Prosječna cijena za net u HR 33€, DE 43€, prosjećna plaća u DE...
https://en.wikipedia.org/wiki/Framing_effect_(psychology)
Prosječna cijena za net u HR 33€, DE 43€, prosjećna plaća u DE...
https://en.wikipedia.org/wiki/Framing_effect_(psychology)
U Rumunjskoj vise kablovi po stupovima i fasadama. Svak razvlači svoj kabel kak mu paše. (=košta manje)
Ostatak EU dozvaljava ih samo ispod zemlje. Još zahtjeva Open Access kako bi samo jedan kopal cestu. (=košta više)
Optika 35 eura 1Gbps... ultra zadovoljan 
Optika 35 eura 1Gbps... ultra zadovoljan 
Uf to je punoo, ja sam plaćao 21 euro u Rijeci za 1 Gbit/s sada 38 za 2,5
Gle, uzmi u obzir da sam u malom selu s 800 stanovnika, i dosad sam isto pa i vise placao 4G i u zadnje 2 godine 5G mrezu koja se ni po cemu ne moze usporedivati s optikom.
Zahvaljujuci malim providerima (Tcom jos uvijek nudi samo bakrenu paricu) koji su investirali u optiku ja ne mogu bit zadovoljniji.
Velika većina ljudi?
Velika većina (geografski) HR nema optiku..tako da..zapitajte se zašto je Musk kod nas 50€, a drugdje jeftiniji.
Ogromne su kod nas razlike, postoji optika i onda postoji veliko NIŠTA, potpuno neupotrebljivi bakar sa par Mbita kojeg je vrijeme pregazilo prije desetak godina. Da ne spominjem onih par sretnika koji su par metara od centrale..,
Velika većina (geografski) HR nema optiku..tako da..zapitajte se zašto je Musk kod nas 50€, a drugdje jeftiniji.
Ogromne su kod nas razlike, postoji optika i onda postoji veliko NIŠTA, potpuno neupotrebljivi bakar sa par Mbita kojeg je vrijeme pregazilo prije desetak godina. Da ne spominjem onih par sretnika koji su par metara od centrale..,
Tko priča o optici? Ja prilčam o širokopojasnom internetu, optika je samo dio.
I ja pričam o širokopojasnom internetu pogotovo o onima koji ga imaju, a kao da ga i nemaju, barem u današnje vrijeme.
Jasno da ga plaćaju kao da ga imaju i to skuplje jer nisu u onim famoznim područjima gdje se cijene ruše svakodnevno..
Kad ti za neku igricu sa Steama treba 2 i više dana da je skineš, da li se to smatra internetom? Kako je krenulo, opet će se pojaviti neki Amstel za te korisnike koji krpaju brzinu. Samo ovog puta ne zbog piraterije, nego zbog nemogučnosti da se išta skine sa tim brzinama..