Baš sam početkom 7. mj. kupovao novi auto, obilazio salone, izbor sveo na Škodu Octaviu i Hyundai Tucson, neki srednji paketi opreme, oko 30k €. Škodu bilo kakvu s 1.5 motorom ako nisi uzeo ono što se pojavilo u dućanu, za dan-dva je više nije bilo. Super im je web stranica jer imaju pregled odmah dostupnih vozila sa svim karakteristikama. Jedino ne znam kako to sve skupa izgleda kad treba servis jer ih ima na tone na cesti, prodaju se ko vruće kifle, ono malo što sam se interesirao oko čekanja po servisima kad se nešto neplanirano dogodi me baš nije previše hrabrilo da idem u tom smjeru, ali valjda ovisi od servisa do servisa. Octavia mi se čini fora auto, prostran, ogromni gepek, ko ne luduje za tehnološkim čudima i điđama za cca 28k € ima fakat fini auto. I fora je kod njih što se može poprilično konfigurirati dodatna oprema, ali onda se čeka minimalno 6 mjeseci na isporuku, makar je praktički kod svih tako. Jedini totalni fail su kontrole klime u infotainmentu. Tucson me malo razočarao prostorom koji mi se uopće ne čini nešto posebno s obzirom na vanjske gabarite auta + plašila me jako otvorena prednja maska i poprilično izloženi kiler. A kako sam gledao automatik i čitao gomile horror priča o njihovim automatskim mjenjačima, odustao sam. Na kraju sam pokupio Toyotu Corollu, uz Suzuki S-Cross jedino što mi se nudilo voziti/probati na cesti. Inače Corolla je uživancija za voziti, preporuka dok su na akciji i ako niste divljak za volanom. Uglavnom razumijem zašto je Škoda dobro prodavana, dok ne kužim baš ko si više kupuje Volkswagen u moru svega i svačega s obzirom na cijene i same aute koji mene osobno ničim posebno ne privlače.
Tijekom slabijeg kolovoza vodeće pozicije za Volks
- poruka: 2
- |
- čitano: 3.010
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja uglavnom nove Octavie na cesti vidim s DA regama i s obzirom kak se voze to mi 'smrde' na službena vozila.
Ne kuzim ovu statistiku zašto ne podjele koliko je stvarno vozila kupila fizička osoba?!
Kod "običnog puka" mislim da Suzuki i Kia vode.