ThinkPad TrackPoint: Legenda polako odlazi u povij

poruka: 16
|
čitano: 2.738
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ThinkPad TrackPoint: Legenda polako odlazi u povij".
16 godina

Wooot?

Pa zato i kupujem Thinkpade sve ove godine.

Sada će biti same shit kao i svi drugi.

Moj PC  
12 0 hvala 1
10 godina

Moj workflow je skoro 100% samo tipkovnica i tu je trackpoint fantastičan jer ne moram koristiti neke čudne keybindove da pomaknem miš kad je to nužno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Inače, imali su ga i Dell Latitudeovi do zadnje (OK predzadnje, nama još nije stigla zadnja generacija), dakle oni s xxx30 oznakama..

ali iskreno, nikad ga nisam koristio, mišonja/touchpad i komboi na tipkovnici su mi standard, a crvene bradavice pipkam drugdje...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina

Užas. Nadam se da će izdržati još koju godinu.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: ThinkPad TrackPoint: Legenda polako odlazi u p
Stric_Jura kaže...

Inače, imali su ga i Dell Latitudeovi do zadnje (OK predzadnje, nama još nije stigla zadnja generacija), dakle oni s xxx30 oznakama..

ali iskreno, nikad ga nisam koristio, mišonja/touchpad i komboi na tipkovnici su mi standard, a crvene bradavice pipkam drugdje...

Niti HP niti Dell sa svojim trackpointima se nisu mogli približiti IBM/Lenovo trackpointu. Pokušao raditi,  ali nešto ne valja, kao da sa G500 Logitecha pređeš na Genius kugličara miša....

14 godina

Najveći problem (po mom mišljenju) je svakako nedostatak fizičkih tipki miša koje su dolazile za trackpad. Uz touchpad već par godina nema tipki, tako da je barem meni otežano korištenje, slučajno klikneš dok pomjeraš prst po touchpadu ako malo jače pritisneš i otvoriš nešto deseto, što ti ne treba (npr folder domaća zadaća sa cca 250gb ) .

Mislim da Thinkpad bez crvene "guraljke" nije više isti kao prije

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Imao sam više ThinkPada (i sad radim na jednome), ali TrackPoint sam rijetko koristio. U starim modelima koji nisu imali Touchpad još sam i koristio TrackPoint, ali već godinama uglavnom koristim vanjskog miša ili kad trebam nešto "na brzinu" onda Touchpad. 

No, ako ukinu TrackPoint to je kraj jedne ere. I malo će faliti, jer ThinkPad bez crvene gumice više neće biti isti. 

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Izvedba tog trackpointa je razlog što već godinama preferiram ThinkPad - uz fenomenalnu tipkovnicu.

Nadam se da će ovaj experiment završiti i da će se vratiti najefikasniji trackpoint.

Zapravo ne mogu reći naj, jer HP je jedina varijanta koju sam probao osim Think Pada i ne radi ni približno dobro, zapravo mi je neupotrebljiva.

1 0 hvala 0
13 godina

Koliko sam primijetio da se i kvaliteta samog trackpoint-a usklađuje s kvalitetom tipkovnice.

I da noviji i kvalitetniji thinkpadi imaju i bolji TP.

0 0 hvala 0
8 godina

Ne slazem se ali nikako. Radi ovoga sam djelomicno i kupovao Lenovo. Sto god da se desi s trackpadom, ili npr nemam mis, imam taj contingency/fall back option.

A i placam ga dragovoljno/bez protesta, sto ih realno kosta 1,47 USD u proizvodnoj cijeni, a naplate stotine. Opet se izmisljaju tople vode i genijalci pokusavaju pumpati brojke na sasvim pogresnom mjestu.

Ako je cokolada bila 100g, pa 80g, poslat cu ih u krasni njeznik i necu kupovati ako ta cokolada postane 74g. Te se igre necemo igrati. A ovo ide u tom smjeru. Koliko ih ljudi koriste uopce nije pitanje u ovom slucaju.

2 0 hvala 0
16 godina

Otkad znam za sebe, kupujem ThinkPade, ali moram priznati, Trackpoint nikad nisam koristio niti će mi nedostajati.

Jednostavno, nikad se nisam naviknuo na upravljanje njime, pogotovo otkad su Touchpadi preuzeli stvar.

Lijep detalj, svakako, ali meni osobno potpuno beskoristan.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zadnji thinkpad na kojem san ga koristio je t510, poslije toga touchpad mi je upotrebljiviji i tipke za trackpoint su postale losije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Na tome presao prvi Age of Empires😊💪🤗čudo.
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
Boris grozni kaže...

Svaka čast na volji :)

Life is jazz. Play it cool.
4 godine
Macumba kaže...
Boris grozni kaže...

Svaka čast na volji :)

Kd si mlad i neznas za bolje nista ti nije tesko

15 godina

Veli se:

gdje ima volje, ima i načina!

čestitam!

Ju je je? Je ju je!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: