Auto je i dalje najbolji EV u EU do 60k. Usporedba ruznog VW Tayrona koji kosta 62k kad mu stavis svu opremu koju ima Y je u najmanju ruku smijesno.
Bili smo ove godine na moru sa tim Y i auto ima 450km domet ako se vozite ko covijek. Znaci nikakvo 100 na sat nego 140. Kamp u kojem smo bili ima besplatne punjace tak da smo djabaleske napravili nekih 200km kad smo bili na moru jer smo se okolo navazali i punili besplatno te smo doma dosli sa besplatnom strujom.
Svi zivi koji seru po Tesli ocito nisu sjedili u jednoj a jos manje se vozili.
Jedini problem u toj prici je kamata u RH. Kod mene je kamata 0% i auto je samim time drasticno jeftiniji ako ne uzimate za cash.
Kod auta ima nekih sitnica koje me smetaju i vjerojatno bude ovo prvi i zadnji model Tesle koju smo kupili ali ne zato jer mislim da je auto los nego zato jer jos nema Xpenga i Zeekera za kupiti. Cim oni dodu Tesla vise ne dolazi u obzir.
Tesla je u 50k price range debelo debelo best buy auto koji je od EU konkurencije bolji po svemu!
Proba osam nedavno nekoliko EV-a, meni tesla nikako nije "najbolji" do 60k€, naravno najbolji se misli najbolji tebi i za tvoje potrebe. Meni najveci domet nije bitan jer imam drugi auto za daleka putovanja, meni za dnevne potrebe 150 - 200 km dovoljno pa svaki koji ima peko 400 km dometa je ok. Osobno mi se BYD sealion 7 svidio najviše, vozio sam i Seal U, ostale brandove necu spominjati radi antireklame :) , nisam očekivao to od kineza, ali auto je zvjer, brz , udoban, odlicno opremljen sobar domet, ja se zaljubio na prvi pogled. Uživo ljepši nego na slikama, a interijer bar klasu iznad ostalih. Znam da nema najveci domet, niti najveci prtljaznik u klasi, niti sportski ovjes, ali nit i mora imati, jako dobro je zaokruzen, odlican obiteljski auto za normalnu voznju. Svasta se tu pricalo za kineze, ali treba prvo isprobati pa suditi.
Napravili smo probnu voznju sa Sealion 7 i auto je bomba. Vozil sam najjaci model i auto je bonkers. BYD nismo uzeli jer je visoka kamata i auto me izade skoro 10k vise nego Tesla a nije toliko bolji. Naj naj najveci minus kod Tesle je manjak HUDa, nema 360 kameru i Android auto!
Samo radi toga kaj auto nema HUD i Android auto ga vise nikad necu kupiti.
Kroz pet godina kad otplatim Teslu bude u EU sve zivo iz Kine i sljedeci auto bude Xpeng ili Zeekr.
isto sam vozio najjaci model, zaista impresivan. U HR je mislim cijena truncicu povoljnija nego u DE, a sad idu i poticaji kroz mjesec dana pa je onda jos povoljniji, jedino ove godine poticaji idu samo za firme, za gradanstvo je jos upitno, vjerojatno ne ove godine.