Volfram zasjenio zlato i bakar rastom cijene od 55

poruka: 12
|
čitano: 7.478
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Volfram zasjenio zlato i bakar rastom cijene od 55".
10 godina

Al, ja kradem bakar, i to mi bude lova laka....

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: Volfram zasjenio zlato i bakar rastom cijene o
Tko je vario, vario je..
WHITE STONES VARAŽDIN
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

treba raditi probojna zrna za tenkovske topove izgleda ?!?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Znao sam da sam trebao uložiti u volfram umjesto u zlato.

2 0 hvala 0
17 godina

Odoše cijene strelica za pikado u nebesa...

3 0 hvala 0
8 godina

da se kojim slučajem okrenemo ratovanju sa pračkom...onda bi kamenje poskupilo...dalmacija postaje el dorado

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
9 0 hvala 1
17 mjeseci
Lopate i vešmašine prošle bikovo tržište i ulaze u međedovo 🤔

Meščini treba kupovati stare žarulje pa čupati žarne niti.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
13 godina
Sirotanovic kaže...
Meščini treba kupovati stare žarulje pa čupati žarne niti.

hehe, odmah se sjetim ludog prijatelja koji je radio kao nekakav domar, na održavanju ili štoveć u jednom većem restoranu

šefica ga napadne da treba popravit žarulje, da ih je hrpa pocrkala - lik je pošalje u pevec po žicu od volframa da ih 'popravi'

drugi put je najebe da ode u pevec i traži plinsku mikrovalnu, kaže joj - imaju oni to, ali ne žele prodat jer im je neisplativa - a puno je bolja od električne, ženska se sat vremena svađala s trgovcem u pevecu i napadala ih da je lažu i nek joj iz ovih stopa donesu faking plinsku mikrovalnu koju su sakrili u skladište 

16 godina

čovjek, lik - legenda !

Ju je je? Je ju je!
17 mjeseci
Iz teksta:
"Proizvođači se otimaju za alternativne izvore opskrbe otkako je Kina, koja dominira globalnom proizvodnjom s udjelom između 79 i 85 posto, postrožila izvoz. Kineske isporuke ograničenih proizvoda od volframa prošle su godine pale za otprilike 40 posto, navodi Project Blue, londonska tvrtka specijalizirana za kritične minerale. Ova situacija naglašava zašto zapadne vlade pokušavaju smanjiti ovisnost o Kini, koja strateške sirovine koristi kao polugu u trgovinskim i tehnološkim sporovima. Odluka o ograničenju izvoza, umjesto da bude pokušaj očuvanja lokalnih zaliha, percipira se kao geopolitičko "bockanje" usmjereno prema Zapadu".

Pa sve nešto kratke pameti dali je zaista već zaboravljeno da spomenuto kinesko "bockanje" zapada je odgovor na Thrumpsonovo uvođenje carina!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Bockali oni ili ne, carine ili ne, Kina ima oružje u rukama kakvo nitko nema. Zapad (a i ostali) je trebao odavno diverzifivirati nabavne lance, idealno zabiti lopatu u zemlju i kopati, ali to razne udruge ne mogu smisliti. Rijetkih (koji nisu rijetki uopće) zemljanih elemenata ima svugdje, samo treba kopati, ali najbitnije, treba ih obraditi industrijski, a to je no-no za zapad. Nek se dimi u Kini, pa kad Kina zavrne pipu onda je čuđenje. Bili bi ludi da ne iskoriste to kao geopolitičku polugu.

Nadglednik dina
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

upravo tako, Njemačka kao industrijska sila, brine za svoje schatzlich krajobraze, pa  forsira litij u Srbiji, a ne kod sebe - gdje ga ima u puno većim količinama - štono bi Ameri rekli - Not In My Back Yard....

dakle, kako bi Balkanjezeri rekli - ne moš se jebat' a da ne uđe....

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2026 8:46 (Stric_Jura).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice