Što bi Muskovo bogatstvo moglo kupiti ili popravit

poruka: 62
|
čitano: 9.241
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Što bi Muskovo bogatstvo moglo kupiti ili popravit".
19 mjeseci
Re: Što bi Muskovo bogatstvo moglo kupiti ili popr
KonjRR:
Takoder ni tvoja ideja o vecoj proizvodnji hrane nece rijesiti taj problem.
Ako od mene ocekujes da dam rjesnje tog problema ocekujes puno previse. Mogao si pitati i da dam rjesenje za stabilnu fuziju.
Nekako osobno smatram da bi rjesili problem gladi u svijetu moramo izmjeniti drustveno uredenje i vrijednosti kojem to drustvo tezi. Sve ostalo su price za kako kazu "malu djecu".
p.s. ovo pitaj UI mi nije bas jasno jeli sarkazam, uvreda ili nesto trece? ( UI user interface? ) .

Krivo si shvatio da spominjem o nekoj većoj proizvodnji hrane, napisao sam da uređene zemlje imaju višak zasađenih žitarica a to znači da je zasađeno gdje god je plodna zemlja, eventualno države mogu krčiti šume da bi došli do oranica, što nikako ne valja i bilo bi pogubno.
Možda si mislio na ono što sam spominjao o plemenitim projektima sprečavanja širenja pustinja, no to nema veze sa modernom sadnjom žitarica kao povećanjem proizvodnje hrane koju spominješ da sam napisao, ali ta sadnja zida pomaže da se zaustavi širenje pustinja koje se šire svugdje po svijetu te to čini siromašne zemlje još siromašnijima i gladnijima.
Imamo previše zasađene "hrane" u gotovo svim zemljama osim u siromašnim , kada bi teoretski hranili njome samo čeljad, no kao što sam napisao velika većina ide za krmivo, prehranu životinja na farmama, jer meso je simbol bogatstva.

Ajd drago mi je da si naveo da bi za raspodjelu te hrane gladnima bilo potrebno potpuno uređenje društva.

UI sam spomenuo ako ti se neda objašnjavati onda mi možeš copy/paste teksta , ili što god samo da ne bude ono generaliziranje o raspodjeli hrane u jednoj rečenici.
Kako je rekao Črčil govor mora biti poput ženske suknje , ne prekratka da ne bude vulgarna i ne pre dugačka da ne bude dosadna ;)

Elon ima moć da pomogne siromašnima ali njegova agenda je kao i Štrumpova- glupa i plitka. Jeste čuli da je baba Štrump konj poništio plemeniti projekt ribolovno zaštićenog područja mora... ode planet u mp3!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
10 godina
My2Cents kaže...

Leftikanci ne mogu smisliti cak niti neku novu rijec sa kojom bi bar malo uljepsali ili modernizirali ideje koje uvijek sigurno propadaju!.

Pih raspodjela..Bog te dragi dal, tlak mi odmah skoci kada to procitam.

Jaooooo sad si se otvorio. 

Vi Thompsonoustaski desnicarsko ekstremisticki radikalnodesni elementi koji sirite mrznju!

Priznaj, koliko si puta bio na Epsteinovom otoku? 

11 mjeseci
Gebirgs kaže...

Jaooooo sad si se otvorio. 

Vi Thompsonoustaski desnicarsko ekstremisticki radikalnodesni elementi koji sirite mrznju!

Priznaj, koliko si puta bio na Epsteinovom otoku? 

Ma taj otok nam vec dugo nije fora, pravi partiji su na drugim mjestima . Prica se da ce biti super na Marsu, Musk nam radi raketu do tam.

ToNson mi nekako ne sjeda u uho kao umjetnik i glazbenik, zvuci mi kao da tiska na WCu dok obavlja veliku nuzdu, no treba naglasiti ja nisam meritoran u ocjeni njegovog pjevanja.

Taj patriotski naboj ima objasnjenja, no nije u mome stilu. Ne smeta me dok nema agresije u procesu obrane i isticanja patriotizma.

Lefticar na silu pokusavaju izazvati nerede, dok neki glupavi patrioti uredno nasjedaju - puno zalosno da ne mozemo puhati u isti rog za dobro cijele zajednice. Zbog ideologije spremni i gladni biti i ratovati - vrlo glupo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2026 9:17 (My2Cents).
17 godina
Sirotanovic kaže...
KonjRR:
Takoder ni tvoja ideja o vecoj proizvodnji hrane nece rijesiti taj problem.
Ako od mene ocekujes da dam rjesnje tog problema ocekujes puno previse. Mogao si pitati i da dam rjesenje za stabilnu fuziju.
Nekako osobno smatram da bi rjesili problem gladi u svijetu moramo izmjeniti drustveno uredenje i vrijednosti kojem to drustvo tezi. Sve ostalo su price za kako kazu "malu djecu".
p.s. ovo pitaj UI mi nije bas jasno jeli sarkazam, uvreda ili nesto trece? ( UI user interface? ) .

Krivo si shvatio da spominjem o nekoj većoj proizvodnji hrane, napisao sam da uređene zemlje imaju višak zasađenih žitarica a to znači da je zasađeno gdje god je plodna zemlja, eventualno države mogu krčiti šume da bi došli do oranica, što nikako ne valja i bilo bi pogubno.
Možda si mislio na ono što sam spominjao o plemenitim projektima sprečavanja širenja pustinja, no to nema veze sa modernom sadnjom žitarica kao povećanjem proizvodnje hrane koju spominješ da sam napisao, ali ta sadnja zida pomaže da se zaustavi širenje pustinja koje se šire svugdje po svijetu te to čini siromašne zemlje još siromašnijima i gladnijima.
Imamo previše zasađene "hrane" u gotovo svim zemljama osim u siromašnim , kada bi teoretski hranili njome samo čeljad, no kao što sam napisao velika većina ide za krmivo, prehranu životinja na farmama, jer meso je simbol bogatstva.

Ajd drago mi je da si naveo da bi za raspodjelu te hrane gladnima bilo potrebno potpuno uređenje društva.

UI sam spomenuo ako ti se neda objašnjavati onda mi možeš copy/paste teksta , ili što god samo da ne bude ono generaliziranje o raspodjeli hrane u jednoj rečenici.
Kako je rekao Črčil govor mora biti poput ženske suknje , ne prekratka da ne bude vulgarna i ne pre dugačka da ne bude dosadna ;)

Elon ima moć da pomogne siromašnima ali njegova agenda je kao i Štrumpova- glupa i plitka. Jeste čuli da je baba Štrump konj poništio plemeniti projekt ribolovno zaštićenog područja mora... ode planet u mp3!

Tesko da ijedan pojedinac pa makar imovinski "popularan" kao musk moze pomoci siromasnima globalno. 

A tu i je najveci problem onaj drustveni koji sam spomenuo. Da zeli pomoci siromasnima nebi bio tako imovinksi "popularan". Mozda ti je kvaka 22 poznata?

p.s. veliki drustveni problem nam je sto drustvo ngraduje one koji mu najvise kao cjelini stete. Dok se to ne promijeni bit ce jos vise gladnih i siromasnih, obespravljenih itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2026 19:04 (konjRR).
16 godina
Jel oces onda rec da mu gladni i siromasni doprinose. Pa vecina tih gladnih i siromasnih je s razlogom tu di je. Nemamo svi iste uvijete a sta ces ti mene uvjerit da si ti sta i ceka da umres od gladi ili siromastva?
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

1 0 hvala 0
17 godina
stirko55 kaže...
Jel oces onda rec da mu gladni i siromasni doprinose. Pa vecina tih gladnih i siromasnih je s razlogom tu di je. Nemamo svi iste uvijete a sta ces ti mene uvjerit da si ti sta i ceka da umres od gladi ili siromastva?

Koji je to razlog? 

Ostatak posta je?

16 godina
konjRR kaže...
stirko55 kaže...

Koji je to razlog? 

Ostatak posta je?

Ono sta ocu rec je da dominiziras bogate, a uzdizes gladne i siromasne samo zato sta zive svoj zivot kao zrtve. Veliki dio njih da se potrudi bi bio u puno boljoj situaciji nego sta jesu

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
17 godina
stirko55 kaže...
konjRR kaže...
stirko55 kaže...

Koji je to razlog? 

Ostatak posta je?

Ono sta ocu rec je da dominiziras bogate, a uzdizes gladne i siromasne samo zato sta zive svoj zivot kao zrtve. Veliki dio njih da se potrudi bi bio u puno boljoj situaciji nego sta jesu

Ovaj post je primjer skoro svega sto sa drustvom nevalja.

Kako pomoci ovakvoj osobi? Neznam. 

Mozda ti bude lakse ako pogledas ovaj dokumentarac? 

20 mjeseci
stirko55 kaže...
konjRR kaže...
stirko55 kaže...

Koji je to razlog? 

Ostatak posta je?

Želiš reći da se velika većina više potrudi bi bilo bolje stojeće, pa tko bi ostao siromašan?

16 godina
Pa oni koji se ne potrude. Ljudi su vecinon lini tako da nebrini se ti, samo se ti potrudi za sebe i ne oplakuj one siromasnije i gladnije

0 1 hvala 0
8 godina
My2Cents kaže...
konjRR kaže...

Pogotovo problem koji je globalno tako jednostavan. Problem je u raspodjeli. 

Lefticarske litanije i zablude, suplje ideje koje su propale preko nekoliko puta.

Nauci ti prvo neke zaraditi pa onda kad budes videl kak je tesko neke zaraditi onda se vrati pa pocni pricati i raspredati o jednostavnm problemu za koji je rjesenje "raspodjela".

Leftikanci ne mogu smisliti cak niti neku novu rijec sa kojom bi bar malo uljepsali ili modernizirali ideje koje uvijek sigurno propadaju!.

Pih raspodjela..Bog te dragi dal, tlak mi odmah skoci kada to procitam.

Očito je bit moralna, suosječajna, empatična osoba danas leftardsko ponašanje a ne normalno ponašanje svih! Al je zaista teško pomagat drugima koji nemaju toliko sreće u životu kao ti ili treba gledat samo vlastitu guzicu? Dali bi ti mogao hladnokrvno gledat svog susjeda kako tone u dugove samo da prehrani djecu dok ti kupuješ treću vikendicu, dok on radi tri posla da uopće preživi a ti kupuješ Balenciaga majicu za 2000 eur.... očito da, jer za pomagat nekome očito su samo debi***i leftardi sposobni po tebi?

Nitko ne osporava da je sam osnova firmu, da je napravio sam svoje carstvo, da ima ideje i da nije tupina, ali dali iskreno treba hodat preko mrtvih da ti imaš više nego možeš potrošit u sljedećih 1000 života dok ispod sebe gledaš sa osmjehom na stotine tisuća ljudi koje rade po tri posla samo da prežive? Gdje je granica? Kad je dovoljno? Kad je vrijeme za pomoć drugima koji nisu imali takve šanse u životu? Kad je vrijeme za napravit nešto za opću dobrobit svih a ne samo za svoju guzicu? 

Nisi ti ni leftard ni zabiti desničar, ti si samo jadnik ako iskreno tako razmišljaš!

17 godina

I lijevi i desni žele pomoći siromašnima, samo se razlikuju u načinu kako im pomoći. Lijevi žele uzeti od onih koji imaju i dati siromašnima, desni žele omogućiti siromašnima da se sami izvuku iz siromaštva.

Povjest nas uči da ovo drugo bolje djeluje. 

10 godina
My2Cents kaže...

Musk, sa druge strane, lako moguce placa poreza manje nego Ti ili Drago. Problem kojega u tekstu nema. Porez bogatunima je "ime onoga kojig se ne spominje" - strasni Voldemort u onom glupavom filmu za djecu.

Rek'o ja teb', kad' vidim kako se nas PDV trosi, nije to ni losa stvar (ne platit' PDV uopce). 

Jerbo imas pogleda common guy altruista i korisnog clana zajednice koji placa poreze, reciklira, ne radi sranja, kosi travu - placa porez i puno ne talasa. 

Ili frajera koji ne da lovu za pizd@rije i pazi na prihode i rashode. 

Jerbo kad' pogledam svakodnevne afere gdje lova od PDV-a ide, npr:

30 godina pljackanja HOO-a, lova na operacije dizanja dojki mladih dama koje su usluge vracale milovanjem njeznika, kupovine vila po Ibizi itd

Matesa "nije nista znao" i samo je volontirao, a onda ga jucer ubacuju s vrha drzave, s 70 godina, i NO Croatia Airlines-a. Jer nije za penziju. Dok starcad skapava po selima u Slavoniji i Lici. 

Ili sampion Beros, koji s agentom BIA-e peljesi Hrvatsko zdravstvo (da nas se bolje i efektivnije potamani), i to Vlada isto express uhljebi opet u sustav, moram se pitati

Zasto dati tom i takvom sustavu ogrizotak jabuke, 2 Kune, bilo sto? 

11 mjeseci
nikonja kaže...

Nisi ti ni leftard ni zabiti desničar, ti si samo jadnik ako iskreno tako razmišljaš!

Meni je zao sto ti citas onako kako tebi pase. 

Rapodjela znaci nista drugo nego otimacina, desilo se masu puta. 

Sto je problem. Mentalni koncepti nisu sitnica, oni su jako bitni. Da je isti napisao Porez, to bi vec bilo nesto drugo.

Raspodjela je najgori moguci mentalni koncept koji postoji te uglavnom jasno ocrtava nekoga tko o problem razmislja vrlo povrsno.

To ti je sukus moga komentara, ovo ostalo sto izcitavas i koristis kao priliku da iznese moralno gnusanje ti je cisti promasaj.

16 godina

...

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 mjeseci
Gebirgs kaže...

Pitanje na mjestu, razumno i logicno. Vise puta sam negdje pisao: "To su samo pare", mozda bi me se lakse shvatilo ako umjesto para zamislimo vodu. Ista pada svugdje kao kisa, kao rosa. Pada po smecu, pada po poljuprivrenim usjevima, pada po autima.

Negdje ta voda ucini veliku korist, negdje stetu, negdje nema nikavog efekta. Tome unatoc, postoji ocit benefit, voda pada svugdje i svugdje je uglavnom dostupna i nekako se do nje moze.

Kazemo onako kolokvijalno: kruzi u prirodi.

Placanjem poreza "tim lopovima" dajem novac koji ce se preusmjeriti te imamo kakvu takvu mogucnost utjecati na izborima i preko lokalnih sustava vlasti gdje i kako ce novac ici. Kao i voda nece sve otici samo na korisne projekte biti ce i razbacivanja.

Ne placas li porez, usmjeravas li ga negdje gdje ce biti zarobljen smanjujes mogucnost da isti "padne" na veci broj praznih dzepova i ucini ekonomsku aktivnost.

Placanje poreza naravno nije nesto sto se ne preispituje, pa treba i aktivno sudjelovati u modificranju i korekcijama istoga. Trenutno je porez formiran tako da ga nema ako ti je sav novac ulozen u posao i ne isplacujes si placu, pa je jeftinije placati kamatu na kredu nego porez. Logicno ali i ne fer.

Kada jedn Musk usisa milijarde u svoje efikasne projekte, svi ljudi koji ne rade za Muska nisu na dobitku, no ako Musk plati porez onda jednostavno oslobadja veliku kolicinu novca da se vrat tamo od kud je i potekla, od ljudi i njihovog fokusiranog vremena u pruzanju usluga i proizvoda.  Tada dojdes do meni odurnog termina koji mrzim iz dna duse kada se koristi nemusto, preraspodjela koja ima efekta.

Ista stvar se desava sa svim ulagacima, bez obzira kako mali, ne placaju nista dok nema izvlacenja profita, uglavnom, a pocesto nema poreza niti na nasljedstvo.

Sto je sukus. Pare treba zaradjivati, ali i trositi, ako neces trositi u mjeri koja je potrebna, porezi to moraju korigirati, inace postanes onaj koji usisava vecinu vode pa su mnogi zedni.

Ako su zedni jer im je tesko nabaviti casu i napiti se vode, onda neka ostanu zedni!

18 godina
My2Cents kaže...
Gebirgs kaže...

Pitanje na mjestu, razumno i logicno. Vise puta sam negdje pisao: "To su samo pare", mozda bi me se lakse shvatilo ako umjesto para zamislimo vodu. Ista pada svugdje kao kisa, kao rosa. Pada po smecu, pada po poljuprivrenim usjevima, pada po autima.

Negdje ta voda ucini veliku korist, negdje stetu, negdje nema nikavog efekta. Tome unatoc, postoji ocit benefit, voda pada svugdje i svugdje je uglavnom dostupna i nekako se do nje moze.

Kazemo onako kolokvijalno: kruzi u prirodi.

Placanjem poreza "tim lopovima" dajem novac koji ce se preusmjeriti te imamo kakvu takvu mogucnost utjecati na izborima i preko lokalnih sustava vlasti gdje i kako ce novac ici. Kao i voda nece sve otici samo na korisne projekte biti ce i razbacivanja.

Ne placas li porez, usmjeravas li ga negdje gdje ce biti zarobljen smanjujes mogucnost da isti "padne" na veci broj praznih dzepova i ucini ekonomsku aktivnost.

Placanje poreza naravno nije nesto sto se ne preispituje, pa treba i aktivno sudjelovati u modificranju i korekcijama istoga. Trenutno je porez formiran tako da ga nema ako ti je sav novac ulozen u posao i ne isplacujes si placu, pa je jeftinije placati kamatu na kredu nego porez. Logicno ali i ne fer.

Kada jedn Musk usisa milijarde u svoje efikasne projekte, svi ljudi koji ne rade za Muska nisu na dobitku, no ako Musk plati porez onda jednostavno oslobadja veliku kolicinu novca da se vrat tamo od kud je i potekla, od ljudi i njihovog fokusiranog vremena u pruzanju usluga i proizvoda.  Tada dojdes do meni odurnog termina koji mrzim iz dna duse kada se koristi nemusto, preraspodjela koja ima efekta.

Ista stvar se desava sa svim ulagacima, bez obzira kako mali, ne placaju nista dok nema izvlacenja profita, uglavnom, a pocesto nema poreza niti na nasljedstvo.

Sto je sukus. Pare treba zaradjivati, ali i trositi, ako neces trositi u mjeri koja je potrebna, porezi to moraju korigirati, inace postanes onaj koji usisava vecinu vode pa su mnogi zedni.

Ako su zedni jer im je tesko nabaviti casu i napiti se vode, onda neka ostanu zedni!

Ne kuzim, znaci ipak si za preraspodjelu? (I otimao bi novce ljudima ako ih ne trose)

18 godina

Čovjek čija se neto vrijednost izračunava na temelju cijene njegovih vlastitih dionica koristio je novac posuđen uz zalog tih dionica

kako bi kupio još vlastitih dionica, što je povećalo cijenu njegovih dionica, što je povećalo njegovu neto vrijednost,

a samim time i njegovu sposobnost zaduživanja. To je perpetuum mobile samonapuhavanja. On ne stvara vrijednost.

On ne gradi proizvod. On povećava vlastitu cijenu posuđenim novcem, a tržište mu zbog toga plješće.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 mjeseci
ShadoW kaže...
My2Cents kaže...

Ne kuzim, znaci ipak si za preraspodjelu? (I otimao bi novce ljudima ako ih ne trose)

, tocno, ne kuzis. Banalizirani opis je tu da ga moralne vertikale lako shvate.

Porez nije preraspodjela. Porez je racun za usluge drzave. Jedna od usluga je i postojanje sustava drzave u kojem po pozitivnim pravilima mozes zaradjivati ogromne kolicine novca.

Sustav koji omoguciju mirno skupljanje nepregledne kolicine novca ima svoju cijenu, zove se Porez.

Preraspodjela - je otimacina, to nije porez, nego moralno politicka konfabulacija bez jasnih u realnosti utemeljenih pravila. 

17 godina
dejo6 kaže...

I lijevi i desni žele pomoći siromašnima, samo se razlikuju u načinu kako im pomoći. Lijevi žele uzeti od onih koji imaju i dati siromašnima, desni žele omogućiti siromašnima da se sami izvuku iz siromaštva.

To je desnicarska laz. Taktika ako ponavljas laz ce postati isitina? Izgleda ds su svi desnicari isti. 

p.s. malo podbadam jer ocito je da se ovdje na forumu, ukljucujuci i tebe, ni nezna sto su ljevicari sto desnicari itd...

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2026 16:10 (konjRR).
7 godina
dejo6 kaže...

Povijest nas uči da je ovo teški proser s desna.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2026 15:54 (Al Crane).
18 godina
Al Crane kaže...
dejo6 kaže...

Povijest nas uči da je ovo teški proser s desna.

Istina, jer bi po tome KP Kine ispali desničari jer su izvukli 800 milijuna ljudi iz siromaštva u vrlo kratkom roku

Dok je npr engleska desnica držala svoju sirotinju u siromaštvu i nije im padalo na pamet da ih iz njega izvlače

čak i kad su držali pola svijeta

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2026 16:00 (segregator).
7 godina
konjRR kaže...
dejo6 kaže...

To je desnicarska laz. Taktika ako ponavljas laz ce postati isitina? Izgleda ds su svi desnicari isti. 

p.s. malo podbadam jer ocito je da se ovdje na forumu, ukljucujuci i tebe, ni nezna sto su ljevicari sto desnicari itd...

Pa kad je netko krajnje desno, sve ostalo mu se čini lijevo 
A danas je jako, jako malo pravih, a kamoli ekstremnih ljevičara. Ekstremni ljevičar je zapravo oksimoron.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
17 godina
segregator kaže...

Istina, jer bi po tome KP Kine ispali desničari jer su izvukli 800 milijuna ljudi iz siromaštva u vrlo kratkom roku

Dok je npr engleska desnica držala svoju sirotinju u siromaštvu i nije im padalo na pamet da ih iz njega izvlače

Izvukli su jer su prihvatili bar donekle slobodno tržište i omogućili ljudima da se izvuku iz siromaštva. 

17 godina
dejo6 kaže...
segregator kaže...

Izvukli su jer su prihvatili bar donekle slobodno tržište i omogućili ljudima da se izvuku iz siromaštva. 

Slobodno trziste koje u milimetar kontrolira KPJ? ahahahahahaha 

Ovakvu glupost moze samo "zadojeni" desnicar izgovoriti i ostat ziv. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2026 17:25 (konjRR).
20 mjeseci
konjRR kaže...

Oni imaju komunistički kapitalizam.

18 godina
konjRR kaže...
dejo6 kaže...
segregator kaže...

Slobodno trziste koje u milimetar kontrolira KPJ? ahahahahahaha 

Kognitivna disonanca...ne mogu prihvatiti istinu pa su izmislili mantru o "slobodnom tržištu" i "kapitalizmu" u Kini,

zemlji koja ima petoljetke 60-70 godina nakon što su ih SSSR i Jugoslavija ukinuli

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2026 18:43 (segregator).
7 godina
dejo6 kaže...
segregator kaže...

Zapravo je to "slobodno tržište" prihvatilo rezultate socijalističke planske ekonomije. Kao što se kapitalizam kao i uvijek u krizama spašava soc-komunističkim idejama tipa New Deal (ma može i motorna pila) kad mu vatra dođe do guzice. Zanimljivo kako te ideje ne implementira sve dok mu ne gori?
A tko je i kako one klince rudare izvukao iz siromaštva (ili bolje reći ropstva)? Slobodno tržište i kapitalistički gospodari? 
Kapitalistički radnici su se kroz dva stoljeća krvavo borili za svoja prava, koja im se opet sustavno oduzimaju. Pogledaj malo povijest radničkog pokreta, umjesto što ispaljuješ ignorantne floskule.

Evo nakon ideje iz 19. stoljeća o danu s osam sati rada, osam sati odmora, i osam sati rekreacije/slobodnog vremena, u 21. stoljeću normalizirali smo da dnevno treba radit dva posla da bi se spojilo kraj s krajem mjeseca (ne onog Muskovog), dok su multimilijarderi koji seru u zlatne WC-školjke zasluženi vrhunac društvenog uspjeha. WTF?? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2026 20:09 (Al Crane).
17 godina
segregator kaže...

Kognitivna disonanca...ne mogu prihvatiti istinu pa su izmislili mantru o "slobodnom tržištu" i "kapitalizmu" u Kini,

zemlji koja ima petoljetke 60-70 godina nakon što su ih SSSR i Jugoslavija ukinuli

Rekao sam donekle slobodno tržište, čitaj s razumjevanjem.

Probaj i ovo pročitati s razumjevanjem:

China lifted more than 800 million people out of poverty by combining massive, market-oriented economic reforms with targeted, state-directed poverty campaigns.

This multi-decade transformation was achieved through aggressive industrialization, strategic infrastructure investments, and comprehensive social safety nets.

The "poverty alleviation miracle" was executed through several key phases and strategies:

- Economic Growth & Market Reforms (Late 1970s–1990s)The Household Responsibility System: Started in the late 1970s, this policy allowed agricultural households to contract land, retain their own produce, and sell surplus in a free market, dramatically increasing rural incomes.

- Foreign Direct Investment & Trade: "Open Door" policies allowed foreign capital and technology into the country, transforming China into the world's factory and sparking rapid industrialization.

- Urbanization: Millions moved from agrarian, low-income areas to cities, where progressive industrialization created better-paying jobs and stimulated the rural economy through remittances.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2026 20:44 (dejo6).
18 godina
dejo6 kaže...
segregator kaže...

Rekao sam donekle slobodno tržište, čitaj s razumjevanjem.

Probaj i ovo pročitati s razumjevanjem:

China lifted more than 800 million people out of poverty by combining massive, market-oriented economic reforms with targeted, state-directed poverty campaigns.

This multi-decade transformation was achieved through aggressive industrialization, strategic infrastructure investments, and comprehensive social safety nets.

The "poverty alleviation miracle" was executed through several key phases and strategies:

- Economic Growth & Market Reforms (Late 1970s–1990s)The Household Responsibility System: Started in the late 1970s, this policy allowed agricultural households to contract land, retain their own produce, and sell surplus in a free market, dramatically increasing rural incomes.

- Foreign Direct Investment & Trade: "Open Door" policies allowed foreign capital and technology into the country, transforming China into the world's factory and sparking rapid industrialization.

- Urbanization: Millions moved from agrarian, low-income areas to cities, where progressive industrialization created better-paying jobs and stimulated the rural economy through remittances.

https://en.wikipedia.org/wiki/Five-year_plans_of_China

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice