Kak se ti perači podova snalaze s laminatom, s obzirom da se laminat ne smije jako močiti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ni parket se ne smije mociti.
To je povrsinsko pranje, ne izljeva se hrpa vode vec se brise vlaznom krpom. Ja imam parket na 80% povrsina i nema nikakvih problema. Kod mog Roborocka je povrsina suha otprilike minutu do dvije nakon prolaska robota.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
A jel moguće složit ga da radi na dvije etaže kuće? znači da se naprave 2 odvojena profila, pa ga odnijeti na kat jednom tjedno recimo da odradi, po mogućnosti bez da moram nositi bazu...
Imam dvije etaže po 45 kvadrata... Nema mi smisla kupovat 2 robota, ne čini mi se baš financijski isplativo. A kat treba dosta manje održavanja od prizemlja, jednom tjedno bi bilo dovoljno...
A jel moguće složit ga da radi na dvije etaže kuće? znači da se naprave 2 odvojena profila, pa ga odnijeti na kat jednom tjedno recimo da odradi, po mogućnosti bez da moram nositi bazu...
Imam dvije etaže po 45 kvadrata... Nema mi smisla kupovat 2 robota, ne čini mi se baš financijski isplativo. A kat treba dosta manje održavanja od prizemlja, jednom tjedno bi bilo dovoljno...
Naravno. Etaža s baznom stanicom je "glavna". No jednostavno odneseš uređaj na drugu etažu, pokreneš mapiranje, spremiš tu novu mapu i tada ga koristiš za čišćenje te druge etaže. To se zove Multi-Floor Mapping i uključi se u postavkama kod inicijalne konfiguracije uređaja (ili naknadno, svejedno).
Prije odnošenja na drugu etažu trebaš pokrenuti pranje krpa dok je robot u baznoj stanici, tako da na posao krene s navlaženim krpama i napunjen vodom. Kad ga pokreneš na novoj etaži, odradit će čišćenje i vratiti se točno tamo odakle je krenuo.
Na taj je način moguće zapamtiti četiri etaže (ili pet, nisam 100% siguran - jutros sam ga spakirao pa ne mogu provjeriti).
Kak se ti perači podova snalaze s laminatom, s obzirom da se laminat ne smije jako močiti?
Razina vlažnosti krpa može se fino namjestiti u postavkama pranja, ali nema tu nikakvog velikog namakanja čak ni kod viših postavki. Ja na parketu koristim nešto tipa 25 od 30. Pod je potpuno suh manje od minute nakon prolaska uređaja.
Gdje. Molim link
Naravno. Etaža s baznom stanicom je "glavna". No jednostavno odneseš uređaj na drugu etažu, pokreneš mapiranje, spremiš tu novu mapu i tada ga koristiš za čišćenje te druge etaže. To se zove Multi-Floor Mapping i uključi se u postavkama kod inicijalne konfiguracije uređaja (ili naknadno, svejedno).
Prije odnošenja na drugu etažu trebaš pokrenuti pranje krpa dok je robot u baznoj stanici, tako da na posao krene s navlaženim krpama i napunjen vodom. Kad ga pokreneš na novoj etaži, odradit će čišćenje i vratiti se točno tamo odakle je krenuo.
Na taj je način moguće zapamtiti četiri etaže (ili pet, nisam 100% siguran - jutros sam ga spakirao pa ne mogu provjeriti).
S obzirom da mi se ne da sad tjedan dana proučavat razne robotske usisavače i mopove, nadam se da je recenzija iskrena i da nije reklama...
PRODANO!
Idem naručit. Hvala!
S obzirom da mi se ne da sad tjedan dana proučavat razne robotske usisavače i mopove, nadam se da je recenzija iskrena i da nije reklama...
PRODANO!
Idem naručit. Hvala!
Teško mi je zamisliti da nećeš biti zadovoljan, uređaj je odličan. Da već nemam robota, kupio bih ga i sam (premda mi je takve stvari uvijek nezgodno reći u recenziji) 
Gdje. Molim link
a čije je jamstvo? to je slovačka trgovina?? jel jamstvo vrijedi u HR?
također, ak kupim preko amazona... jamstvo/servis?? nije mi baš zgodno slat ga 2000km dalje zbog jamstva...
Gdje. Molim link
također, ak kupim preko amazona... jamstvo/servis?? nije mi baš zgodno slat ga 2000km dalje zbog jamstva...
-uz svaku robu imaš deklaraciju.. na njoj upravo to piše, tko-gdje.
-svaka roba može biti iz drugog izvora i različitog jamstva, s ili bez..
-ne miješati s mogućnošću da postoji nešto kao globalno jamstvo, mreža servisa i sl.
-pogotovo ne miješati s eu zakonskim jamstvom, na teret trgovca 2god (mat.nedostatak).. jer nema veze s klasičnim jamstvom proizvođača ili mrežom servisa, problem tad riješava trgovac, ne servis-jamstvo, mada bi za kupca trebalo biti 'svejedno-isto' ili barem slično.. :)
Gdje. Molim link
Za sve proizvode prodane unutar EU važi EU garancija i tu nema nikakvih upitnika. Problem je ako je distributer/proizvođač van tvoje države i nema servisnu mrežu u tvojoj državi (što MOVA pretpostavljam ima jer imaju HR stranicu) onda to znači da moraš aparat poslat nazad gdje si ga kupio. U slučaju Amazona je to sve apsolutno besplatno i ne plačaš nikakvu poštarinu niti išta drugo, plus da skoro nikad apsolutno ništa ne kompliciraju i sve je riješeno tri puta brže nega u bilo kojoj našoj trgovini. Nije mi Bezos drag ali odnos kakav Amazon ima do kupaca je perverzija i ja u 15ak godina što tamo kupujem NIKAD nisam imao problema.
Gdje. Molim link
Samo pripazi na tu stranicu jer imaju dva linka za isti proizvod sa različitom cijenom, tako da mislim da ovaj link nije za "MOVA V50 Ultra Complete" nego samo za "MOVA V50 Ultra" bez obzira što u tekstu piše drugačije.
Poslao sam im mail na upit da mi objasne u čemu je kvaka, jer vjerovatno ima neka.
https://foon.hr/Catalogue/1016/robotski-usisavaci-i-usisavaci/601198/mova-v50-ultra-kompletni-robotski-cistac-bijeli
Gdje. Molim link
Samo pripazi na tu stranicu jer imaju dva linka za isti proizvod sa različitom cijenom, tako da mislim da ovaj link nije za "MOVA V50 Ultra Complete" nego samo za "MOVA V50 Ultra" bez obzira što u tekstu piše drugačije.
Poslao sam im mail na upit da mi objasne u čemu je kvaka, jer vjerovatno ima neka.
https://foon.hr/Catalogue/1016/robotski-usisavaci-i-usisavaci/601198/mova-v50-ultra-kompletni-robotski-cistac-bijeli
https://foon.hr/Catalogue/1016/robotski-usisavaci-i-usisavaci/582803/mova-v50-ultra-robotski-usisavac-bijeli
Ne odgovaraju na mail, ja sam pitao u vezi jamstva i servisa. To je neka slovačka trgovina, po meni mislim da je bolje preskočiti. U Sloveniji se trenutno može kupit za nekih 660eur Complete varijanta, a imaju i dostavu za HR... Naši opet deru sa cijenama, što mi na jedinstvenim EU tržištu stvarno nema logike, valjda APP, i ne radi se samo u razlici PDVa. Inače u Njemačkoj se može nabavit za oko 560eur (MOVA webshop), al dostava je samo za Njemačku. Vjerujem da vrijedi pričekat Black Friday i sl. sezonske popuste...
Naši trgovci ga vratili na 1400eur, a u službenom MOVA hr shopu je oko 850

Na computeruniverse je 569 eura plus poštarina. Provjerena trgovina i šalju u Hrvatsku.
Na computeruniverse je 569 eura plus poštarina. Provjerena trgovina i šalju u Hrvatsku.
Da, toliko je i na njemačkom službenom MOVA shopu... Al ne šalju u HR.
Ja sam poslao distributeru/davatelju jamstva u RH mail da li jamstvo vrijedi u slučaju da robota kupim negdje u EU, konkretno Slovački shop... Uopće mi nisu odgovorili na pitanje, nego su mi ponudili P70 Pro po nekoj akcijskoj cijeni od 600eur...
To bi još bilo dobro da P70 Pro nije lošiji robot od ovog V50 Ultra iz recenzije... V serija su flagshipovi sa rotirajućim mopom.
Uglavnom, s obzirom na izbjegavanje odgovora na moje pitanje, vjerujem da jamstvo NE VRIJEDI u Hrvatskoj ako se uređaj kupi od nekog drugog zastupnika van RH.
A ova akcija u Chipoteci za 750eur... pfff fin način zarade, nažalost vjerujem da je hrpa ljudi nasjela jer ga više nemaju na zalihama... 1400eur "myASS"
Vidim da sad drže V70 Ultra na 1900eur, a u njemačkom shopu je već snižen na 999eur.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
-pogotovo za ovakve robe, koje realno nemaju servis, samo formalno, papirnato-lažno..
-kupac kojem je servis-jamstvo važno, trebao bi prije kvara-situacije da treba servis to provjeriti, npr poslovanje 'ovlaštenog servisa' koji je formalno naveden u deklaraciji.. vidjeti gdje je sjedište, koliko ima zaposlenih ili promet godišnje.. ako je to nula jasno vam je? ako nije uzaludno objašnjavati dalje, nadajte se dobroj sreći.. :)
-dostava, kako za kupnju tako i u suprotnom smjeru, da nema dostave tad bi postojanje servisa bilo važno, ovako nije tj kupac na kraju odlučuje, a ovo je nobrainer razlika cijene čak da se uređaj baci i kupi novi..
-servis? ono što je kod ovakve robe važno, važnije, potrošni materijal, u ovom primjeru upravo to je dodatak za period 1-2god.. (trajanja jamstva, ne slučajno, regulativa eu itd.). tj zamislite da imate ispravan uređaj ali nema četkice ili sredstva.. nema potrošnog materijala, auto-goriva, printer-papira-tinte.. a servis to ne drži, čak ništa ne popravlja nego samo utvrđuje ispravnost i pokrivenost jamstvom, izdaje novo ili povrat novca.. realnost za većinu roba dok se tek nešto klase 'vešmašine' možda popravlja.. i upravo zato ni ne postoje pravi servisi ili tek poneki po eu u koje tad čitava logistika-mreža šalje na popravak, npr mobiteli i sl. a tad ako imamo kvar pokriven jamstvom opet jednako čekamo logistiku-dostavu neovisno jesmo li u francuskoj-poljskoj-hr..
-jednostavan kriterij, roba koja nije škart, kvarovi u visokom postotku komada, što bi se 'internetom' brzo saznalo.. možemo zanemariti jamstvo-servis, važniji su potrošni materijal i cijena.
-no na kraju svaki kupac odlučuje i misli da je donio pravu odluku dok se ne dogodi suprotna situacija koja može biti pravilo ili izuzetak .. statistika kao za igranje lota ili (ne)sreća pojedinca :)
+ možda važno, zakon, eu-regulativa.. (ove godine donešeno, no nije sigurno kad-gdje stupa na snagu i provedba..) .. servis se može obaviti u bilo kojem osposobljenom servisu i ne utječe na jamstvo (gubitak jamstva, formulacija neovlašteni servis, ne miješati stručnost-osposobljenost), jedina razlika je što takav servis svoj rad naplaćuje jer nije u distribucijskoj mreži koja bi mu taj trošak isplatila.. dok kupac može i dalje tražiti naknadu troška od trgovine, no opet, pitanje je kako će to biti u stvarnosti, kod nas od covida nema inspektorata, loše, dok glavni inspektor već godinu dana toča noge čekajući suđenje.. tako da se kupac ne treba previše nadati u hr, no s ovim pitanjem to nema direktne veze jer mu je isto za sve ostale robe ili trgovine, isti problem.. natezanje sa servisima po hr i rokovima i sl. .. pa je čak bolje takve probleme ako do njih dođe riješavati s njemcima-velikima, lakše-galantnije to riješe.. ili pitanje sreće, snalažljivosti pa i jezične barijere ako se ne zna jezik trgovine gdje se kupuje.. nemački-francuski-mađarski.. svejedno :)
Evo izbacio DJI svojeg taman samo je cijena tisućaka sa popustom.... malo puno jedino što je DJI poznata marka, ima savršen servis i ako uzmeš DJI care zaboli te đoko ako ga razbiješ susjedu o glavu kad razvali MPT u 3 ujutro! Ali tisuću je tisuću a 600 je 600.... pa ti sad odluči!
Pa možda to što sam snosim troškove poštarine za koju postoje svakojake tarife i cifre, pa pakiraj, pa ovo, pa ono... U Zagrebu za 45min odnesem uređaj u trgovinu/servis i pokupim ga kad bude gotov...
Mislim nije mi problem nešto spakirat, al ako cifra prijeđe 50eur za poštarinu sim i tam, to onda više nije samo "jamstveni popravak".
Kupujem nonstop po EU webshopovima, al nisam još ništa vraćao i reklamirao...
Evo izbacio DJI svojeg taman samo je cijena tisućaka sa popustom.... malo puno jedino što je DJI poznata marka, ima savršen servis i ako uzmeš DJI care zaboli te đoko ako ga razbiješ susjedu o glavu kad razvali MPT u 3 ujutro! Ali tisuću je tisuću a 600 je 600.... pa ti sad odluči!
jel leti? 
jel leti? 
Pa za te pare ja očekujem da leti, malo čisti kod mene, malo kod mojih, malo kod susjeda.....
Meni je uspješno prošla narudžba sa MOVA Germany stranice za 569EUR bez troška dostave.
https://de.mova.tech/products/mova-v50-ultra-complete-saugroboter-schwarz
Meni je uspješno prošla narudžba sa MOVA Germany stranice za 569EUR bez troška dostave.
Ima dostava za RH? Kad sam ja gledao nije bilo, sad vidim da se nudi... Mislim da ću ga kupit... manje od 600eur, potrošnog materijala za godinu dana... Recenzije odlične.
Razmišljao sam i o Roborocku Edge 2 Pro, odličan robot, trenutno je 900eur najniže što sam našao, al 330eur više od Mova V50 ne vrijedi. U principu su po svemu jako jako slični, Roborock koliko sam shvatio ima dosta ispeglan software i firmware, al ni MOVA mi se ne čini tu loša.
Ima dostava za RH? Kad sam ja gledao nije bilo, sad vidim da se nudi... Mislim da ću ga kupit... manje od 600eur, potrošnog materijala za godinu dana... Recenzije odlične.
Razmišljao sam i o Roborocku Edge 2 Pro, odličan robot, trenutno je 900eur najniže što sam našao, al 330eur više od Mova V50 ne vrijedi. U principu su po svemu jako jako slični, Roborock koliko sam shvatio ima dosta ispeglan software i firmware, al ni MOVA mi se ne čini tu loša.
MOVA je podmarka od Dreame tako da nembi smjelo biti problema sa kvalitetom.
MOVA je podmarka od Dreame tako da nembi smjelo biti problema sa kvalitetom.
Znam da Reddit nije baš najobjektivnije mjesto za tražit mišljenja ali je dosta prigovora na Mova najviše zbog servisa ili pokušavanja dobit bilo kakvu informaciju sa njihove strane. Od prigovora za sam aparat najviše ih je za V50 i V70 da mokro čiščenje nije idelano i da počne dosta dobro ali onda čisti sa skoro suhom krpom (ili šta je več to što se okreće) i drugi najveći problem svima je navodno predugo sušenje koje traje navodno i preko 5-6 sati i nije baš tiho.
Tako da me iskreno zanima mišljenje vas koji ste već kupili ili ga već imate, dali je stvarno tako ili "nije toliko grozno"?