Toyota Corolla Cross Hybrid GR Sport: Ono kad ‘spo

poruka: 15
|
čitano: 5.505
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Toyota Corolla Cross Hybrid GR Sport: Ono kad ‘spo".
18 godina

Ne radi se o CVT mjenjaču, već o e-CVT. Jedno s drugim nema nikakve veze.
Da ne pricam bezveze, imam Corollu iz 2024 s CVT, tek sam kasnije naucio razliku. Nazalost.

Moj PC  
1 0 hvala 3
16 godina
Re: Toyota Corolla Cross Hybrid GR Sport: Ono kad

bome zanimljivo...

Ju je je? Je ju je!
17 godina
Zakaj mislis da imas CVT a ne eCVT?
Imam CHR iz 4/2024, model prije ovog koji je sad aktualan, 2,0 HSD i poprilicno sam siguran da je u njoj eCVT
18 godina
smajlee kaže...
Zakaj mislis da imas CVT a ne eCVT?
Imam CHR iz 4/2024, model prije ovog koji je sad aktualan, 2,0 HSD i poprilicno sam siguran da je u njoj eCVT

zato jer nemam hibrida ;)

17 godina
Aaaa u tom grmu lezi zec hehe ok :)
8 godina

Uf, ne bih zelio obeshrabriti kolegu ali cini se kao ogroman promasaj ne uzeti hybrida sa e-cvt... Mislim, pricamo o toyoti. Tu je must buy hybrod (kao i benzinac)... Baterije traju bolesno dugo a i mogu se mijenjati pojedinacni moduli, ne mora cijela. E-cvt je nepoderiv i gotovo sigurno najkvalitetnij "automatski" mjenjac na svijetu. Bolesno jednostavan i dugovjecan. Abnormalno je koliko ima manje pokretnih dijelova naspram pretvaraca momenta ili dsg.a itd... valjda 90% manje nego ovi drugi.

I na kraju, ako smijem pitati zasto nisi uzeo hybrida nego obicnog benz/dizel?

Sa obicnim si dobio alternator, anlaser, zamasnjak i komplet klasicni set kuplunga.. ajde vjerujem da turbo nemas ali sve ovo nabrojano u hybridu ne postoji i tu je jedna od najvecih prednosti. Odrzavanje dodje skoro kao i na el. autu. Jedina ulje u motoru i mjenjacu treba mijenjasti ali da nesto drugo na motoru rikne... a kaj da rikne kad nema skoro nista??

0 0 hvala 1
13 godina

Sportski auto SUV...ja uvijek vidim sliku Đapića na košarci. 

5 0 hvala 0
18 godina
Za te novce dobijes Y long range ako uspijes izvuci poticaje.
18 godina
rampart kaže...

Uf, ne bih zelio obeshrabriti kolegu ali cini se kao ogroman promasaj ne uzeti hybrida sa e-cvt... Mislim, pricamo o toyoti. Tu je must buy hybrod (kao i benzinac)... Baterije traju bolesno dugo a i mogu se mijenjati pojedinacni moduli, ne mora cijela. E-cvt je nepoderiv i gotovo sigurno najkvalitetnij "automatski" mjenjac na svijetu. Bolesno jednostavan i dugovjecan. Abnormalno je koliko ima manje pokretnih dijelova naspram pretvaraca momenta ili dsg.a itd... valjda 90% manje nego ovi drugi.

Sa obicnim si dobio alternator, anlaser, zamasnjak i komplet klasicni set kuplunga.. ajde vjerujem da turbo nemas ali sve ovo nabrojano u hybridu ne postoji i tu je jedna od najvecih prednosti. Odrzavanje dodje skoro kao i na el. autu. Jedina ulje u motoru i mjenjacu treba mijenjasti ali da nesto drugo na motoru rikne... a kaj da rikne kad nema skoro nista??

uzeo sam ga na 3 godine na operativni leasing na firmu, za malo vise od pola godine izlazi i vracam ga, pa onda budem pametniji, nadam se :) 

18 godina
Sta nisu poticaji samo za poduzetnike?

Nisam primjetio da ih ima za obične ljude.
8 godina
Aldo kaže...
rampart kaže...

uzeo sam ga na 3 godine na operativni leasing na firmu, za malo vise od pola godine izlazi i vracam ga, pa onda budem pametniji, nadam se :) 

A dobro onda, nije tako strasno :)

A gle, rav4 se namece kao prvi izbor a corolla hybrid kao drugi, lexus kao treci :)

17 godina

jel svi Toyota hibridi imaju taj ecvt? u potrazi sam za novim autom pa su mi zapele za oko Toyote zbog te pouzdanosti koju svi isticu... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Blade18 kaže...

jel svi Toyota hibridi imaju taj ecvt? u potrazi sam za novim autom pa su mi zapele za oko Toyote zbog te pouzdanosti koju svi isticu... 

Lako to provjeris, no prakticki svi Toyota hibridi imaju e-CVT.

18 godina
Blade18 kaže...

svaki toyotin hibrid ima e-CVT, ne proizvode se sa drukcijim mjenjacima

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
18 godina
NEW_MAN kaže...
Za te novce dobijes Y long range ako uspijes izvuci poticaje.

ili M5 E39

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice