Ovo je stvarna fotografija, nastala kod Koprivnice

poruka: 8
|
čitano: 5.177
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ovo je stvarna fotografija, nastala kod Koprivnice".
8 godina

" Tih 300 metara (točnije, 1.000 stopa) je dozvoljeni sigurnosni razmak do FL 290..."

do Fligh levela 290???? bas ste sigurni da je samo do 290?
a što nakon 290? 

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ovo je stvarna fotografija, nastala kod Kopriv
"Like" od mene.
Sviđaju mi se ovakve zanimljivosti s naših prostora. Lijepo je vidjeti kakve sve entuzijaste imamo.

6 0 hvala 0
14 godina

eh nisam ni znal da ta grupa postoji i da moj Koprivničanec tu djeluje...

apropos ovoga, dakle tih 300 m je zbilja prihvatljivo ?!?

znam samo da, buduću uvijek kad letim uzimam sjedalo kraj prozora i blenem van, sam se "usrao" na jednom letu iznad Njemačke gdje sma uočio avion kako dolazi pod 90° s par km udaljenosti ( tad nije bio pod 90° nego sam ga uočio, bili smo na "jastuku" oblaka pa se vidio ), i gledam kako se razmak smanjuje, sve dok nismo bili pod tih 90°, a taj avion je tada uočljivo bio malo (to je valjda tih 300 m) iznad nas i cca 200 m desno ...

znam samo da sam zavrtio glavom, i onda me žena na sjedalu do mene pitala što je, pa dok sam joj rekao, rekla mi je da je vjerojatno bio razmak veći od kilometra, i nikako nije htjela prihvatiti moju procjenu...

Ju je je? Je ju je!
9 godina
sporttest kaže...

" Tih 300 metara (točnije, 1.000 stopa) je dozvoljeni sigurnosni razmak do FL 290..."

do Fligh levela 290???? bas ste sigurni da je samo do 290?
a što nakon 290? 

Nakon FL290 je 600 metara. Ne rugaj se nego se obrazuj.

8 godina
Kad vec nekog prozivas da se obrazuje moras biti siguran sto pricas.

FIR Zagreb radi na 1000ft izmedu levela i nakon 290. Nađi AIP pa se informiraj (obrazuj se umjesto da se rugas)
Takoder vecina ostalih FIRova u razvijenim zemljama.
RVSM je postao standard odavno
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2024 11:25 (sporttest).
8 godina

Doslovno prije nekoliko minuta FIR zagreb

0 0 hvala 0
9 godina

Priznajem (djelomičnu) pogrešku ali ne povlačim ovo za ruganje, kako god si sad ovo napisao, tako si mogao u prvom postu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2024 13:03 (Nuclear_Phoenix).
8 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Priznajem (djelomičnu) pogrešku ali ne povlačim ovo za ruganje, kako god si sad ovo napisao, tako si mogao u prvom postu.

pogreška je maksimalna jer ljudi misle da imaju znanje zbog skybrary informacije....tamo je teorija, stanje na terenu je dosta drugacije.

sto se tiče prvog posta, naravno da nisam mogao drugačije, ovo je novinski članak koji mora čitatelju dat pravu informaciju i nešto ga naučiti.

Ako već nema pravu informaciju onda barem neka ne širi krivu i sije neznanje 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice