Uskoro značajne vizualne promjene izbornika Start

poruka: 12
|
čitano: 3.075
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uskoro značajne vizualne promjene izbornika Start ".
11 godina

Sramota da Win11 koji je doslovno na zalazu tek sad dobija neke "praktičnije prilagodbe" za koje je upitno hoće li uopće povećati brzinu i jednostavnost korištenja tog OS-a ili će nastaviti  kao i do sada igru živaca nezadovoljnih korisnika .. :(

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2025 13:41 (W2000).

2 0 hvala 0
17 godina
Re: Uskoro značajne vizualne promjene izbornika St
Win 10 podrška izlazi tek sada, iako će se valjda moći i to produljiti. Pogledaj kad je izašla 10-ka, a kad 11-ca. O kakvom kraju za 11-cu ti pricas?

E da, sto te najvise zivcira i sto bi ti volio promijeniti u win11? Ozbiljno pitam.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2025 19:10 (Pero Dinamit).
11 mjeseci
Mogu ja, mogu ja?
Ja bi Win 11 zamjenio za Win 10, tako da ovaj prvi ode u smeće za godinu dana, a Win 10 nastavi da se koristi.
17 godina
To je odgovor kao kada dijete pitam. Zašto? Zato.

Radi li ti komp sporije? Imas neki program koji ne radi na 11-ci?
Tebi se vjerojatnije ne svida UI/UX i nista vise.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
11 mjeseci

Na poslu imam instaliran Win 11, nakon što je bio Win 10. Koristim samo jedan poslovni program i Chrome, a OS je sporiji nego ikad. 

Procesor i3 8gen, 8GB ram. 

Meni je fascinantna činjenica da korisnici prihvataju zdravo za gotovo sve što MS servira, kao npr. Vistu, Win 8. Čekam win 12, a do tad Win 10.

3 0 hvala 0
10 godina

Nek ne filozofiraju i nek se ugledaju na MacOS, Ubuntu i slicne - Start meni treba biti launcher preko cijelog ekrana, bez widgeta, grupa (osim ako ih korisnik sam me napravi) i sa searchom koji radi. Koristenje Start menija se ionako vecini korisnika svodi na klik i pokretanje pinnane aplikacije ili pritisak na tipku Win i pisanje imena aplikacije, pogotovo od 8.1 na dalje.

I onog tko je odlucio da to bude React app a ne native treba streljati. To je osnovni element UIja, ne smije se cijeli PC ukociti kad se otvara i koristi, treba biti instant.

5 0 hvala 0
15 godina

Otkad sam na W11 samo jedan start izbornik prolazi kod mene, ove njihove kerefeke nema šanse.

Explorer Patcher -> Taskbar style: Windows 10

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

reg.exe add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve

cmd kao user i uživajte u classic right clicku bez show more options :)

5 0 hvala 2
17 godina
Pero Dinamit kaže...
To je odgovor kao kada dijete pitam. Zašto? Zato.

Radi li ti komp sporije? Imas neki program koji ne radi na 11-ci?
Tebi se vjerojatnije ne svida UI/UX i nista vise.

UX je valjda jedina bitna stvar kod OS-a.

Kod aplikacije ima još toga povrh UX-a, ali OS ako zezne i nešto u pozadini - pati UX.

Što se mene osobno tiče ima hrpa stvari:

• gore spomenuti dupli desni izbornik,
  • centriranje svega (ne samo start; ako stisnem desni klik na jedan od niza otvorenih Explorer gumba u taskbaru, meni se otvara iznad sredine grupe),
  • podizanje sustava je skriz smrdano - u 7ici je radilo dobro, ali od desetke sustav mrežu diže jako kasno; imamo na poslu mrežne diskove i skriptu koja ih postavlja (jer sustavno rješenje iz 7ice više ne radi). I onda ta skripta zapne pri prvom pokretanju jer traži username i pass. Ugasim skriptu i pokrenem ju ručno - puf! Odjednom automagično radi i spaja diskove bez username-a i pass-a...
  • općenito se sve skriva od korisnika oo defaultu, ko da smo svi idioti.
Gledam te!
4 godine

Čujem da će ukinuti i Control panel.

Jedini dio Windowsa gdje imam sve na jednom mjestu.

合気道 五段 Me, myself and I ...Radoslaw Sikorski
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Srećom, ovo još uvijek radi:

http://www.classicshell.net/

K
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 mjeseci

OpenShell, taj Classic je davno umirovljen. 

https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice