Impresivno je s kojom revnošću Autonet prati Teslino poslovanje, mislim da je ovo već treći ili četvrti članak samo ovaj mjesec. Čudi me da o VW-u, Stellantisu, Renaultu i ostalim europskim proizvođačima nema ni približno toliko informacija.
Tesla zabilježila pad dobiti od čak 70 posto
- poruka: 7
- |
- čitano: 3.389
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle citiram: Niži ostvareni prihod razočarao je ulagače i dodatno pojačao zabrinutost oko budućih financijskih trendova tvrtke.
E to ti je američko viđenje vrijednosti neko kompanije. Tvrtka ima rast prodaje u autoindustriji na tržištu koje je prezasićeno i pri tome ima dobit cca 9% što je neostvarivo za većinu proizvodne industrije (i tako je trećinu dobiti dobila, tj. nije zaradila -zato se i zove dobit ).
Sportski riječnikom rečeno imaš maraton i ti svu lovu uložiš u trkača koji je najbrži u prvih 400 m. Da bi utrka bila fer jer ostali trkači profesionalci koji se time bave desetljećima, pustio si ga da prvi krene (poticaji i labava regulativa), glavnom trkaču pucaš u nogu (VW dieselgate) i angažiraš publiku da navija samo za njega. No tek je četvrtina utrke, trkač ne vuče, nego počinje držati tempo s ostalima i sada panika. Što ako ostali ubrzaju ( hiperprodukcija u Kini potpomognuta državom; ukidanje poticaja tvom pulenu, EU pomicanje granice za ukidanje ICE+ dodatni poticaji ZA BEV). Nema druge nego da sudac diskvalificira Kineza a Eu trkaču ubaci prepreke (carine).
Tesla je zabilježila ili zabilježio...
my heart goes out to you
Impresivno je s kojom revnošću Autonet prati Teslino poslovanje, mislim da je ovo već treći ili četvrti članak samo ovaj mjesec. Čudi me da o VW-u, Stellantisu, Renaultu i ostalim europskim proizvođačima nema ni približno toliko informacija.
Nemožeš vjerovati kakve su Elonve obožavateljice plačipičke i licemjeri.
40% jebenog profita kompanije su WOKE DEI GREEN NEW DEAL krediti iz jebene Kalifornije i najbolje što ALFA MUŽJACI mogu je žalit se što se uopće izvještava o financijskim rezultatima, poput jebene upišane dječice koja se pokriju po glavi kako ih ne bi pojelo čudovište ispod kreveta.
Musk bi Demokratima iz Kalifornije trebao dignuti spomenik.
Oh ne izgleda da je i NY Post postao woke!
Kako li se usuđuju objaviti financijske rezulatate kompanije koja ih po zakonu mora objaviti i koja zbog cijene dionice ima veću vrijednost od proizvođača koji prooizvedu 10x više vozila godišnje!?
Bome, samo sauga drzavu.
Hoce li musk sad ukinuti subvencije i poticaje za teslu uz pomoc DODGE? Ili to rade samo za medicaid i slicno, kad vec rezu i optimiziraju americki drzavni aparat mogli bi i ukinuti subvencije za tvrtke i to.