Takoder ni tvoja ideja o vecoj proizvodnji hrane nece rijesiti taj problem.
Ako od mene ocekujes da dam rjesnje tog problema ocekujes puno previse. Mogao si pitati i da dam rjesenje za stabilnu fuziju.
Nekako osobno smatram da bi rjesili problem gladi u svijetu moramo izmjeniti drustveno uredenje i vrijednosti kojem to drustvo tezi. Sve ostalo su price za kako kazu "malu djecu".
p.s. ovo pitaj UI mi nije bas jasno jeli sarkazam, uvreda ili nesto trece? ( UI user interface? ) .
Krivo si shvatio da spominjem o nekoj većoj proizvodnji hrane, napisao sam da uređene zemlje imaju višak zasađenih žitarica a to znači da je zasađeno gdje god je plodna zemlja, eventualno države mogu krčiti šume da bi došli do oranica, što nikako ne valja i bilo bi pogubno.
Možda si mislio na ono što sam spominjao o plemenitim projektima sprečavanja širenja pustinja, no to nema veze sa modernom sadnjom žitarica kao povećanjem proizvodnje hrane koju spominješ da sam napisao, ali ta sadnja zida pomaže da se zaustavi širenje pustinja koje se šire svugdje po svijetu te to čini siromašne zemlje još siromašnijima i gladnijima.
Imamo previše zasađene "hrane" u gotovo svim zemljama osim u siromašnim , kada bi teoretski hranili njome samo čeljad, no kao što sam napisao velika većina ide za krmivo, prehranu životinja na farmama, jer meso je simbol bogatstva.
Ajd drago mi je da si naveo da bi za raspodjelu te hrane gladnima bilo potrebno potpuno uređenje društva.
UI sam spomenuo ako ti se neda objašnjavati onda mi možeš copy/paste teksta , ili što god samo da ne bude ono generaliziranje o raspodjeli hrane u jednoj rečenici.
Kako je rekao Črčil govor mora biti poput ženske suknje , ne prekratka da ne bude vulgarna i ne pre dugačka da ne bude dosadna ;)
Elon ima moć da pomogne siromašnima ali njegova agenda je kao i Štrumpova- glupa i plitka. Jeste čuli da je baba Štrump konj poništio plemeniti projekt ribolovno zaštićenog područja mora... ode planet u mp3!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS

. Prica se da ce biti super na Marsu, Musk nam radi raketu do tam.
, tocno, ne kuzis. Banalizirani opis je tu da ga moralne vertikale lako shvate.