kina je kapitalisticka utopija :)
Teslini radnici u Šangaju moraju živjeti i raditi
- poruka: 33
- |
- čitano: 9.651
- |
- moderatori:
vincimus
inače ne peru ruke?!
Chimerica at it's finest !!!
inače ne peru ruke?!
Ne naravno, ipak su to kinezi
Kako ono Marx reče... osam sati rada, osam sati sna, i osam sati rekreacije, kulture i slobodnog vremena?
Nešto je mnogo zaobilazan taj kineski put u komunizam.
Hmm... 430kn dnevnica?
Tehnofeudalizam!
Zato jučer prema objavljenim rezultatima Tesla opet ruši rekorde i očekivanja.
Očekivano Ostvareno
EPS. 2.24 3.22
Revenue. 17.63B 18.76B
Tako da upravu boli tuki što jadni Kinezi žive i rade u tvornici...
Dionica danas +8%.
Dragovoljna igranka.
Jel' na tornju Hans s MG-om? Nije.
Znaci ponudjeni su uvjeti koji zadovoljavaju malog Yung Changa.
Plus, uz placu od 8.600 Kn mnogi bi se Hrvat odlucio za takav podhvat.
Da ne spominjem one u Africi, koji bi vapili da imaju nas standard
A sankcije za Teslu i Elona jer svi zakoni čovjeka se krše.Gdje zapelo zar treba Putina razapet a on je mala beba za ove iz NWO poretka.
Ne u Feudalizmu si bio još mažen i pažen.Ovdje si zgažen i spržen.
Samo u redaljku na Velesajam po bockanu i klimajući glavom čekati da ova pošast od Tehnokracije dođe kod nas.Samo sjedite doma na toplom čekajući nenaplative račune i klanje.Pusa klimačima i primačima bocke.
Kad bi barem 5% ljudi htjelo procitati dalje od naslova, sigurno ne bi pisali ovakve nebuloze...
Sangaj je u karanteni, mnogi ljudi nemaju za jest, placa im se ne isplacuje posto ne dolaze na posao!
Stoga su sve tvornice u Kini, pa tako i Tesla, osmislile sustav 'zatvorene petlje' u kojem radnici ne bi isli doma, nego ce ostat zivjet i radit u tvornici dok god trajde lockdown.
Prednosti toga su da ako nista drugo, barem nisi gladan, solijaliziras se s drugim ljudima i placa ti sjeda na racun. Po nekima je valjda bolje da su jos mjesecima zatvoreni u stanovima bez hrane, novaca i na rubu suicida..
Kako sam ja svom bivsem poslodavcu u puno navrata objasnjavao, nista ja ne moram, ma sta god on tvrdio....
Samo zelim. Onog momenta kad vise ne budem zelio, nece me vise biti tu, sto god on mislio o tome...
Ekstremno doduse, ali ziva istina....

Čemu maltretiranje ljudi u Kini ako im je cijepljeno skoro 90% populacije? Kretenizam...
Da, cudno, ali tako je i na brodu, platformi, radim mjesec, dva pa sam free mjesec, dva.... samo je pitanje plaće 🤔
A sankcije za Teslu i Elona jer svi zakoni čovjeka se krše.Gdje zapelo zar treba Putina razapet a on je mala beba za ove iz NWO poretka.
Koji mrtvi NWO, to je prastara stvar. Čitaj malo teorije Marxa i Engelsa umjesto tupavih neobrazovanih teoretičara zavjera koji su jučer ispali iz MP3.
Kako sam ja svom bivsem poslodavcu u puno navrata objasnjavao, nista ja ne moram, ma sta god on tvrdio....
Samo zelim. Onog momenta kad vise ne budem zelio, nece me vise biti tu, sto god on mislio o tome...
Ekstremno doduse, ali ziva istina....
U kapitalizmu, razlika između morati i željeti zove se sindikat.
nema veze
Nope, 8600 kuna im je prosječni dodatak na osnovnu plaću.
Znači plaća + prosječno 430 kuna dnevno naknade zato kaj su "zarobljeni".
Sign me in...

Sign me in...
I da ne bi kolege pomislile kako su radnici jadni zarobljeni u nekakvih prljavim hangarima i rade u nehumanim uvjetima, ovako to otprilike izgleda u današnjoj Kini...
Sign me in...
I da ne bi kolege pomislile kako su radnici jadni zarobljeni u nekakvih prljavim hangarima i rade u nehumanim uvjetima, ovako to otprilike izgleda u današnjoj Kini...
Tako izgleda render, iako ne kazem da su "jadni zarobljeni u nekakvih prljavim hangarima i rade u nehumanim uvjetima".
Sign me in...
Tako izgleda render, iako ne kazem da su "jadni zarobljeni u nekakvih prljavim hangarima i rade u nehumanim uvjetima".
Ovo mi je prvo palo na pamet jer pratim izgradnju, već su pri kraju i uskoro će otvorenje. Uvjeren sam da će izgledati gotovo isto kao na renderu. Fascinantan projekt i to jedan od more njih, ovaj je zadužen za EV sektor i s njim će Kina krenuti u preuzimanje i tog sektora na globalnoj razini.
I inače, kad pogledaš, NIO i pogotovo BYD su totalno drugi svemir za Teslu, fascinantno je koliko su to daleko naprednije tvrtke i koliko bolje proizvode imaju.
A proizvodni pogoni su im totalni SF, par stoljeća su ispred zapadnog svijeta.

I inače, kad pogledaš, NIO i pogotovo BYD su totalno drugi svemir za Teslu, fascinantno je koliko su to daleko naprednije tvrtke i koliko bolje proizvode imaju.
A proizvodni pogoni su im totalni SF, par stoljeća su ispred zapadnog svijeta.
NIO jedva čekam da dođe u EU, krenuli su sa Norveškom i sada idu u Njemačku, Finsku i Španjolsku, koliko sam vidio. Auti su im predivni. BYD je isto super, a tu je i XPeng.
Zapadu je ostao samo nekakav renome i stara slava, ali Kinezi su otišli stvarno daleko. Sada imaju cijeli paket dizajn, proizvodne pogone, marketing.
Da se npr. BYD Dolphin kod nas pojavi i da ne računaju 1 yuan = 3-4 kune, mislim da nitko nikad više ne bi pogledao ni jedan auto "domaćih" proizvođača - doslovno sve kaj čovjek traži od EV-a za cijenu manju od Dacie Spring...
Nio isto (premda nisam već dugo pratio kaj nude od modela), a XPeng mi je skroz nepoznanica, ali baš ću guglat, zanimljivo je promatrati koliko je kod njih sve bolje i naprednije, dok mi još živimo u 19. stoljeću.

Da se npr. BYD Dolphin kod nas pojavi i da ne računaju 1 yuan = 3-4 kune, mislim da nitko nikad više ne bi pogledao ni jedan auto "domaćih" proizvođača - doslovno sve kaj čovjek traži od EV-a za cijenu manju od Dacie Spring...
Nio isto (premda nisam već dugo pratio kaj nude od modela), a XPeng mi je skroz nepoznanica, ali baš ću guglat, zanimljivo je promatrati koliko je kod njih sve bolje i naprednije, dok mi još živimo u 19. stoljeću.
Jedna od stvari u kojima je i najslabiji Hirvatistanac 4 koplja ispred Marsovaca je znanje. Ona ekipa pred lokalnom trgovinom zna sve odgovore i ispravnu akciju koju treba poduzeti u bilo kojem momentu - bilo da je rijec o Ukrajini, trostrukom bypassu/otvorenoj operaciji srca ili umjetnickom klizanju, te zasto stanovita klizacica nije uspjela izvesti trostruki axl s predmetanjem.
Iz toga razloga primam izjavu da zivimo u 19. stoljecu s gnusanjem te pretpostavljam da si neki mrzitej svega Hrvatskog i ne vjerujes Kolindi da cemo biti najrazvijenija zemlja EU i Svijeta.