Ubio ih streaming: Sony obustavlja proizvodnju Blu

poruka: 26
|
čitano: 7.034
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubio ih streaming: Sony obustavlja proizvodnju Blu".
8 godina

Nikad nisam imao to govno, čudi me da je uopće toliko potrajalo...

Ja rekoh
Moj PC  
2 4 hvala 0
6 godina

Tko nije doživio prženje CD-ova i DVD-ova igrica i dilanje toga s frendovima, ne može mu se prepričati

49 1 hvala 6
13 godina
Re: Ubio ih streaming: Sony obustavlja proizvodnju
encoding kaže...

Tko nije doživio prženje CD-ova i DVD-ova igrica i dilanje toga s frendovima, ne može mu se prepričati

Kad smo vec kod toga, imao "staža" od 1999 do 2001 i od 2006 -2008, šteta da se ne upisuje u mirovinski staž . Pa oglašavanje na plavom oglasniku, nabavka cd'ova, dvd'ova, pa printanje na cd/dvd, naruđbe pa dostave isti dan, baš je bilo dinamično . Kako je streaming "ubio" Blueray, tako je i brži internet pokosio nas "poduzetnike" .

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2024 4:01 (Cryogenic).
9 godina
encoding kaže...

Nostalgija hahaha..Posto sam prvi u selu di sam zivio imao dsl internet, naprzio sam se igra za zivota haha, FTP Stranice su mi drugi dom bili 

“Computers make excellent and efficient servants, but I have no wish to serve under them.”
11 mjeseci
odjavljen
Jeli živ onaj Amstel.
filmove nam je donosio poštar.

12 0 hvala 0
15 godina

ih, meni prva stvar na poslu u ITu '97 - osposobiti SCSI CDR-100 Yamahu, imala je one"kazete" u koje se stavlja CD...

prije mene uspjeli su valjda 1 od 4 CD-a spržiti... e onda smo ju upogonili, napržili stotine CD-ova unutar godinu-dvije, čak smo je nosili na servis tam preko Velesajma u ZGu...

mrcina je koštala mislim 2500 $

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina

2004. kad sam doma uveo max adsl s brzinom od 64 kbps, promet badava do 700MB, kad prijeđeš onda Prvi mjesec mi dali flat, komp radio 24/7 a ja naravno poskidao sve moguće igre i filmove, tonu cd-a spržio  Prije toga Amstel no.1. Prije 10 godina kupio bluray player, ne znam više ni sam zašto a nijednog bluraya uređaj vidio nije. Lijepe uspomene na taj medij ali vrijeme i bolja tehnologija ga pregazili. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
1 0 hvala 1
6 godina

Koliko ti mediji ustvari traju i tko će se zadnji smijati, ako pretpostavimo da se ne unište?

Internet URL : half-life 138 tjedana

Blue-ray disc (prženi) : 5-10 godina.

CD : do 100 godina

tiskana knjiga : puno

(neke Gutenbergove bibilije, prve tiskane knjige su još uvijek čitave.)

glinena ploćica : beskonačno

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2024 10:05 (gpd).

0 0 hvala 0
15 godina

joooj kad ti je netko donio novu igricu na CD-u, pa treperiš cijeli dan u školi i onda dođeš doma i skužiš da je CD em ogreban em cd key pisan debelim markerom i to nogom..pa zapne na 90%..koja vremena.

WHITE STONES VARAŽDIN
Moj PC  
15 0 hvala 0
6 godina
Cryogenic kaže...
encoding kaže...

Kad smo vec kod toga, imao "staža" od 1999 do 2001 i od 2006 -2008, šteta da se ne upisuje u mirovinski staž . Pa oglašavanje na plavom oglasniku, nabavka cd'ova, dvd'ova, pa printanje na cd/dvd, naruđbe pa dostave isti dan, baš je bilo dinamično . Kako je streaming "ubio" Blueray, tako je i brži internet pokosio nas "poduzetnike" .

Nakupovao sam se toga jer sam tad bio klinac, najdrazi su mi bili "dileri" koji bi dali CD u kutijici sa isprintanom slikom igrice... to je bilo ko original... a unutra Traxdata CD sa ispisanim CD-keyem 

kasnije je dio ekipe printao u boji na samom CD-u (ne Lightscribe, on je bio crno bijeli/sepia)... imao sam i par takvih... jedino kako bi se dalo skužit da nije original je odozada jer tvornički DVD-i nisu imali onu "crtu" iza (slika)

11 godina

samo c64 i kasete od BeoSofta bajo moj...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

BR  je bio mrtav čim je izašao jer ga je Sony uništio svojom politikom zaštite od mogućeg kopiranja filmova.  Uređaji i mediji preskupi. Šteta, jer je mogao biti alternativa za vanjske HDD (arhiva, prijenos podataka i sl.). Usb stickovi su ubili DVD, a brzi neograničeni internet BR.

Ispod TV-a još je Sonyev BR player koji nikad nije vidio BR disk jer je originalni film na BR bio skoro pola cijene playera. Player kupio i koristio za streaming servise na "glupom" tv-u+ usb port za vanjski HDD s filmovima.

2 0 hvala 0
16 godina

Skoro (relativno) je neko od tech youtubera pomenuo da je posle ko zna koliko pogledao BR film (da l' na disku, da l' iz backupa) i da je bio šokiran koliko je slika kvalitetnija nego na streaming servisima. Ali lakoća upotrebe je čudo.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

cijena 4k bluray filmova je too much, osim ako nisi bas u tom hobiju da ih skupljas. i ako ih uspijes nac na nekoj akciji normalno da nemaju hr titlove

kupio par omiljenih filmova i stao na tome

streaming servisi su puno prakticniji, i jefitniji, i bmk sta nisam vlasnik filma. nabavim piratsku rip verziju od 100gb za backup

Moj PC  
3 0 hvala 1
5 godina

Prije tjedan dana stigao Sony BluRay 4k UHD player.

Neusporedivo bolja slika, zvuk pogotovo. Imam Netflix, filmove do 80GB, ali Bluray je top.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2024 10:20 (zd1400rt).

6 0 hvala 2
12 godina

Da Sony nije ugrađivao bluray u playku od PS3 na dalje još bi manji udio bio na tržištu. A kvaliteta slike je odlična naravno...

2 0 hvala 0
16 godina
Nijedan streaming servis ne može ni prismrditi kvalitetom 4K filmova na blu-ray disku.
Zvuk je posebna priča (i zato primjetiti dovoljan je i običan soundbar).
Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing

4 0 hvala 0
6 godina
Gemmy kaže...

cijena 4k bluray filmova je too much, osim ako nisi bas u tom hobiju da ih skupljas. i ako ih uspijes nac na nekoj akciji normalno da nemaju hr titlove 

može ih se redovito naći na akciji  kvaliteta je vrhunska

12 godina
Stric_Jura kaže...

ih, meni prva stvar na poslu u ITu '97 - osposobiti SCSI CDR-100 Yamahu, imala je one"kazete" u koje se stavlja CD...

prije mene uspjeli su valjda 1 od 4 CD-a spržiti... e onda smo ju upogonili, napržili stotine CD-ova unutar godinu-dvije, čak smo je nosili na servis tam preko Velesajma u ZGu...

mrcina je koštala mislim 2500 $

Ja sam u to vrijeme nabavio svoj prvi PlexWriter i tada je plaćen u markama isto ogromne pare, iznos je bio kao sada cijelo računalo.

Također SCSI model ali bez ladice, imao je tray.

13 godina
encoding kaže...

Nakupovao sam se toga jer sam tad bio klinac, najdrazi su mi bili "dileri" koji bi dali CD u kutijici sa isprintanom slikom igrice... to je bilo ko original... a unutra Traxdata CD 

Kod mene na placu kumica uz jaja i salatu dilala i amaterske filmove domaće produkcije raznih entuzijasta.

6 mjeseci

..Čudi me da nije prodavala na onim ultra-kvalitetnim PRINCO diskovima :D

JK
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Ivan(4) kaže...

Skoro (relativno) je neko od tech youtubera pomenuo da je posle ko zna koliko pogledao BR film (da l' na disku, da l' iz backupa) i da je bio šokiran koliko je slika kvalitetnija nego na streaming servisima. Ali lakoća upotrebe je čudo.

zd1400rt kaže...

Prije tjedan dana stigao Sony BluRay 4k UHD player.

Neusporedivo bolja slika, zvuk pogotovo. Imam Netflix, filmove do 80GB, ali Bluray je top.

Nagovorili ste me obojica da naručim jedan UHD film. Čisto da vidim kako će izgledati.

7 godina
J-man kaže...
Nijedan streaming servis ne može ni prismrditi kvalitetom 4K filmova na blu-ray disku.
Zvuk je posebna priča (i zato primjetiti dovoljan je i običan soundbar).

Da, ako imaš kvalitetnu televiziju i kućno kino, ako imaš 4k jeftikaner tv i možda čak jeftini soundbar - onda ti je totalno svejedno jer nema šanse da skužiš razliku - uz to 90% ekipe zaboli kvaliteta i za njih je Netflix preko glave. Isto je i sa muzikom, imaš streaming servise (neki nude i flac) i CD , pa gle čuda 95% pretplatnika ima normalni paket bez flac-a.

Ako ne virujete samo pitajte curu/ženu/prijateljicu dali znaju uopće za slabu ili lošu kvalitetu videa i zvuka - jednom sam svoju ulovio kako gleda 500MB rip 720p rezolucija na 65" OLEDU i komentira kako je dobra slika 

Po meni jedini opravdani razlog za slaganje BR doma je to što prije ili kasnije dosta stvari "nestane" na streaming servisima i onda se moš j...., ali isto tako nabaviš NAS ubaciš par večih diskova, pukneš Plex, Jellyfin.... poskidaš to što je moguće skinit, ostalo ripneš sa svojih diskova - tako da imaš BR kvalitetu sa praktičnosti Netflixa. To ja radim za sve one serije i filmove koje ću sigurno još koji put pogledat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2024 16:11 (nikonja).
15 godina

Gdje kupujete bluray filmove? Amazon?

WHITE STONES VARAŽDIN
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja sam od tu naručio. Stigao mi je, ali ga još nisam pogledao.

5 mjeseci

ovdje ima pristojan izbor Blu-Rayeva po cijeni od 6,50 eura pa do preko 300 eura (samo velike kolekcije). Jedino mislim da nema 4K i hr titl na svima. Osobno, nikad nisam kupovao Blu-Ray tamo, ali sam kupovao DVD pa preporučujem. Imaju i neke rabljene Blu-Rayeve po dobroj cijeni.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice