Za sada znamo da radi sve ča i prava inteligencija...još da se krene baviti politikom i to je onda to AI Demokratska Zajednica

Za sada znamo da radi sve ča i prava inteligencija...još da se krene baviti politikom i to je onda to AI Demokratska Zajednica
'činjenica da Llama 3.1 70B memorizira velike dijelove "Harryja Pottera" mogla bi utjecati na sudove. Sposobnost jezičnih modela da reproduciraju značajne dijelove popularnih djela dovode u pitanje tvrdnje o „poštenoj upotrebi“ autorskih djela kod treniranja umjetne inteligencije.'
Pa to radi i čovjek. Pročita knjigu, memorira dijelove, diskutira, izvodi, itd. To spada u "opću kulturu". E sad, ako ta knjiga nije nabavljena onako kako autor želi (čitaj: kupljena ili iznajmljena), to je onda stvar za sud.
ADZ
ADZ
-dokaz koliko su ispred svog vremena.. ili bezvremenski? (bez ostatka rečenice.. koji bi mogao uključivati riječi kao beskonačnost, svemir, glupost-inteligencija, lopov.. dok mi je najjači jedan od predizbornih, ''zaokret za 360o'' pri čemu jadan ne konta da je ekšli ostao na istom mjestu-smjeru..)
Ma i LLM bi na 8GB GPU-u bolje vodio ....... ali da ne zastranim s teme i poberem prvi kartončić.
OT: I dalje mi je misterij kako se LLM doima da kognitivno razmišlja, iako radi u vjerojatnostima pretreniranim na nama-u-žuvotu-nedostižnoj količini podataka za upiti.
Kako on zna, kad mu ja kažem nešto novo, i on to upamti, kako je onda predtreniran vjerojatnostima?