Toyota Yaris s paketom opreme Mid+ spremna za 2026

poruka: 18
|
čitano: 11.692
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Toyota Yaris s paketom opreme Mid+ spremna za 2026".
9 mjeseci
neaktivan

Fizičke tipke za klimu i radio (na volanu).

Nešto što SVAKI auto MORA imati!

Joj kad gledam recenzije, kako kineskih smecha, tako i njemačkog otpada... Moraš gladiti ekran u točno definiranom načinu kako bi ili pojačao ventilator, ili promijenio snagu ili usmjerenje ispuha. 

Jbt platiš auto 60.000€ pa ne možeš klimu koristiti dok se voziš jer ćeš poginuti.

A ovako imaš gumb koji je uvijek na istom mjestu, koji uvijek ima istu funkciju.

Nije jeftina, ali stvarno imaju najbolji hibridni sustav. Šteta što je samo "mild" hibrid. Volio bih da ima barem 30ak km el. dometa, da mogu do posla i nazad bez da išta plaćam (firma ima solar punjenje)

Nezz hoće stići ona Corolla sa plug-in varijantom u RH, jer to mi zvuči kao idealan auto.

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina

nije mild hibrid, nego pravi hibrid, ali ne plug in hibrid. koji je od koristi za gradsku start stop voznju pri niskim brzinama.

recimo mazda ima mild, koja se koristi samo za start i cijelo vrijeme se vozi na benzinu

nego koji je to model od opreme? na stranici od hr toyote bi to bio sol, ili ce nesto mjenjat

yaris mi je na shortlisti za iduci auto, ali cijena od 26k eura za opremu koju zelim(sol + dodatni sezori, grijanje volana/sjedala) je malo too much i mozda radije uzmem klasu veci auto s tom opremom za istu cijenu

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Kakve budalastine od Toyote, ovo je 2. LCI za Yaris gdje se mjenjaju sitnice (1. LCI je bio sa 115 i 130ks "novim" Hybridom).

A najvece gluposti nisu rjesili, plasticne kvake na vratima, vrata sa uzasnom izolacijom, problemi sa 12V baterijom itd itd. Poceli su ici putem Fiata tj. Stellantisa sa LCI modelima svake 2 godine bez ikakvih bitnih promjena osim veceg zaslona.

Di2 & EPS FTW!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ako na takav mi gradski auto ne stave bar 22" flge, nisu ništa napravili .  Čemu 17" na takvom autu, pa i 16" je već i više nego dovoljno da lijepo izgleda. Ovako samo nepotrebno poskupljuje i vozilo i gume

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Toyota Yaris s paketom opreme Mid+ spremna za
Vafel_Proizvod kaže...

Joj kad gledam recenzije, kako kineskih smecha, tako i njemačkog otpada... Moraš gladiti ekran u točno definiranom načinu kako bi ili pojačao ventilator, ili promijenio snagu ili usmjerenje ispuha. 

Jbt platiš auto 60.000€ pa ne možeš klimu koristiti dok se voziš jer ćeš poginuti.

A ovako imaš gumb koji je uvijek na istom mjestu, koji uvijek ima istu funkciju.

Ovo za klimu ovisi o izvedbi, na byd-u su to jedostavno rijesili gestom kao jednom od opcija.  Ne moras nista gledati, samo povuces rukom po ekranu gore ili dolje za temperaturu ili lijevo ili desno ako želiš brzinu ventilatora (iako nepotrebno ako je na automatici), preko ekrana se za vrijeme geste pojave velike brojke za temperaturu pa jesve uočljivo i ne ometa nište više neko okretanje fizičkog gumba. Ali to ček i ne koristim jer su glasovne komanda ispale najbolje. Najčešće trebam samo malo korigirati i u tom slučaju samo kažeš da ti je vruće ili hladno i auto korigira temp za 1C. Zna i tko je rekao pa podesi samo temp u toj zoni

21 mjesec
Gemmy kaže...

nije mild hibrid, nego pravi hibrid, ali ne plug in hibrid. koji je od koristi za gradsku start stop voznju pri niskim brzinama.

recimo mazda ima mild, koja se koristi samo za start i cijelo vrijeme se vozi na benzinu

nego koji je to model od opreme? na stranici od hr toyote bi to bio sol, ili ce nesto mjenjat

yaris mi je na shortlisti za iduci auto, ali cijena od 26k eura za opremu koju zelim(sol + dodatni sezori, grijanje volana/sjedala) je malo too much i mozda radije uzmem klasu veci auto s tom opremom za istu cijenu

Nisam razumio, mislio sam da postoje samo plug in hibridi i mild koji se ne pune, po čemu se razlikuje pravi hribrid koji nije plug in?

18 godina
Novice kaže...
Gemmy kaže...

Nisam razumio, mislio sam da postoje samo plug in hibridi i mild koji se ne pune, po čemu se razlikuje pravi hribrid koji nije plug in?

Moze voziti samo na struju "kad on to odluci", ali baterija se puni iskljucivo putem benzinskog motora i regerativnog kocenja (tj. ne mozes ju ti puniti na uticnicu)
Znaci: mild hybrid, hybrid, plug-in
mild - start/stop iskljucivo i navodno kod nekim marki malo pomogone kod ubrzanja, ali nista stvarno primjetno
hybrid - moze se voziti na struju pri manjim brzinama i u gradskim guzvama, baterija je u pravilu dosta veca nego kod mild, ali manja nego plug-in i ne moze se puniti
plug-in - moze se puniti i voziti iskljuciv ona struju uglavnom >50km range, ali naravno ovisi o modelu i sl.

21 mjesec
Ja imam mild koja se puni kod kočenja i od strane motora, ne može na utičnicu ali mogu voziti samo na struju ispod određenog intenziteta pritiska na papučicu gasa. Nisam znao da postoji nešto slabije od toga što može samo pomoći kod ubrzanja i sl.
5 godina
nema... rezervno... kolo...

Za generaciju debila koji nisu u stanju prominit gumu kad pukne, nego čekaju vučnu službu 3 sata. Jadna majko!

1 0 hvala 0
21 mjesec
Ža ne možeš niti promijeniti gumu , kad kreteni vulkanizeri zakucaju onim pneumatskim pištoljem , nema šanse da odvrneš vijak bez poluge od metra.
Tko nosi polugu u autu i tko uopće ima ključ polugu.

Na starom autu sam probio gumu i htio sam mijenjati, pa izgubio pola dana dok sam pokušao razne načine te na kraju tražio tko ima , pa zvao pomoć od poznanika da me odveze do osobe koja ima polugu ključ za skidanje kotača, pa nazad .

Pa si dužan tim osobama...
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2026 14:40 (Sirotanovic).
18 godina

Treba mijenjat te vulkanizere, ja sam jednog promijenio jer sam slomio ključ na šarafima koje su oni stisnuli.

Lijepo sam im rekao razlog i pa-pa...

Gledam te!
21 mjesec
Pričaš im i ne jebu živu silu , već četvrti kod kojega vozim radi kretenske greške.

Kad im ispričaš ili nekom poznaniku Onda uzvrate pričom Kako je neki vulkanizer slabo dotegao pa otpustio vijak u vožnji.

Mislim glupa priča skroz, kad sam zavrtao prije sam običnim ključem i kad vijak počne cviliti to je to.

Zašto proizvođači na tako krucijalnom dijelu nemaju oznaku na koliko NM bi se trebalo dotezati vijke i zašto ne zahtijevaju moment ključ pri postavljanju guma? A ne da pucaju vijci.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
15 godina
Vafel_Proizvod kaže...

Nije jeftina, ali stvarno imaju najbolji hibridni sustav.Šteta što je samo "mild" hibrid. Volio bih da ima barem 30ak km el. dometa, da mogu do posla i nazad bez da išta plaćam (firma ima solar punjenje)

Nezz hoće stići ona Corolla sa plug-in varijantom u RH, jer to mi zvuči kao idealan auto.

Neki dan sam išao na testnu vožnju Yaris-a i Jazz-a, back to back.

Moram reći da me je iznenadilo da je Hondin pogon daleko ugodniji. 

Za razliku od Yarisa, Jazz, koliko god može koristi struju za pogon u normalnom režimu, a benzinac pogoni kotače samo kad ga stisneš. To onda i fino zvuči, vrlo resko s promjenama brzina.

U svakodnevnoj normalnoj vožnji, daleko tiši i ugodniji. 

U Yarisu s druge strane čim pogledaš papučicu gasa čuješ motor, i to dosta brundavo. 

Performanse i potrošnja su praktički identični. 

Šteta samo što Ruting nabija cijene pa jednostavno nema smisla uopće razmišljati o Jazzu. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2026 17:29 (Chronosus).
16 godina

32k € za Jazz je suludo, ali ni Yarisi nisu nešto jeftiniji (iako su jači)-...

šteta što nemaju Yarisi eCVT mjenjače nego "vespa" CVT...

Ju je je? Je ju je!
15 godina

Honda i Toyota imaju skroz drugaciju filozofiju hibrida. Hondin djeluje recimo puno kompliciranije, a ovo mijenjanje brzina što cuješ je u biti virtualno sve izvedeno kroz zvučnike. Toyotin je koliko sam shvatio ajmo reci vjerojatno pouzdaniji, makar su oba zbilja dobra. Problem s hondama je to što im je cijena prenaupucana u salonima, na cesti i po oglasnicima ih maltene nemate što vidjeti + i dalje se ljudi žale na izolaciju kao i na toyotama. (Civic recimo 39-46k eura,lol... za tu cijenu uzmeš maltene godišnjaka kakvog želiš).

0 0 hvala 0
15 godina
Stric_Jura kaže...

32k € za Jazz je suludo, ali ni Yarisi nisu nešto jeftiniji (iako su jači)-...

šteta što nemaju Yarisi eCVT mjenjače nego "vespa" CVT...

To be fair, idu od 28k gdje dobiješ više nego dovoljno opreme. Ali zato odeš u Sloveniju gdje su trenutno na akciji 22k.

Yaris ima eCVT, ne znam otkud ti to da nema.

Fallen87 kaže...

Honda i Toyota imaju skroz drugaciju filozofiju hibrida. Hondin djeluje recimo puno kompliciranije, a ovo mijenjanje brzina što cuješ je u biti virtualno sve izvedeno kroz zvučnike. Toyotin je koliko sam shvatio ajmo reci vjerojatno pouzdaniji, makar su oba zbilja dobra. Problem s hondama je to što im je cijena prenaupucana u salonima, na cesti i po oglasnicima ih maltene nemate što vidjeti + i dalje se ljudi žale na izolaciju kao i na toyotama. (Civic recimo 39-46k eura,lol... za tu cijenu uzmeš maltene godišnjaka kakvog želiš).

Ne baš. Istina, pojačava se zvuk kroz zvučnike, al to je pravi zvuk motora koji mijenja okretaje. Tipična Honda - napravila kompliciraniji sustav koji doslovce prebacuje okretaje u motoru gore dolje da simulira klasično mijenanje brzina samo da napravi bolji driving engagement :)

https://global.honda/en/tech/Linear_Shift_Control/#:~:text=By%20controlling%20engine%20speed%20in%20steps%20to,generation%20efficiency%20unaffected%20by%20engine%20speed%20control.

16 godina

pa na strannici piše CVT, ne eCVT

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Stric_Jura kaže...

pa na strannici piše CVT, ne eCVT

Stvarno su napisali na službenoj stranici CVT... Fantastično.

Al ne, e-CVT je. U brošuri lijepo piše: https://www.toyotaadria.com/hr/pdf/katalog_vozila/YARIS_MC24_CRO.pdf

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice