Umjetna inteligencija plagira prethodno naučeni sa

poruka: 5
|
čitano: 1.579
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Umjetna inteligencija plagira prethodno naučeni sa".
7 godina

Za sada znamo da radi sve ča i prava inteligencija...još da se krene baviti politikom i to je onda to AI Demokratska Zajednica 

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

'činjenica da Llama 3.1 70B memorizira velike dijelove "Harryja Pottera" mogla bi utjecati na sudove. Sposobnost jezičnih modela da reproduciraju značajne dijelove popularnih djela dovode u pitanje tvrdnje o „poštenoj upotrebi“ autorskih djela kod treniranja umjetne inteligencije.'

Pa to radi i čovjek. Pročita knjigu, memorira dijelove, diskutira, izvodi, itd. To spada u "opću kulturu". E sad, ako ta knjiga nije nabavljena onako kako autor želi (čitaj: kupljena ili iznajmljena), to je onda stvar za sud.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 19:45 (zzib).

1 0 hvala 0
9 godina
Re: Umjetna inteligencija plagira prethodno naučen
HCMAA kaže...

Za sada znamo da radi sve ča i prava inteligencija...još da se krene baviti politikom i to je onda to AI Demokratska Zajednica 

ADZ  

16 godina
EricCartman kaže...
HCMAA kaže...

ADZ  

-dokaz koliko su ispred svog vremena.. ili bezvremenski? (bez ostatka rečenice.. koji bi mogao uključivati riječi kao beskonačnost, svemir, glupost-inteligencija, lopov.. dok mi je najjači jedan od predizbornih, ''zaokret za 360o'' pri čemu jadan ne konta da je ekšli ostao na istom mjestu-smjeru..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2025 11:17 (ihush).
9 godina

Ma i LLM bi na 8GB GPU-u bolje vodio  ....... ali da ne zastranim s teme i poberem prvi kartončić.

OT: I dalje mi je misterij kako se LLM doima da kognitivno razmišlja, iako radi u vjerojatnostima pretreniranim na nama-u-žuvotu-nedostižnoj količini podataka za upiti.

Kako on zna, kad mu ja kažem nešto novo, i on to upamti, kako je onda predtreniran vjerojatnostima?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2025 18:10 (EricCartman).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice