Sramota da Win11 koji je doslovno na zalazu tek sad dobija neke "praktičnije prilagodbe" za koje je upitno hoće li uopće povećati brzinu i jednostavnost korištenja tog OS-a ili će nastaviti kao i do sada igru živaca nezadovoljnih korisnika .. :(
Uskoro značajne vizualne promjene izbornika Start
- poruka: 12
- |
- čitano: 3.074
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
E da, sto te najvise zivcira i sto bi ti volio promijeniti u win11? Ozbiljno pitam.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Ja bi Win 11 zamjenio za Win 10, tako da ovaj prvi ode u smeće za godinu dana, a Win 10 nastavi da se koristi.
Radi li ti komp sporije? Imas neki program koji ne radi na 11-ci?
Tebi se vjerojatnije ne svida UI/UX i nista vise.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Na poslu imam instaliran Win 11, nakon što je bio Win 10. Koristim samo jedan poslovni program i Chrome, a OS je sporiji nego ikad.
Procesor i3 8gen, 8GB ram.
Meni je fascinantna činjenica da korisnici prihvataju zdravo za gotovo sve što MS servira, kao npr. Vistu, Win 8. Čekam win 12, a do tad Win 10.
Nek ne filozofiraju i nek se ugledaju na MacOS, Ubuntu i slicne - Start meni treba biti launcher preko cijelog ekrana, bez widgeta, grupa (osim ako ih korisnik sam me napravi) i sa searchom koji radi. Koristenje Start menija se ionako vecini korisnika svodi na klik i pokretanje pinnane aplikacije ili pritisak na tipku Win i pisanje imena aplikacije, pogotovo od 8.1 na dalje.
I onog tko je odlucio da to bude React app a ne native treba streljati. To je osnovni element UIja, ne smije se cijeli PC ukociti kad se otvara i koristi, treba biti instant.
Otkad sam na W11 samo jedan start izbornik prolazi kod mene, ove njihove kerefeke nema šanse.
Explorer Patcher -> Taskbar style: Windows 10
reg.exe add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve
cmd kao user i uživajte u classic right clicku bez show more options :)
Radi li ti komp sporije? Imas neki program koji ne radi na 11-ci?
Tebi se vjerojatnije ne svida UI/UX i nista vise.
UX je valjda jedina bitna stvar kod OS-a.
Kod aplikacije ima još toga povrh UX-a, ali OS ako zezne i nešto u pozadini - pati UX.
Što se mene osobno tiče ima hrpa stvari:
- gore spomenuti dupli desni izbornik,
- centriranje svega (ne samo start; ako stisnem desni klik na jedan od niza otvorenih Explorer gumba u taskbaru, meni se otvara iznad sredine grupe),
- podizanje sustava je skriz smrdano - u 7ici je radilo dobro, ali od desetke sustav mrežu diže jako kasno; imamo na poslu mrežne diskove i skriptu koja ih postavlja (jer sustavno rješenje iz 7ice više ne radi). I onda ta skripta zapne pri prvom pokretanju jer traži username i pass. Ugasim skriptu i pokrenem ju ručno - puf! Odjednom automagično radi i spaja diskove bez username-a i pass-a...
- općenito se sve skriva od korisnika oo defaultu, ko da smo svi idioti.
Gledam te!
Čujem da će ukinuti i Control panel.
Jedini dio Windowsa gdje imam sve na jednom mjestu.