Sve češča situacija - Nikad niste bili u Zadru, a

poruka: 8
|
čitano: 8.847
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sve češča situacija - Nikad niste bili u Zadru, a ".
16 godina

Ima li netko informaciju, snimaju li ove nove kamere u Zagrebu u jednu ili u obje strane?

Meni se cini samo da jednu stranu snimaju, makar su dizajnirane da izgleda kao da gledaju na obje strane, ali jedna strana ipak ima vidljiv kompleksniji mehanizam.

Nisam bio dovoljno hrabar da testiram. 

- Psiho246
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

češća*

7 0 hvala 0
16 godina
Re: Sve češča situacija - Nikad niste bili u Zadru
Cijeli predugački članak se da sažeti u jednu rečenicu: kazne za prometne prekršaje se printaju i šalju iz Zadra za cijelu Hrvatsku.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2024 20:56 (Igor101).

19 0 hvala 8
16 godina

"U svakom slučaju, najbitnije je uvijek poštivati prometne propise, a nakon čega nema bojazni hoće li vam na kućnu adresi stići bijela kuverta iz Zadra."

Vjerojatno nema bojazni za kazne, ali ima za prijetnje šakom u glavu i koječime, trubljenje i blendanje na dupetu, sumanuta pretjecanja (kolone vozila), psovke, hvatanje u zamku između dva šlepera na autocesti, pokušaje izguravanja s ceste od strane šlepera i slične situacije (sve nabrojano sam osobno doživljavao kad sam se pokušavao voziti po propisima pred kamerama). Trebalo bi kao obaveznu opremu na razini EU, kao što se sad trpaju raznorazne tehnologije, u aute ugrađivati i 360° kamere s čuvanjem snimke od par sati da se debili mogu uredno s dokazima prijaviti policiji. Zbog razine prometne nekulture po pitanju ograničenja veselim se i sve agresivnijim zahtjevima EU za limitiranjem brzine u autima, praćenjima znakova i ograničenja i takvim stvarima. S druge strane, kod nas je valjda standard ograničenje na prosječnoj prostranoj širokoj cesti pred kamerom 40. Baš sam se vozio zadnjih tjedana dosta po slovenskim cestama na području Prekomurja, Ptuja, Maribora, jedne kamere nisam vidio, kroz sela pretežito ograničenje 70. Ali ima i tamo divljaka.

Deckard
Moj PC  
0 2 hvala 0
8 godina

ej aj koji bi imao unesene sve lokacije i njihova ogranicenja, automatsko printanje kazne i dojava nadleznoj postaji.

ili jos bolje, isti ej aj koji nece dozvoliti povecanje brzine preko one koja je odredjena za tu dionicu puta. 

radni naziv tehnologije "djaba stiskas, nece ici brze od ovoga".....

znaci lijepo ulazis u naseljeno mjesto, ej aj ocita tablu 50.... pa ti majstore stisci gas koliko hoces, neces ni milimetra preko tih 50, 70, 130 i slicno. sto je relativno jednostavno jer tehnologija prakticki vec postoji (tempomati, limiteri i slicno).

naravno, mogucnost bajpasa tehnologije ako stvarno moras ici brze, ali uz prijavu nadleznoj stanici, da si iskoristio tu mogucnost, pa onda njima lijepo objasnis zasto....

ah, taj star trek.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2024 10:06 (Damir22).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Damir22 kaže...

znaci lijepo ulazis u naseljeno mjesto, ej aj ocita tablu 50.... pa ti majstore stisci gas koliko hoces, neces ni milimetra preko tih 50, 70, 130 i slicno. sto je relativno jednostavno jer tehnologija prakticki vec postoji (tempomati, limiteri i slicno).

naravno, mogucnost bajpasa tehnologije ako stvarno moras ici brze, ali uz prijavu nadleznoj stanici, da si iskoristio tu mogucnost, pa onda njima lijepo objasnis zasto....

ah, taj star trek.....

Pa i nije Star Trek, baš sam prošli tjedan malo proučavao situaciju oko novih automobila u EU i fakat se ide k tome. Sad već auti obavezno tule i cvile kad ideš preko ograničenja, ideja i je da se složi tehnologija koja bi ti limitirala brzinu preko praćenja znakova ograničenja i GPS-a. Ima tu još svašta za izmudrovati, npr. pretjecanja, brzina specijalnih vozila tipa hitna, policija, što kad bi se recimo transportiralo unesrećenog u običnom autu, što kad jednom već uđeš u pretjecanje pa moraš ići iznad ograničenja jer se stvar zakomplicira i takve stvari.

Deckard
6 godina
navodno od 2025. idu crne kutije u novi auto pa će moć sve vidjet šta se radilo sa autom
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
deckard kaže...

S druge strane, kod nas je valjda standard ograničenje na prosječnoj prostranoj širokoj cesti pred kamerom 40. Baš sam se vozio zadnjih tjedana dosta po slovenskim cestama na području Prekomurja, Ptuja, Maribora, jedne kamere nisam vidio, kroz sela pretežito ograničenje 70. Ali ima i tamo divljaka.

Kod nas su ograničenja brzine potpuno besmislena i tipičan primjer onoga "zakon je strog, ali se ne primjenjuje", zato da onda mogu povremeno tlačiti

Po Austriji se vozim kroz njihova sela, bez problema 80km/h ograničenje. Kod nas evo primjer stara Zagorska cesta, na većini dionice 60-70, a široka cesta, izvan naselja, ako voziš ispod 90 ljudi te pretječu

Još na svakom zavoju stoji novi znak 60, pa kad prestane zavoj onda onaj sivi znak kojim se poništava ograničenje... i tako svakih 800 metara, po cijeloj dionici

Malo prije toga, prema Zagrebu, kod West gate-ovih rotora, ograničenje je 50 km/h   NITKO se ne vozi tako

Damir22 kaže...

ej aj koji bi imao unesene sve lokacije i njihova ogranicenja, automatsko printanje kazne i dojava nadleznoj postaji.

ili jos bolje, isti ej aj koji nece dozvoliti povecanje brzine preko one koja je odredjena za tu dionicu puta. 

ah, taj star trek.....

dejo74 kaže...
navodno od 2025. idu crne kutije u novi auto pa će moć sve vidjet šta se radilo sa autom

Nije to ništa šta balkanski autoelektričari ne bi zaobilazili za cca 100 eurića

Znači maltretiralo bi se poštene građane koji se ne usude drkati po tome, a ovi šta se voze ko debili i ne mare za zakon bi vozili kako hoće

Isto kako je danas s DPF-om npr. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice