20k za osnovni model.
Ne izgleda mi tako loše ovaj VW izvana. Ali samo izvana. Iznutra je tako sranjeeeee, ne kužim kako se ikome to može sviđati.
Hehe, pa ljepse izgleda
, to ti je kao ono nekada 199 kuna (plus PDV)
Atto 2 je veci auto i kad taj VW drlog natovaris sa istom opremom koju ima Atto onda VW ispada skuplji.
Atto 2 ima veliku carinu koje sljedece godine vise ne bude jer BYD gradi tvornicu u Madarskoj.
Dogodine bude BYD pocel gaziti u EU na najjace. Imali budu bolje auto od svih EU proizvodaca uz nize cijene.
Gledam malo kaj se prezentira i Njemci su na zescim drogama. GLC, iX3, ID.CROSS, ID.POLO, svi ali svi budu 10 do 30k skuplji od BYD, Xpeng, Zeeker ili Tesla modela!
Ispod je statistika prodaje. Tesla je najveci pusionicar a ovi ostali su prodali manje ICE modela na ustrb EV modela.
Prodaja automobila se vrti uvijek oko neke brojke i trziste auta ne raste nesto pretjerano. Vecina rasta EV modela je zato jer su ljudi presli sa ICE na EV.
U slucaju BYD oni nisu nist osim BEV prodavali tak da su njihove brojke cisti rast i nije pretakanje iz supljeg u prazno.
Od svih Kineza jedino MG ima ozbiljan pad ali su predstavili nove modele koji su puno bolji nego stari tak da bi mogli do kraja godine postici dobru prodaju.
Dogodine bude BYD pocel gaziti u EU na najjace. Imali budu bolje auto od svih EU proizvodaca uz nize cijene.
Sta nije vec ove godije BYD trebao pregaziti EU?
Atto 2 je veci auto i kad taj VW drlog natovaris sa istom opremom koju ima Atto onda VW ispada skuplji.
Atto 2 ima veliku carinu koje sljedece godine vise ne bude jer BYD gradi tvornicu u Madarskoj.
Gledam malo kaj se prezentira i Njemci su na zescim drogama. GLC, iX3, ID.CROSS, ID.POLO, svi ali svi budu 10 do 30k skuplji od BYD, Xpeng, Zeeker ili Tesla modela!
A kako da europski proizvođač bude jeftiniji od kineskog. Kako da proizvođač koji ovisi o kineskom uvozu bude jeftiniji od kineskog proizvođača koji to sve ima na pladnju 10x jeftinije.
Vi China fanboyevi niste baš najjači u matematici i ekonomiji, ali bitno da se navija za uništenje industrijske grane koja će milijune u siromaštvo gurnuti. Pravi europljani, nema što.
Prodavali budu za soma dva eura ispod EU proizvodaca jer nisu ni oni vesla sisali. Fora je da prodaju isto kao i Tesla, znaci imas tri modela koji imaju sve kaj imaju. Nema izdrkavanja sa sto stavki dodatne opreme gdi te onda osnovni model koji je 35k sa dodatnom opremom ispadne 50.
Istu shemu ima MG, Xpeng i svi zivi Kinezi.
Njemci su ove godine pogasili 51k radnih mjesta u Njemackoj i sve sele u Madarsku. Do 2030. u Njemackoj ne bude nista osim dizajna, marketinga i management. Sve budu pogasili i kad neki lapan napise da se stiti Njemacka proizvodnja odma mi se sere.
Sve firme su dionicka drustva i nikoga nije briga za radnike.
A kako da europski proizvođač bude jeftiniji od kineskog. Kako da proizvođač koji ovisi o kineskom uvozu bude jeftiniji od kineskog proizvođača koji to sve ima na pladnju 10x jeftinije.
Vi China fanboyevi niste baš najjači u matematici i ekonomiji, ali bitno da se navija za uništenje industrijske grane koja će milijune u siromaštvo gurnuti. Pravi europljani, nema što.
Sami su se unistili pohlepnom politikom prodaje robe na kojoj je velika dobit umjesto da su investirali u elektrifikaciju. Zaspali su i zakasnili te sad placaju cijenu pohlepe.
Das Jahr 2023 war ein Rekordjahr für den Volkswagen-Konzern, mit einem Umsatz von 322 Milliarden Euro und einem operativen Ergebnis von 22,6 Milliarden Euro.
Znaci kad je trebalo pljackat svoje kupce sa overpriced prozvodima je bilo sve super a sad kad kupac ima opciju, mi kupci smo krivi za njihovu propast?
Nek propadnu i trebaju propast kad su nesposobni i pohlepni!
Tak mi je jednom kolega rekel da ne kupuje online jer ako budemo kupovali online onda budu fizicke trgovine propale i trgovci budu ostali bez posla! Boli me ona stvar za trgovine i trgovce! Ako je revolucija onda se moras prilagoditi ili propasti. Nije na meni da sponzoriram nesposobne i pohlepne. Najbolje da jos uvijek imamo zaprezna kola jer su oni kaj su uzgajali konje i proizvodili kola bili pred bankrotom! Istom logikom se i dalje moglo proizvodit brodove u RH brodogradilistima.
Znaci nisam China fanboy nego sam fanboy svojeg novcanika i nije mi u interesu placat vise za losiji proizvod made in EU. Tesla i Kinezi su ubrzali EV tranziciju za najmanje cijelo desetljece. Isto kak je AMD natjeral INTEL da nas prestane drkat sa dualcore procesorima za duplo vise novaca nego AMD 16core CPU.
ah Zli Kinezi napadaju dobre, poštene, radišne, možda malo ko francuske sobarice naivne Evropljane...
dosadan si s patetičnim naricanjem nad preplaćenim idiotima (rečemo, Carlos Tavares, 35 milja ojrića plaćice za uspješno kloniranje unutar Stelantis grupe)...
kad sam bio klinac, iz Kine su dolazile igračke od prešanog lima na navijanje, rukom bojane...
u mojih 50-a g. se igra promijenila, samo ne i arvacka snishodljivost spram "dojče ercojgnis" autima i evropska nadmenost, te dvije kretenske navike samo jačaju...
ah Zli Kinezi napadaju dobre, poštene, radišne, možda malo ko francuske sobarice naivne Evropljane...
dosadan si s patetičnim naricanjem nad preplaćenim idiotima (rečemo, Carlos Tavares, 35 milja ojrića plaćice za uspješno kloniranje unutar Stelantis grupe)...
kad sam bio klinac, iz Kine su dolazile igračke od prešanog lima na navijanje, rukom bojane...
u mojih 50-a g. se igra promijenila, samo ne i arvacka snishodljivost spram "dojče ercojgnis" autima i evropska nadmenost, te dvije kretenske navike samo jačaju...
Ne govorim o tome, ali očito imaš ograničene mentalne kapacitete za shvatiti da tisuće tvrtki ovisi o toj industriji, od velikih kompanija do malih obrta, uključujući mnogo njih u hrvatskoj.
Zaboli me kita za menadžere, a još više za komunjarsku kinu za kojom sliniš (samo jedna avionska karta te odvaja od nje), govorim o ljudima ovdje i diljem europe i njihovim obiteljima, a protiv kojih aktivno širite negativnu propagandu, a sve zbog jeftinog sranja s kojim vas je partija kupila.
kao da slušam kolegu koje je u VWu....
isto tako branii vitešku auto-industriju, koja je not bene itekako plaćena od komunjarske Kine.... VW cucla preko SAICa 570 milijuna ojrića godišnje od subvencija....
kako su oni dobri, brinu za Ojropu, zeleni svijet ali eto ti Zli Kinezi... a ne znaš tko kome meće, gubice su im u istoj kopanji, samo Kinezi igraju bolje....
i isto podcjenjivanje Kineza kao i Koreanaca potkraj 80-ih....
e usput, ako tako brinu o EU, zašto su gradili tvornice za evropske modele po Americi, kad ionako se tamo radi škart?
npr. očit je pad kvalitete X3a nakon seljenja proizvodnje iz Steyr-Magne u Spartanburg ?
Jesu i to Kinezi krivi ?
mala političko ekonomska školica po kurikulumu Anemičnog, vidim...
kao da slušam kolegu koje je u VWu....
isto tako branii vitešku auto-industriju, koja je not bene itekako plaćena od komunjarske Kine.... VW cucla preko SAICa 570 milijuna ojrića godišnje od subvencija....
kako su oni dobri, brinu za Ojropu, zeleni svijet ali eto ti Zli Kinezi... a ne znaš tko kome meće, gubice su im u istoj kopanji, samo Kinezi igraju bolje....
i isto podcjenjivanje Kineza kao i Koreanaca potkraj 80-ih....
e usput, ako tako brinu o EU, zašto su gradili tvornice za evropske modele po Americi, kad ionako se tamo radi škart?
npr. očit je pad kvalitete X3a nakon seljenja proizvodnje iz Steyr-Magne u Spartanburg ?
Jesu i to Kinezi krivi ?
mala političko ekonomska školica po kurikulumu Anemičnog, vidim...
Moram priznati isao sam probati novi Golf 8.5, majku ti milu kaj su napravili, znaci očajno, plastika unutra, vrata su toliko šuplja da to nije normalno koliko zvoni kad zatvaras vrata, nemogu vjerovati u kaj su se pretvorili moj Passat iz 2008 godine koji valjda vrijedi 2-3000e je naspram ovoga svemirski brod i izgleda bolje nego novi i najeftiniji Golf od skoro 30000€, nek propadnu, digli su mu cijenu za 5000€ od prosle godine, onako zasto?
Imas jumbo plakate po Zagrebu, pise 13250, sta sam ja drugacije rekao od tih jumbo plakata
, nista.
Imas jumbo plakate po Zagrebu, pise 13250, sta sam ja drugacije rekao od tih jumbo plakata
, nista.
Nisi inicijalno spomenuo da je sa subvencijama i za pravne osobe :P
Au, ispricavam se princezama radi nepotpunih informacija kao i jumbo plakati.
Svakako dobra prilika.